Indul a fesztiválőrület
Utoljára módositva: 2014-07-10 08:34:18

Július 22– 27. között Románia legkisebb városa ad otthont a huszonötödik alkalommal megszervezett Tusványosnak. A zenei kínálat minden igényt kielégít, a szórakozás tehát garantált.

Minden fiatal próbálja a lehető leghasznosabban eltölteni azt a pár hónap szünidőt, melyet jól megérdemelten kap, hogy kipihenje az elmúlt év fáradalmait. Van, aki a sikeres érettségit ünnepli a következő hetekben, de olyan is van, aki a sikeres vizsgákért szeretne koccintani társaival. Arról nem is beszélve, hogy a vakáció a fiatalabb korcsoportot is érinti. Ezt az igényt figyelembe véve az erdélyi szervezőmozgalom igazán színes programokat biztosít erre az évre is a szórakozni vágyó ifjúság számára. Egyik közülük a július 22– 27. között megtartandó Tusványos Nyári Szabadegyetem és Diáktábor.

A tábor információátadással, kerekasztal-beszélgetésekkel egybekötött rendezvény. A fesztivál-jelleget a koncertek adják, melyek idén igazán széles műfaji skálán mozognak, az alternatív zene kedvelőitől egészen a hagyományos magyar rockzenéig mindenki kap kedvérevalót Tusnádfürdőn. Íme egy kis ízelítő az idei kínálatból.

Valószínűleg egy fiatalnak sem kell bemutatni Lovasi Andrást, aki a magyar alternatív zene kiemelkedő alakja. Több zenekarban énekel, idén a 2005-ben alakult Kiscsillaggal érkezik a fesztiválra. Ha valakinek rémlik a „Ha én lennék a szerelmed” című dal, hát ők szórakoztatják vele a nagyérdeműt. 2010 és 2012 után 2014-ben ismét őrzi Gábriel angyal a tusnádfürdői táborhelyet, és lesz is mit őrizni, hiszen ha két hét múlva is ilyen tikkasztó hőség uralkodik majd, a málna garantáltan olvadni fog a szánkban, és nem csupán Rúzsa Magdolna koncertjén. Ha pedig egy fiatal úgy érzi, hogy jó nagyot kell kiáltania a világ közepébe, megteheti, lyukat vágva a „cimbikkel” az Intimtorna Illegál fergeteges koncertjén.

A fent említettek mellett szórakoztatja még a résztvevőket Baricz Gergő, a Vad fruttik, a Glóriás gigerlik, Quimby és végül, de nem utolsósorban a legendás Edda és Tankcsapda. A fantasztikus hangulat mellett pozitív az is, hogy a rendezvény abszolút pénztárcakímélő, hiszen csak a sátorhelyért kell fizetni és ezen kívül minden adott: a komolyság, a koncertek és Románia legkisebb városa, mely egyben a legszebb üdülőközpont. Jó szórakozást!

Takács Dániel

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó ház Nagykároly központjában. Telefon: 0722521126.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...