Indul a szezon végi leárazás!
Utoljára módositva: 2014-01-08 10:09:00

Már csak néhány napot kell várni, hiszen egy hét múlva kezdődik a januári leárazási időszak. Január 15. és április 15. között számos üzlet kínálja akciósan téli szezonális termékeit.

 

Minden év elején vásárlók tucatjai várják a tél végi árleszállítást, melynek időszaka hivatalosan január 15. és április 15. között van, s ezen belül legfeljebb 45 napig tarthat. Ebben az időszakban a kiskereskedők és nagyobb áruházláncok az őszi/téli, idényjellegű termékeiket kínálhatják a szokásosnál jóval kedvezőbb áron. Szatmárnémeti központjában ugyan még viszonylag kevés bolt hirdet akciót, néhány napon belül azonban várhatóan az egész város tele lesz óriási árengedményt ígérő kirakatokkal, plakátokkal. Az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság előírása szerint a következő termékeket lehet a szezon végi árleszállítás során kedvezményesen árulni: ruházati cikkek, szőrme és bőráru, kötöttáru, fehérnemű, szövetek, lábbelit, szezonális sportszerek stb. Az árleszállítás lehetőségével élő kereskedelmi egységeknek 15 nappal az akciós időszak megkezdése előtt értesíteniük kell a polgármesteri hivatalt. Sokak kedvenc időszaka ez, hiszen a régen vágyott termékekre így kedvezményes áron juthatnak hozzá. A városban sok üzlet kirakatában már napok óta ott díszelegnek az akciós ajánlatok, melyek többnyire 20—70 százalékos árleszállítással kecsegtetnek. Azonban azon se lepődjünk meg, ha az általunk kiválasztott termék egyáltalán nem lett olcsóbb, mert a forgalmazó nem köteles minden termék árát csökkenteni. Az igencsak vonzó ajánlatok láttán könnyű elcsábulni egy-egy rég vágyott darab esetében, de ilyenkor sem árt odafigyelni néhány fontos dologra. A leszállított árú termékeken láthatóan és egyértelműen fel kell legyen tüntetve a régi és az új ár egyaránt. Ha valamely kereskedő nem tartja be a törvényes előírásokat, 2000 és 10 000 lej közötti bírságra számíthat. A leárazás nem a minőség romlásából származik; a kereskedők így kívánnak megszabadulni felesleges készleteiktől. A megvásárolt termékekre ugyanazok a garanciális feltételek vonatkoznak, mint bármely más termékre.

Évről évre egyre több üzlet és üzletlánc kapcsolódik be az akcióba, és kínálja akár 70%-kal olcsóbban termékeit ebben az időszakban. Érdemes ilyenkor olyan árucikkeket megvásárolni, melyek egyébként drágák — kabátok, cipők —, így akár már néhány százalékos kedvezménnyel is sokat spórolunk. Sok üzletben az 1+1 akcióval az általunk kiválasztott két termék közül a drágábbat fizetjük ki, míg az olcsóbbikat így ingyen megkapjuk. Nemcsak cipőt, hanem ruhaneműt forgalmazó boltok is akciókkal kecsegtetnek, kabátok, meleg kardigánok és kötött pulóverek sokaságából választhatunk 10—30 lejjel kevesebbért. A megkérdezett vásárlók nagyon kedvezőnek tartják ezt az időszakot, és lehetőségeikhez mérten próbálják ki is használni, azt sem bánva, ha esetleg csak jövőre tudják hasznát venni a megvásárolt terméknek.

Uniós jogok

2013 decemberében léptek életbe az új fogyasztói jogok az EU 28 tagországában. Mostantól biztonságosabb lesz mind az online, mind a bolti vásárlás az EU 507 millió lakosa számára. Az új szabályok értelmében a fogyasztók — internetes, telefonos vagy postai megrendelés esetén — az ügylettől számított 14 napon belül bármiféle indoklás nélkül visszamondhatják a vásárlást. Ez az ún. megfontolási (vagy gondolkodási) idő EU-szerte mindenütt érvényes lesz. A kereskedőknek pedig ebben az esetben 14 napon belül vissza kell téríteniük a termék vételárát, beleértve a szállítási költségeket is. A kereskedő igényt tarthat arra, hogy a vevő viselje az áruvisszatérítés költségeit, de erről előzőleg világosan tájékoztatnia kell a vásárlót. A kereskedőknek a jövőben világosan fel kell tüntetniük az értékesítésre szánt termék vagy szolgáltatás teljes költségét. A vásárlónak így nem kell tartania attól, hogy olyan pótdíjakkal, extra költségekkel szembesül, amelyekről nem volt tudomása a termék vagy szolgáltatás megrendelése előtt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó ház Nagykároly központjában. Telefon: 0722521126.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gringo
Ma, 18:45
jóhiszemű és becsületes jenki, Harold Soyinka (David Oyelowo) látszólag egy zökkenőmentes üzleti útra indul Mexikóba. De ami a határon túl vár rá, az a legvadabb rémálmait is felülmúlja: hirtelen egy drogkartell és a kábítószer-ellenes ügyosztály kereszttüzében találja magát, és mire rádöbben, hogy sunyi kollégái bepalizták, a törvénytisztelő állampolgárból körözött bűnözővé válik. A világ egyik legveszélyesebb helyén mindenre elszánt gengszterek és morális dilemmával küzdő zsoldosok eszén kell
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Tomb Raider
Ma, 20:45
A rettenthetetlen, független fiatal nő, Lara Croft kislány volt még, mikor édesapja, a különc kalandor nyomtalanul eltűnt. Most, 21 évesen, csak él bele a világba; East London nem túl bizalomgerjesztő utcáit rója biciklis futárként, miközben alig telik neki lakbérre, és alig ér oda időben a főiskolai előadásokra. Mindenáron a saját lábán kíván megállni, így nem hajlandó átvenni apja cégbirodalmának irányítását, ahogy az is szent meggyőződése, hogy Lord Croft még él. Hét év eltelte és a tényekkel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...