Indulnak a KKV-programok
Utoljára módositva: 2014-03-05 10:41:49

Idén március 10. és április 24. között egymás után indítja be a kis- és középvállalkozások fejlesztésére létrehozott programjait a román gazdasági és turisztikai minisztérium.

 

Illusztráció

Állami pénzből való támogatások tekintetében kilenc csoportba osztott, különféle tevékenységi körben érdekelt kis- és középvállalkozások támogatását tervezi erre az évre a minisztérium, tegnap ezzel kapcsolatos közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe a lebonyolítással megbízott kis- és középvállalkozások területi irodájának szatmárnémeti tájékoztató és képzési központja.

A minden csoport számára érvényes és egyben legfontosabb információ, hogy a jelentkezési lapok, a kitöltési útmutató és a feltételekről szóló tájékoztató, illetve bármilyen más információ (például az elfogadott tevékenységi – az úgynevezett CAEN – kódok) az aippimm internetes oldalon érhető el. Személyesen a központ Kereskedelmi és Iparkamarán belüli irodájában lehet érdeklődni a részletek felől, Szatmárnémetiben, a Decebal utca 2. szám alatt, a 0261 710 790-es telefonszámon vagy a cristian.ratiu@aippimm.ro elektronikus levélcímen.

 

Eltérő programstart

 

Ami minden csoport esetében eltér, az a rá érvényes program startja. A fenti honlapon március 10-től a női cégvezetők támogatására indított program startja, illetve a fiatalok mikrocég-alapítását szorgalmazó program számára fenntartott aloldal lesz elérhető. Előbbi esetében hét napon át lesz nyitva az ügyfélkapu, utóbbi számára az ennek a rétegnek elkülönített támogatás elköltéséig. Március 17-én, délelőtt tíztől a kézműves- és a házilag készített termékek támogatására indított program indul, egy időben a vállalkozói ismeretek fiatalok körében történő elterjesztését célzó támogatási programmal. Előbbi a legutolsó idei regionális vásár napját megelőző ötödik napon zárul, az utóbbira való jelentkezést pedig március 26-ig este nyolcig fogadják majd el. A kereskedelemmel foglalkozó kis cégek számára indul legkésőbb a támogatási program, jelentkezni április 24-től lehet az aippimm.ro honlapon, a cégvezetők számára ez a lehetőség tíz napig lesz adott, a jelentkezési lehetőség május harmadikán, este nyolckor zárul.

 

Hitelből nem lehet

 

A minisztérium maximum nyolcvanszázalékos vissza nem térítendő támogatást nyújt mindegyik támogatási formában részt vevő cég számára, ami azonban nem haladhatja meg a százezer lejt. Az önrész mértéke húsz százalék, ennyit kell állnia „saját zsebből” a támogatást elnyerőnek az elszámolható kiadásokból. Az elmúlt években megszokottakhoz képest nincs lehetőség hitelből fedezni az önrészt.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Rossz anyák karácsonya
Ma, 19:35
Az év legvarázslatosabb ünnepén, mikor minden pillanat csupa öröm és boldogság... na, ilyenkor köthetik csak fel igazán a gatyájukat az anyukák: jön a rohangálás az ajándékok után, a dekorálás és a napokon át tartó főzés. Nem is csoda, hogy Amy (Mila Kunis), Kiki (Kristen Bell) és Carla (Kathryn Hahn) ismét fellázad. A túlhajszolt trió megint szembe megy az árral, és magasról tesz a karácsonyi hagyományokra. A szabadelvű anyák ezúttal is a kimenőre hajtanak, a lehető legkevesebb energiából akarj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 11.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...