Indulnak a KKV-programok
Utoljára módositva: 2014-03-05 10:41:49

Idén március 10. és április 24. között egymás után indítja be a kis- és középvállalkozások fejlesztésére létrehozott programjait a román gazdasági és turisztikai minisztérium.

 

Illusztráció

Állami pénzből való támogatások tekintetében kilenc csoportba osztott, különféle tevékenységi körben érdekelt kis- és középvállalkozások támogatását tervezi erre az évre a minisztérium, tegnap ezzel kapcsolatos közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe a lebonyolítással megbízott kis- és középvállalkozások területi irodájának szatmárnémeti tájékoztató és képzési központja.

A minden csoport számára érvényes és egyben legfontosabb információ, hogy a jelentkezési lapok, a kitöltési útmutató és a feltételekről szóló tájékoztató, illetve bármilyen más információ (például az elfogadott tevékenységi – az úgynevezett CAEN – kódok) az aippimm internetes oldalon érhető el. Személyesen a központ Kereskedelmi és Iparkamarán belüli irodájában lehet érdeklődni a részletek felől, Szatmárnémetiben, a Decebal utca 2. szám alatt, a 0261 710 790-es telefonszámon vagy a cristian.ratiu@aippimm.ro elektronikus levélcímen.

 

Eltérő programstart

 

Ami minden csoport esetében eltér, az a rá érvényes program startja. A fenti honlapon március 10-től a női cégvezetők támogatására indított program startja, illetve a fiatalok mikrocég-alapítását szorgalmazó program számára fenntartott aloldal lesz elérhető. Előbbi esetében hét napon át lesz nyitva az ügyfélkapu, utóbbi számára az ennek a rétegnek elkülönített támogatás elköltéséig. Március 17-én, délelőtt tíztől a kézműves- és a házilag készített termékek támogatására indított program indul, egy időben a vállalkozói ismeretek fiatalok körében történő elterjesztését célzó támogatási programmal. Előbbi a legutolsó idei regionális vásár napját megelőző ötödik napon zárul, az utóbbira való jelentkezést pedig március 26-ig este nyolcig fogadják majd el. A kereskedelemmel foglalkozó kis cégek számára indul legkésőbb a támogatási program, jelentkezni április 24-től lehet az aippimm.ro honlapon, a cégvezetők számára ez a lehetőség tíz napig lesz adott, a jelentkezési lehetőség május harmadikán, este nyolckor zárul.

 

Hitelből nem lehet

 

A minisztérium maximum nyolcvanszázalékos vissza nem térítendő támogatást nyújt mindegyik támogatási formában részt vevő cég számára, ami azonban nem haladhatja meg a százezer lejt. Az önrész mértéke húsz százalék, ennyit kell állnia „saját zsebből” a támogatást elnyerőnek az elszámolható kiadásokból. Az elmúlt években megszokottakhoz képest nincs lehetőség hitelből fedezni az önrészt.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. olívaolaj, 1 fej vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, 45 dkg paradicsompüré, 2 tk. pirospaprika-pehely, 1 tk. szárított ...