Indulnak a KKV-programok
Utoljára módositva: 2014-03-05 10:41:49

Idén március 10. és április 24. között egymás után indítja be a kis- és középvállalkozások fejlesztésére létrehozott programjait a román gazdasági és turisztikai minisztérium.

 

Illusztráció

Állami pénzből való támogatások tekintetében kilenc csoportba osztott, különféle tevékenységi körben érdekelt kis- és középvállalkozások támogatását tervezi erre az évre a minisztérium, tegnap ezzel kapcsolatos közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe a lebonyolítással megbízott kis- és középvállalkozások területi irodájának szatmárnémeti tájékoztató és képzési központja.

A minden csoport számára érvényes és egyben legfontosabb információ, hogy a jelentkezési lapok, a kitöltési útmutató és a feltételekről szóló tájékoztató, illetve bármilyen más információ (például az elfogadott tevékenységi – az úgynevezett CAEN – kódok) az aippimm internetes oldalon érhető el. Személyesen a központ Kereskedelmi és Iparkamarán belüli irodájában lehet érdeklődni a részletek felől, Szatmárnémetiben, a Decebal utca 2. szám alatt, a 0261 710 790-es telefonszámon vagy a cristian.ratiu@aippimm.ro elektronikus levélcímen.

 

Eltérő programstart

 

Ami minden csoport esetében eltér, az a rá érvényes program startja. A fenti honlapon március 10-től a női cégvezetők támogatására indított program startja, illetve a fiatalok mikrocég-alapítását szorgalmazó program számára fenntartott aloldal lesz elérhető. Előbbi esetében hét napon át lesz nyitva az ügyfélkapu, utóbbi számára az ennek a rétegnek elkülönített támogatás elköltéséig. Március 17-én, délelőtt tíztől a kézműves- és a házilag készített termékek támogatására indított program indul, egy időben a vállalkozói ismeretek fiatalok körében történő elterjesztését célzó támogatási programmal. Előbbi a legutolsó idei regionális vásár napját megelőző ötödik napon zárul, az utóbbira való jelentkezést pedig március 26-ig este nyolcig fogadják majd el. A kereskedelemmel foglalkozó kis cégek számára indul legkésőbb a támogatási program, jelentkezni április 24-től lehet az aippimm.ro honlapon, a cégvezetők számára ez a lehetőség tíz napig lesz adott, a jelentkezési lehetőség május harmadikán, este nyolckor zárul.

 

Hitelből nem lehet

 

A minisztérium maximum nyolcvanszázalékos vissza nem térítendő támogatást nyújt mindegyik támogatási formában részt vevő cég számára, ami azonban nem haladhatja meg a százezer lejt. Az önrész mértéke húsz százalék, ennyit kell állnia „saját zsebből” a támogatást elnyerőnek az elszámolható kiadásokból. Az elmúlt években megszokottakhoz képest nincs lehetőség hitelből fedezni az önrészt.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 15:00
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 18.
Ma valahogy nem tud rendet tartani maga körül, ami a belső zűrzavar kivetülése. Ne keseredjen el, ezután a rendrakás megnyugtató fázisa következik majd.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...