Induló kampány, elavult párthonlapok
Utoljára módositva: 2014-05-09 10:09:22

Szatmár megyében két választás miatt is kampány van, de az interneten ennek semmi nyoma, hiába van saját weblapja a legtöbb pártnak, senki nem foglalkozik az internetes hírveréssel.

 

A Szociáldemokrata Pártnak (PSD) jóformán saját internetes oldala sincs, a szatmári pártszervezet létére egy e-mail-cím, egy postacím és egy telefonszám emlékeztet a www.psd.ro-n. A mesterségesen életben tartott koalíciónak, az USL-nek sincs saját weblapja, a Facebook-on megtalálható ugyan a koalíció közösségi oldala, de nagyon rég rá sem nézett senki, a legfrissebb bejegyzések azok, amiket újságírók osztottak meg az oldal adminisztrátorával, de még kedveléseket is alig kaptak a külső forrásból származó bejegyzések.

RMDSZ

A szatmári RMDSZ-nek már van saját domainje, ám a www.szatmarirmdsz.ro címen elérhető weblapon, ha minden igaz, 2009 óta egyetlen sor fogadja az információra éhes látogatót, miszerin a szervezet szeretettel üdvözöl minden tisztelt látogatót, és hamarosan friss és értékes tartalommal várnak mindenkit. A szatmári szervezet hivatalos Facebook-oldala nagyjából ugyanezt az elhanyagolt képet nyújtja, a legutóbbi bejegyzés több mint kéthetes. A szervezet számára magánszemélyként létrehozott Facebook-oldalon már más a helyzet, két-három naponta meg van osztva egy-egy érdekesnek vélt, a szervezet életéhez kapcsolódó esemény vagy újságcikk, március nyolcadikán ezen a felületen is üdvözölték a hölgyeket, meghívtak mindenkit a március 15-i ünnepségekre, bár az anyák napjáról valahogy megfeledkeztek.

PNL

A Nemzeti Liberális Pártnak (PNL), is van honlapja, a www.pnlsatumare.ro-n, majdnem egy hónapos a legfrissebb bejegyzés, fel vannak viszont sorolva a tisztségviselőkké választott liberálispárti politikusok, elérhetőségek nélkül ugyan, de a megyei szervezetek, és ami a legfontosabb, van egy — eléggé puritán — Hogyan lehetek PNL-tag? aloldal, ahol kiderül, mi kell ahhoz, hogy valaki tagja lehessen a Nemzeti Liberális Pártnak. Finoman szólva nem ez a legszebb szatmári párt-weboldal. Facebook profilja ennek a pártszervezetnek is van, de ezt nagyon ritkán látogatja adminisztrátora, legutóbb húsvét előtt lépett fel a Facebookra, kellemes ünnepeket kívánni.

PMP

A Népi Mozgalom Pártja (PMP) sajtónyilatkozatokkal és kampányfotókkal látta jónak feltölteni honlapját, van a www.pmpsatumare.ro címen elérhető weboldalukon egy eseménynaptár is, ami napi, heti vagy havi nézetben is konzultálható, viszont teljesen üres. Nem bajlódtak eddig sokat azzal sem, hogy a látogatók újraolvashassák, miket írt róluk a szatmári sajtó, egy aloldalon egymás után sorakoznak a román híroldalakra mutató linkek, se címe, se bevezetője, sem egy mellékelt fotója nincs egyik bejegyzésnek sem. Facebook-oldaluk hasonló képet mutat, a profil borítóképén fej nélküli emberek masíroznak a képernyőből a látogató felé, fehér ingben, kék farmerben.

PD-L

A szatmári demokrata-liberálisok (PD-L) sem igyekeznek eléggé, ha weblapról van szó, a helyi pártszervezetnek fenntartott weboldaluk www.pdlsatumare.ro sem tartalom, sem kinézet szempontjából nem jelent élményt, csapnivaló kinézete a liberálisokéval vetekszik. A többi pártéval szemben viszont a PD-L Facebook-oldalán gőzerővel megy a kampány, minden szereplése a párttagoknak újranézhető, újraolvasható, odaillő megosztásokkal van tele, napjában akár kétszer-háromszor is üzennek a szocializációs felületen át szimpatizánsaiknak.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 19:40
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 18.
Környezete nem tudja eldönteni, hogy ilyen tévedhetetlenek a megérzései vagy egyszerűen csak kiváló informátorai vannak.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...