Induló kampány, elavult párthonlapok
Utoljára módositva: 2014-05-09 10:09:22

Szatmár megyében két választás miatt is kampány van, de az interneten ennek semmi nyoma, hiába van saját weblapja a legtöbb pártnak, senki nem foglalkozik az internetes hírveréssel.

 

A Szociáldemokrata Pártnak (PSD) jóformán saját internetes oldala sincs, a szatmári pártszervezet létére egy e-mail-cím, egy postacím és egy telefonszám emlékeztet a www.psd.ro-n. A mesterségesen életben tartott koalíciónak, az USL-nek sincs saját weblapja, a Facebook-on megtalálható ugyan a koalíció közösségi oldala, de nagyon rég rá sem nézett senki, a legfrissebb bejegyzések azok, amiket újságírók osztottak meg az oldal adminisztrátorával, de még kedveléseket is alig kaptak a külső forrásból származó bejegyzések.

RMDSZ

A szatmári RMDSZ-nek már van saját domainje, ám a www.szatmarirmdsz.ro címen elérhető weblapon, ha minden igaz, 2009 óta egyetlen sor fogadja az információra éhes látogatót, miszerin a szervezet szeretettel üdvözöl minden tisztelt látogatót, és hamarosan friss és értékes tartalommal várnak mindenkit. A szatmári szervezet hivatalos Facebook-oldala nagyjából ugyanezt az elhanyagolt képet nyújtja, a legutóbbi bejegyzés több mint kéthetes. A szervezet számára magánszemélyként létrehozott Facebook-oldalon már más a helyzet, két-három naponta meg van osztva egy-egy érdekesnek vélt, a szervezet életéhez kapcsolódó esemény vagy újságcikk, március nyolcadikán ezen a felületen is üdvözölték a hölgyeket, meghívtak mindenkit a március 15-i ünnepségekre, bár az anyák napjáról valahogy megfeledkeztek.

PNL

A Nemzeti Liberális Pártnak (PNL), is van honlapja, a www.pnlsatumare.ro-n, majdnem egy hónapos a legfrissebb bejegyzés, fel vannak viszont sorolva a tisztségviselőkké választott liberálispárti politikusok, elérhetőségek nélkül ugyan, de a megyei szervezetek, és ami a legfontosabb, van egy — eléggé puritán — Hogyan lehetek PNL-tag? aloldal, ahol kiderül, mi kell ahhoz, hogy valaki tagja lehessen a Nemzeti Liberális Pártnak. Finoman szólva nem ez a legszebb szatmári párt-weboldal. Facebook profilja ennek a pártszervezetnek is van, de ezt nagyon ritkán látogatja adminisztrátora, legutóbb húsvét előtt lépett fel a Facebookra, kellemes ünnepeket kívánni.

PMP

A Népi Mozgalom Pártja (PMP) sajtónyilatkozatokkal és kampányfotókkal látta jónak feltölteni honlapját, van a www.pmpsatumare.ro címen elérhető weboldalukon egy eseménynaptár is, ami napi, heti vagy havi nézetben is konzultálható, viszont teljesen üres. Nem bajlódtak eddig sokat azzal sem, hogy a látogatók újraolvashassák, miket írt róluk a szatmári sajtó, egy aloldalon egymás után sorakoznak a román híroldalakra mutató linkek, se címe, se bevezetője, sem egy mellékelt fotója nincs egyik bejegyzésnek sem. Facebook-oldaluk hasonló képet mutat, a profil borítóképén fej nélküli emberek masíroznak a képernyőből a látogató felé, fehér ingben, kék farmerben.

PD-L

A szatmári demokrata-liberálisok (PD-L) sem igyekeznek eléggé, ha weblapról van szó, a helyi pártszervezetnek fenntartott weboldaluk www.pdlsatumare.ro sem tartalom, sem kinézet szempontjából nem jelent élményt, csapnivaló kinézete a liberálisokéval vetekszik. A többi pártéval szemben viszont a PD-L Facebook-oldalán gőzerővel megy a kampány, minden szereplése a párttagoknak újranézhető, újraolvasható, odaillő megosztásokkal van tele, napjában akár kétszer-háromszor is üzennek a szocializációs felületen át szimpatizánsaiknak.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Sokkal több mint testőr
Ma, 19:15
Nem könnyű a testőrök sorsa. Pláne, ha egy folyton rinyáló gyilkost kell pátyolgatniuk. A profi védelmi ügynököt (Ryan Reynolds) egy nap szokatlan küldetéssel bízzák meg: halálos ellenségét, a világ egyik leghírhedtebb és legkeresettebb bérgyilkosát (Samuel L. Jackson) kell az oltalmazó szárnyai alá vennie. Bár eddig a stukker másik végéről szagolták a puskaport, az eltökélt testőrnek és a stiklikben járatos gengszternek ezúttal össze kell fognia, hogy - lehetőleg élve - eljussanak a hágai bírós
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 20.
Képes kiolvasni kedvese szeméből annak kívánságait és ez bizony elbűvöli őt. Alakítsák úgy időbeosztásukat, hogy az estét zavartalanul együtt tölthessék.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...