Informatikából jeles
Utoljára módositva: 2014-03-19 09:38:11

Kovács Tamás, Demeter Csaba tanítványa 7. helyezést ért el a Nemes Tihamér Informatikai Tanulmányi Verseny nemzetközi szakaszán.

Demeter Csaba és tanítványa, Kovács Tamás

Kitűnő eredményt ért el a Nemes Tihamér Informatikai Tanulmányi Verseny nemzetközi szakaszán Kovács Tamás, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium X. B osztályának diákja, aki a rangos vetélkedőn — melyre több mint 90-en érkeztek Magyarországról és a határon túlról — 7. helyezést ért el. Mint megtudtuk, a Budapesten tartott megmérettetésre öten jutottak tovább, ezek között viszont volt olyan diák, aki inkább a romániai országos tantárgyversenyen való szereplést választotta — ez utóbbi idén ugyanis egyazon időpontban lett megszervezve a Nemes Tihamér Informatikai Tanulmányi Versennyel. Amint Kovács Tamás, Demeter Csaba tanítványa lapunknak elmondta, az idei verseny feltételei kedvezőek voltak számára, és sokat segített, hogy vizsga közben egy on-line felületen ellenőrizni lehetett, hogy az elért kidolgozottsági szinten épp hány pont járna a munkáért. Megtudtuk, a 7. helyezéssel a kölcseys diák elnyerte a jogot arra, hogy részt vegyen abban a válogató versenyben, melynek során eldől, ki lesz az a négy diák, aki Magyarországot képviseli a nemzetközi informatikai versenyen. Demeter Csaba elmondta, sajnálatos módon csak a válogatón való részvételre nyílik lehetőség, a nemzetközire kijutó csapatban egyelőre nem szerepelhet határon túli diák még akkor se, ha megvan a magyar állampolgársága. Hozzátette: jelenleg keresik a megoldást arra, hogy ha a 13 versenyző közül Kovács Tamás bekerül az első négy közé, mégiscsak legyen lehetősége a nemzetközin való részvételre.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 14.
Ma valahogy nem tudja kiszámítani, hogyan fognak viselkedni az emberek. Mind a magánéletében, mind hivatásában meglepő reakciókra számíthat.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 14.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...