Informatikából jeles
Utoljára módositva: 2014-03-19 09:38:11

Kovács Tamás, Demeter Csaba tanítványa 7. helyezést ért el a Nemes Tihamér Informatikai Tanulmányi Verseny nemzetközi szakaszán.

Demeter Csaba és tanítványa, Kovács Tamás

Kitűnő eredményt ért el a Nemes Tihamér Informatikai Tanulmányi Verseny nemzetközi szakaszán Kovács Tamás, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium X. B osztályának diákja, aki a rangos vetélkedőn — melyre több mint 90-en érkeztek Magyarországról és a határon túlról — 7. helyezést ért el. Mint megtudtuk, a Budapesten tartott megmérettetésre öten jutottak tovább, ezek között viszont volt olyan diák, aki inkább a romániai országos tantárgyversenyen való szereplést választotta — ez utóbbi idén ugyanis egyazon időpontban lett megszervezve a Nemes Tihamér Informatikai Tanulmányi Versennyel. Amint Kovács Tamás, Demeter Csaba tanítványa lapunknak elmondta, az idei verseny feltételei kedvezőek voltak számára, és sokat segített, hogy vizsga közben egy on-line felületen ellenőrizni lehetett, hogy az elért kidolgozottsági szinten épp hány pont járna a munkáért. Megtudtuk, a 7. helyezéssel a kölcseys diák elnyerte a jogot arra, hogy részt vegyen abban a válogató versenyben, melynek során eldől, ki lesz az a négy diák, aki Magyarországot képviseli a nemzetközi informatikai versenyen. Demeter Csaba elmondta, sajnálatos módon csak a válogatón való részvételre nyílik lehetőség, a nemzetközire kijutó csapatban egyelőre nem szerepelhet határon túli diák még akkor se, ha megvan a magyar állampolgársága. Hozzátette: jelenleg keresik a megoldást arra, hogy ha a 13 versenyző közül Kovács Tamás bekerül az első négy közé, mégiscsak legyen lehetősége a nemzetközin való részvételre.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 16:55
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 17.
Ha csak a saját feje után akar menni, ne csodálkozzon, ha környezete ingerült és türelmetlen lesz egy idő után. Maradjon nyitott mások véleményére!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...