Informatikából jeles
Utoljára módositva: 2014-03-19 09:38:11

Kovács Tamás, Demeter Csaba tanítványa 7. helyezést ért el a Nemes Tihamér Informatikai Tanulmányi Verseny nemzetközi szakaszán.

Demeter Csaba és tanítványa, Kovács Tamás

Kitűnő eredményt ért el a Nemes Tihamér Informatikai Tanulmányi Verseny nemzetközi szakaszán Kovács Tamás, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium X. B osztályának diákja, aki a rangos vetélkedőn — melyre több mint 90-en érkeztek Magyarországról és a határon túlról — 7. helyezést ért el. Mint megtudtuk, a Budapesten tartott megmérettetésre öten jutottak tovább, ezek között viszont volt olyan diák, aki inkább a romániai országos tantárgyversenyen való szereplést választotta — ez utóbbi idén ugyanis egyazon időpontban lett megszervezve a Nemes Tihamér Informatikai Tanulmányi Versennyel. Amint Kovács Tamás, Demeter Csaba tanítványa lapunknak elmondta, az idei verseny feltételei kedvezőek voltak számára, és sokat segített, hogy vizsga közben egy on-line felületen ellenőrizni lehetett, hogy az elért kidolgozottsági szinten épp hány pont járna a munkáért. Megtudtuk, a 7. helyezéssel a kölcseys diák elnyerte a jogot arra, hogy részt vegyen abban a válogató versenyben, melynek során eldől, ki lesz az a négy diák, aki Magyarországot képviseli a nemzetközi informatikai versenyen. Demeter Csaba elmondta, sajnálatos módon csak a válogatón való részvételre nyílik lehetőség, a nemzetközire kijutó csapatban egyelőre nem szerepelhet határon túli diák még akkor se, ha megvan a magyar állampolgársága. Hozzátette: jelenleg keresik a megoldást arra, hogy ha a 13 versenyző közül Kovács Tamás bekerül az első négy közé, mégiscsak legyen lehetősége a nemzetközin való részvételre.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Örökség
Ma, 21:00
Miután Ellen, a Graham család nagymamája meghal, lánya egyre több megmagyarázhatatlan eseménnyel szembesül anyja múltjából. Minél többet fedeznek fel az elhunyt asszony életéből, annál baljósabb változások következnek be a család élő tagjainak életében. Ari Aster első nagyjátékfilmje egy család szétesésének mesterien bemutatott, lidércnyomásos látomása, bővelkedik hátborzongató jelenetekben. A családi gyász baljós, mélyen nyugtalanító események elindítója. És mi lehet a vérfagyasztó örökség?
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. június 18.
Valaki most nagyon szeretné felhívni magára a figyelmedet, és nagyon szeretné, ha segítenél neki, de sajnos nem a megfelelő módon kér. Talán nem is kér, hanem rögtön leszúr, vagy veszekedni kezd, esetleg megkérdőjelezi az igazadat. Tudd, hogy ma minden ilyen reakció valójában egy-egy segélykérés.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 18.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...