„Infúzión” tartják az Unireát
Utoljára módositva: 2019-03-12 15:58:20

Rendkívüli tanácsülésen szavazott a helyi testület 71 ezer lejt a Tasnádi Unirea labdarúgó-egyesületnek, így a Liga 3-as csapat fizetni tudja aktuális fenntartási költségeit.

Országos költségvetés hiányában helyileg sem készülhetnek el az önkormányzatok büdzséi, így a több ezer szenvedő egyike a Tasnádi Unirea labdarúgó-egyesület is. A helyi költségvetésből finanszírozott Liga 3-es klub amúgy is nehéz helyzetben van a tavalyról áthozott adósságokkal, de egyelőre 2019-ben is abból a pénzből igyekszik fenntartani magát, amit az ideiglenes büdzséből „csöpögtet” az önkormányzat. Ez is politikai vitát szül az irányító testületen belül, másfél héttel ezelőtt például a szociáldemokraták és két liberális tett keresztbe az Unireának.

Hétfőn, rendkívüli tanácsülésen viszont már zokszó nélkül megszavazták a javaslatot, így „csöpögött” még 71 ezer lej a klub számlájára, így a csapat kerettagjainak is jút a fizetések egy részére.

Természetesen a játékosok és a szakmai stáb türelme is véges. Múlt hét elején még a bojkott lehetősége is felmerült mindaddig, amíg Bogdănel Moisénak sikerült lecsillapítani a kedélyeket. Viszont a kapus, Florin Görbe (képünkön) elhagyta az Unireát, felbontotta szerződését a tasnádi csapattal és visszament a negyedosztályos Kismajtényi Crasnához. Úgy tudjuk, hogy a 32 éves hálóőrnek Cristian Popa vezetőedzővel is voltak nézeteltérései, ez is hozzájárult a szerződésbontáshoz.

Az Unirea egyébként ebben az évben nagyban megváltozott, megfiatalított játékoskerettel játszik. A tizenéves srácok elvesztették az első két tavaszi bajnokit, de mindkét meccsen egy órán keresztül sakkban tartották ellenfelüket.

Szombaton ismét hazai pályán játszik a csapat, a Tordai Sticla Arieșul lesz a vendég. A 18. forduló találkozója 15 órakor fog kezdődni.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Alkalmazok anyagmozgatót építőanyag/raktárba, B-kategóriás jogosítvánnyal rendelkezők előnyben. Olyanok...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Tervezel-e nyaralást az idén?
Mindenképpen, külföldi nyaralást tervezek
Igen, itthoni kirándulást tervezek
Legfeljebb egy-egy napos kirándulást, strandolást tervezek itt a megyében
Még nem tudom, hova megyek idén nyaralni
Nem nyaralok idén
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. május 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 fej karfiol, só, 6 db tojás, 25 dkg bacon, 5 dl tejföl, bors, 1 mk. őrölt szerecsendió, ...