Ingatlan- és parkolóügyek a fogadóórán
Utoljára módositva: 2019-11-08 07:09:37

Kereskényi Gábor polgármesternek és Maskulik Csaba városmenedzsernek is fogadóórája volt csütörtökön, lakossági panaszokkal foglalkoztak.

Minden hónap első csütörtökét a szatmárnémetiekkel való közvetlen kapcsolattartásnak szentelik a városházán, ezeken a napokon tart lakossági fogadóórát a polgármester és a városmenedzser.

 

Beépítés

 

A tegnapi alkalommal Kereskényi Gábor polgármestert például azért kereste meg valaki, mert szeretné beépíteni magasföldszinti lakása erkélyét, s azt szerette volna megtudni, hogy erre van-e lehetősége. A polgármester elmondta, hogy erre sem építési engedélyt, sem területfoglalási engedélyt nem tud a városi főépítész kibocsátani, utóbbit még időszakos formában sem, mert az erkélyek alatti parcellák egyrészt állami tulajdonban vannak, másrészt a tömbházak eredeti kialakításán sem szabad tartós kivitelezési módszerekkel változtatni. Ha valaki ilyet csinál, és megfogják, ezer lejtől százezer lejig büntethetik, az ilyen bírságok esetén nincs összegfelezés, és nincs első alkalommal megírt írásos figyelmeztetés. Egy beépített erkély vagy az erkélyek vonaláig meghosszabbított lakrész esetén is több mint ezer lej a kiróható bírság.

 

Személyazonosság

 

Egy személyazonossággal kapcsolatos ügyben is megkeresték tegnap a polgármestert, egy zavaros, kettős állampolgárokat, kiskorút és zavaros tulajdonügyeket is érintő ügyben. Nyugat-európai országban elhunyt férj Románia területén lévő ingatlanjai esetében szinte a lehetetlennel határos elintézni az örökösödést, derült ki az esetből, de míg a vagyoni helyzet nincs rendezve, addig az állandó lakhely bejelentése sem megoldható. Az ügyben bekérették a szatmárnémeti lakosságnyilvántartó vezetőjét, aki igyekezett elmagyarázni a helyzetet; a polgármester az ügy mielőbbi tisztázását sürgette.

 

Parkolók

 

Maskulik Csaba városmenedzser a közterület-fenntartó vezetőjével közösen tartotta a fogadóóra egy részét tegnap, mert lakótelepi parkolóügyek is terítéken voltak. Egy frissen bekebelezett övezetben nem kapott helyet az autójának egy lakos, ezért jelentkezett meghallgatásra; végül kiderült, hogy adminisztratív okai vannak az elutasításának. Az illető nem volt megelégedve a válasszal, perrel fenyegetőzve hagyta el a termet.

 

Házépítés

 

Egy másik szatmárnémeti lakos azért kereste fel a városmenedzsert, mert szeretett volna már bejelentkezni új építésű pirosbereki házába, de a városi építkezésfelügyelet nem akarja aláírni az építésbefejezési dokumentációt. Kiderült, hogy azért nem, mert a tulajdonos 8 százalékkal átlépte a 15 százalékos beépíthetőséget, így a város akkor sem nyilatkozhatna pozitívan az ügyben, ha akarna. Maskulik szerint nem hogy nem lehet eltekinteni ettől a százalékos eltéréstől, de egyenesen pert kellene indítaniuk a tulajdonos ellen az építkezési szabályok megsértése miatt, aminek a vége nagy valószínűséggel az lenne, hogy a bíróság elrendelné a többlet lebontását.

 

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó kertes ház főúton, 25 méteres utcafronttal, 35...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. november 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...