Ingyenes fogászati vizsgálatokat végeznek Szatmár megyében is
Utoljára módositva: 2014-11-27 17:59:09

Ingyenes fogászati szűréseket végeznek a szakemberek a „Mosolyogj, Románia!” kampány keretében az év végéig, megyénkből 29 szatmári, avasfelsőfalui és aranyosmeggyesi orvos csatlakozott.

29 Szatmár megyei fogorvos csatlakozott az országos szűrési akcióhoz

Az ingyenes vizsgálatok során a fogorvosok jelezhetik, milyen sürgős beavatkozásra van szüksége a páciensnek, elmagyarázhatják a gyermekeknek a helyes fogmosási technikát, javaslatokat tehetnek az egészséges fogsor megtartásához szükséges megfelelő táplálkozásra. Az érdeklődők a www.zambesteromania.ro internetes oldalon az Ingyenes fogászati vizsgálatok (Consultaţii stomatologice gratuite) fejezetnél tájékozódhatnak a városuk kínálta lehetőségekről. Országszerte 30 megye 1500 fogorvosa végez ingyenes vizsgálatokat a kampány keretében. A programban részt vevő fogorvosi rendelők némelyikében ingyenes fogkő-eltávolítást is végeznek. Az ingyenes szűrésre a honlapon is fel lehet iratkozni, egy egyszerű jelentkezési lap kitöltésével. A kampány során arra szeretnék buzdítani a lakosságot, a legkisebbektől a legnagyobbakig, hogy naponta kétszer mossanak fogat, rendszeresen vegyenek részt fogászati szűrésen és nem utolsósorban egészségesen táplálkozzanak.

Fogápolás gyermekkorban

A fogápolás és szájhigiénia fontosságára a Szatmár Megyei Fogorvosok Kamarája és annak elnöke, dr. Simu Flaviu több ízben is felhívta már a figyelmet. Sajnos a legtöbben csak esztétikai okokból, illetve a fájdalom megszüntetése miatt keresik fel fogorvosukat, a szűréseket hanyagolják. Kevesen tudják, hogy a rossz fog súlyos betegségeket okozhat, pedig erre már Hippokratész is felhívta a figyelmet! A kicsiket elvihetjük már totyogóként is fogorvoshoz, de legkésőbb az összes tejfog kibújása után két és fél, hároméves korban. Tévhit, hogy a tejfogakkal nem kell törődni, azokat nem kell betömni, úgyis kiesnek. A helyesen kezelt, megtartott tejfogak biztosítják a maradandó fogak megfelelő elhelyezkedését. Az ellátatlan szuvas tejfogak idővel fájdalmat okoznak, begyulladnak, a maradó fogakat elrontják. Legalább félévente keressük fel fogorvosunkat, aki figyelemmel kíséri a fogváltást, időben felismeri és kezeli a fog- és ínybetegségeket, fogazati rendellenességeket, rossz szokásokat!

Bumbuluţ Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Megjött apuci 2
Ma, 21:25
Brad (Will Ferrell) és Dusty (Mark Wahlberg) elérték a lehetetlent: barátok és apatársak lettek. Minden simán megy, amíg Dusty régi motoros, macsó faterja, Kurt (Mel Gibson) és Brad ultraérzékeny és érzelmes apja, Don (John Lithgow) meg nem érkeznek a karácsonyi ünnepekre. Kurtnak feltett szándéka, hogy éket verjen Dusty és Brad közé. Vajon a fiúk össze tudnak-e dolgozni, hogy bebizonyítsák Kurtnak, hogy működik a modern nevelésük, és sikerül összehozniuk a nagy családi karácsonyt? A nagysikerű
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. november 21.
Komoly önmegismerési folyamaton megy most keresztül. Rájön, hogy ki és mi illik Önhöz, illetve mi az, amiben nem érzi jól magát.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...