Ingyenes fogászati vizsgálatokat végeznek Szatmár megyében is
Utoljára módositva: 2014-11-27 17:59:09

Ingyenes fogászati szűréseket végeznek a szakemberek a „Mosolyogj, Románia!” kampány keretében az év végéig, megyénkből 29 szatmári, avasfelsőfalui és aranyosmeggyesi orvos csatlakozott.

29 Szatmár megyei fogorvos csatlakozott az országos szűrési akcióhoz

Az ingyenes vizsgálatok során a fogorvosok jelezhetik, milyen sürgős beavatkozásra van szüksége a páciensnek, elmagyarázhatják a gyermekeknek a helyes fogmosási technikát, javaslatokat tehetnek az egészséges fogsor megtartásához szükséges megfelelő táplálkozásra. Az érdeklődők a www.zambesteromania.ro internetes oldalon az Ingyenes fogászati vizsgálatok (Consultaţii stomatologice gratuite) fejezetnél tájékozódhatnak a városuk kínálta lehetőségekről. Országszerte 30 megye 1500 fogorvosa végez ingyenes vizsgálatokat a kampány keretében. A programban részt vevő fogorvosi rendelők némelyikében ingyenes fogkő-eltávolítást is végeznek. Az ingyenes szűrésre a honlapon is fel lehet iratkozni, egy egyszerű jelentkezési lap kitöltésével. A kampány során arra szeretnék buzdítani a lakosságot, a legkisebbektől a legnagyobbakig, hogy naponta kétszer mossanak fogat, rendszeresen vegyenek részt fogászati szűrésen és nem utolsósorban egészségesen táplálkozzanak.

Fogápolás gyermekkorban

A fogápolás és szájhigiénia fontosságára a Szatmár Megyei Fogorvosok Kamarája és annak elnöke, dr. Simu Flaviu több ízben is felhívta már a figyelmet. Sajnos a legtöbben csak esztétikai okokból, illetve a fájdalom megszüntetése miatt keresik fel fogorvosukat, a szűréseket hanyagolják. Kevesen tudják, hogy a rossz fog súlyos betegségeket okozhat, pedig erre már Hippokratész is felhívta a figyelmet! A kicsiket elvihetjük már totyogóként is fogorvoshoz, de legkésőbb az összes tejfog kibújása után két és fél, hároméves korban. Tévhit, hogy a tejfogakkal nem kell törődni, azokat nem kell betömni, úgyis kiesnek. A helyesen kezelt, megtartott tejfogak biztosítják a maradandó fogak megfelelő elhelyezkedését. Az ellátatlan szuvas tejfogak idővel fájdalmat okoznak, begyulladnak, a maradó fogakat elrontják. Legalább félévente keressük fel fogorvosunkat, aki figyelemmel kíséri a fogváltást, időben felismeri és kezeli a fog- és ínybetegségeket, fogazati rendellenességeket, rossz szokásokat!

Bumbuluţ Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 19.
Engedjen ösztönös megérzéseinek és ne gondolkodjon a lehetséges következményeken! Különösen azokra igaz ez, akik partnert keresnek.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...