Ingyenes fogászati vizsgálatokat végeznek Szatmár megyében is
Utoljára módositva: 2014-11-27 17:59:09

Ingyenes fogászati szűréseket végeznek a szakemberek a „Mosolyogj, Románia!” kampány keretében az év végéig, megyénkből 29 szatmári, avasfelsőfalui és aranyosmeggyesi orvos csatlakozott.

29 Szatmár megyei fogorvos csatlakozott az országos szűrési akcióhoz

Az ingyenes vizsgálatok során a fogorvosok jelezhetik, milyen sürgős beavatkozásra van szüksége a páciensnek, elmagyarázhatják a gyermekeknek a helyes fogmosási technikát, javaslatokat tehetnek az egészséges fogsor megtartásához szükséges megfelelő táplálkozásra. Az érdeklődők a www.zambesteromania.ro internetes oldalon az Ingyenes fogászati vizsgálatok (Consultaţii stomatologice gratuite) fejezetnél tájékozódhatnak a városuk kínálta lehetőségekről. Országszerte 30 megye 1500 fogorvosa végez ingyenes vizsgálatokat a kampány keretében. A programban részt vevő fogorvosi rendelők némelyikében ingyenes fogkő-eltávolítást is végeznek. Az ingyenes szűrésre a honlapon is fel lehet iratkozni, egy egyszerű jelentkezési lap kitöltésével. A kampány során arra szeretnék buzdítani a lakosságot, a legkisebbektől a legnagyobbakig, hogy naponta kétszer mossanak fogat, rendszeresen vegyenek részt fogászati szűrésen és nem utolsósorban egészségesen táplálkozzanak.

Fogápolás gyermekkorban

A fogápolás és szájhigiénia fontosságára a Szatmár Megyei Fogorvosok Kamarája és annak elnöke, dr. Simu Flaviu több ízben is felhívta már a figyelmet. Sajnos a legtöbben csak esztétikai okokból, illetve a fájdalom megszüntetése miatt keresik fel fogorvosukat, a szűréseket hanyagolják. Kevesen tudják, hogy a rossz fog súlyos betegségeket okozhat, pedig erre már Hippokratész is felhívta a figyelmet! A kicsiket elvihetjük már totyogóként is fogorvoshoz, de legkésőbb az összes tejfog kibújása után két és fél, hároméves korban. Tévhit, hogy a tejfogakkal nem kell törődni, azokat nem kell betömni, úgyis kiesnek. A helyesen kezelt, megtartott tejfogak biztosítják a maradandó fogak megfelelő elhelyezkedését. Az ellátatlan szuvas tejfogak idővel fájdalmat okoznak, begyulladnak, a maradó fogakat elrontják. Legalább félévente keressük fel fogorvosunkat, aki figyelemmel kíséri a fogváltást, időben felismeri és kezeli a fog- és ínybetegségeket, fogazati rendellenességeket, rossz szokásokat!

Bumbuluţ Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bohém rapszódia
Ma, 18:30
A Bohém rapszódia a Queen zenéjének és a banda rendkívüli énekesének kirobbanó története. Freddie Mercury fittyet hányt a sztereotípiákra és ellenszegült a konvencióknak, így vált belőle a világ egyik legkedveltebb zenésze. Tanúi lehetünk a zenekar üstökösszerű felemelkedésének meghatározó dalaik és forradalmi hangzásuk révén, Mercury féktelen életvitelének a bandára gyakorolt hatásainak, és dicső visszatérésüknek a Live Aiden, ahol a már súlyos betegséggel küzdő Mercuryval az élen a rocktörténe
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Legendás állatok - Grindelwald bűntettei
Ma, 21:00
Göthe Salmander (Eddie Redmayne) szerencsére nem változik. Most is ugyanaz a kétballábas, nagy tudású varázsló, aki él-hal a legendás állatokért, és mindent megtesz értük, akár a Roxfortban jár, akár a világ más, egzotikus tájain. A varázslények iránti rajongása azonban ismét újabb kalandba sodorja: ezúttal régi szerelme, Leta Lestrange is felbukkan, de mellette vannak az első részben megismert barátai, a két csinos varázslónő, a legilimentor Queenie (Alison Sudol) és az auror Propentina (Kather
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. november 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...