Ingyenes fogászati vizsgálatokat végeznek Szatmár megyében is
Utoljára módositva: 2014-11-27 17:59:09

Ingyenes fogászati szűréseket végeznek a szakemberek a „Mosolyogj, Románia!” kampány keretében az év végéig, megyénkből 29 szatmári, avasfelsőfalui és aranyosmeggyesi orvos csatlakozott.

29 Szatmár megyei fogorvos csatlakozott az országos szűrési akcióhoz

Az ingyenes vizsgálatok során a fogorvosok jelezhetik, milyen sürgős beavatkozásra van szüksége a páciensnek, elmagyarázhatják a gyermekeknek a helyes fogmosási technikát, javaslatokat tehetnek az egészséges fogsor megtartásához szükséges megfelelő táplálkozásra. Az érdeklődők a www.zambesteromania.ro internetes oldalon az Ingyenes fogászati vizsgálatok (Consultaţii stomatologice gratuite) fejezetnél tájékozódhatnak a városuk kínálta lehetőségekről. Országszerte 30 megye 1500 fogorvosa végez ingyenes vizsgálatokat a kampány keretében. A programban részt vevő fogorvosi rendelők némelyikében ingyenes fogkő-eltávolítást is végeznek. Az ingyenes szűrésre a honlapon is fel lehet iratkozni, egy egyszerű jelentkezési lap kitöltésével. A kampány során arra szeretnék buzdítani a lakosságot, a legkisebbektől a legnagyobbakig, hogy naponta kétszer mossanak fogat, rendszeresen vegyenek részt fogászati szűrésen és nem utolsósorban egészségesen táplálkozzanak.

Fogápolás gyermekkorban

A fogápolás és szájhigiénia fontosságára a Szatmár Megyei Fogorvosok Kamarája és annak elnöke, dr. Simu Flaviu több ízben is felhívta már a figyelmet. Sajnos a legtöbben csak esztétikai okokból, illetve a fájdalom megszüntetése miatt keresik fel fogorvosukat, a szűréseket hanyagolják. Kevesen tudják, hogy a rossz fog súlyos betegségeket okozhat, pedig erre már Hippokratész is felhívta a figyelmet! A kicsiket elvihetjük már totyogóként is fogorvoshoz, de legkésőbb az összes tejfog kibújása után két és fél, hároméves korban. Tévhit, hogy a tejfogakkal nem kell törődni, azokat nem kell betömni, úgyis kiesnek. A helyesen kezelt, megtartott tejfogak biztosítják a maradandó fogak megfelelő elhelyezkedését. Az ellátatlan szuvas tejfogak idővel fájdalmat okoznak, begyulladnak, a maradó fogakat elrontják. Legalább félévente keressük fel fogorvosunkat, aki figyelemmel kíséri a fogváltást, időben felismeri és kezeli a fog- és ínybetegségeket, fogazati rendellenességeket, rossz szokásokat!

Bumbuluţ Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 18.
Környezete nem tudja eldönteni, hogy ilyen tévedhetetlenek a megérzései vagy egyszerűen csak kiváló informátorai vannak.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...