Ingyenes telekkönyvezés
Utoljára módositva: 2019-04-23 12:04:25

A kivitelezési fázisba érkezik hamarosan a telekkönyvi hivatal EU-s projektje, Szatmár megyei településeken is telekkönyvezhetnek.

Ha lesz nyertese az Országos Kataszteri Hivatal kiírásának, hat Szatmár megyei településen kezdődhet meg az ingatlanok térítésmentes telekkönyvezése, írja egy közleményében a hivatal sajtóosztálya. A pályázási lehetőség uniós szintű, tehát az EU bármelyik országában bejegyzett szakcég elnyerheti a kivitelezés jogát, az erre vonatkozó ajánlatokat június tizedikéig várja a kataszter. A program első fázisába bevont szatmári települések a következők: Aranyosmeggyes, Remetemező, Túrterebes, Halmi, Szaniszló és Krasznabéltek. Százötven településen több mint 1,2 millió hektárnyi területet remél kimérni a program lehetőségeit kihasználva a kataszter két év leforgása alatt, és közel 170 millió lej lesz a ráfordítás.

Emellett van egy másik futó projekt is, amelyik által 660 faluban mérnék ki a földeket. Ez utóbbi kialakításakor fontossági sorrendet állítottak fel a telekkönyvi hivatal szakemberei: főleg azokon a helyeken végeznék el földek első telekkönyvezését, amelyek érintve vannak az általános út- vagy vasútépítési tervben, ahol valamilyen fejlesztési programok zajlanak vagy fognak zajlani, illetve ott, ahol feszültséget okoz a pontos telekkimérés hiánya. Közel hatmillió hektárt terveznek így hivatalossá tenni uniós és kormánytámogatások ráfordításával.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Alkalmazok anyagmozgatót építőanyag/raktárba, B-kategóriás jogosítvánnyal rendelkezők előnyben. Olyanok...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Csaló csajok
Ma, 17:45
A CSALÓ CSAJOK-ban, ebben a kacagtató új vígjátékban Anne Hathaway és Rebel Wilson szélhámosnőket alakítanak; egyikük kisstílű, másikuk nagypályás. Egyesítik erőiket, és rászedik a férfiakat – hogy megszedjék magukat.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Bosszúállók: Végjáték
Ma, 21:25
Thanos súlyos tette, amivel elpusztította az univerzum élőlényeinek felét és megtörte a Bosszúállókat, a megmaradt hősöket egy végső összecsapásra készteti a Marvel Studios huszonegy filmet megkoronázó, nagyszabású fináléjában, a Bosszúállók: Végjátékban.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Tervezel-e nyaralást az idén?
Mindenképpen, külföldi nyaralást tervezek
Igen, itthoni kirándulást tervezek
Legfeljebb egy-egy napos kirándulást, strandolást tervezek itt a megyében
Még nem tudom, hova megyek idén nyaralni
Nem nyaralok idén
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. május 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej karfiol, só, 6 db tojás, 25 dkg bacon, 5 dl tejföl, bors, 1 mk. őrölt szerecsendió, ...