Ingyenes telekkönyvezés
Utoljára módositva: 2019-04-23 12:04:25

A kivitelezési fázisba érkezik hamarosan a telekkönyvi hivatal EU-s projektje, Szatmár megyei településeken is telekkönyvezhetnek.

Ha lesz nyertese az Országos Kataszteri Hivatal kiírásának, hat Szatmár megyei településen kezdődhet meg az ingatlanok térítésmentes telekkönyvezése, írja egy közleményében a hivatal sajtóosztálya. A pályázási lehetőség uniós szintű, tehát az EU bármelyik országában bejegyzett szakcég elnyerheti a kivitelezés jogát, az erre vonatkozó ajánlatokat június tizedikéig várja a kataszter. A program első fázisába bevont szatmári települések a következők: Aranyosmeggyes, Remetemező, Túrterebes, Halmi, Szaniszló és Krasznabéltek. Százötven településen több mint 1,2 millió hektárnyi területet remél kimérni a program lehetőségeit kihasználva a kataszter két év leforgása alatt, és közel 170 millió lej lesz a ráfordítás.

Emellett van egy másik futó projekt is, amelyik által 660 faluban mérnék ki a földeket. Ez utóbbi kialakításakor fontossági sorrendet állítottak fel a telekkönyvi hivatal szakemberei: főleg azokon a helyeken végeznék el földek első telekkönyvezését, amelyek érintve vannak az általános út- vagy vasútépítési tervben, ahol valamilyen fejlesztési programok zajlanak vagy fognak zajlani, illetve ott, ahol feszültséget okoz a pontos telekkimérés hiánya. Közel hatmillió hektárt terveznek így hivatalossá tenni uniós és kormánytámogatások ráfordításával.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Az oroszlánkirály
Ma, 21:00
Jon Favreau rendező és a Disney filmje, AZ OROSZLÁNKIRÁLY az afrikai szavannára repít el, ahol jövendőbeli király születik. Simba mindennél többre tartja apját, Mufasa királyt, és komolyan veszi, hogy egyszer majd az uralkodás feladata reá száll. Ám nem mindenki örvend az új oroszlánkölyöknek. Zordon, Mufasa fivére elveszítette helyét a trón várományosaként, így tervet sző. A Büszke Birtokért folytatott harcot árulás és tragédia szegélyezi, Simba pedig kénytelen száműzetésbe vonulni. Két újonnan
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. július 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...