Ingyenes utazásért lobbiznak
Utoljára módositva: 2014-06-30 18:32:03

Dorel Coica két évvel ezelőtti ígéretére alapozva a 65 évnél idősebb nyugdíjasok számára is ingyenességet kért a Transurban Rt. járataira Mircea Marian, a nyugdíjasok klubjának elnöke.

Altfatter Tamás szimbolikusan átadott egy kedvezményes strandbelépőt Mircea Bliderannak

Az idősek gondjaival foglalkozó bizottság tegnapi ülésén Ramona Antonescu, a Prefektusi Hivatal gazdaságfejlesztéseket, sürgősségi helyzeteket, illetve a decentralizált intézmények tevékenységét monitorizáló osztályának vezetője válaszolt a Szatmár Megyei Nyugdíjasklub részéről korábban érkezett javaslatokra. Mint mondta, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivataltól megtudta, 2014-ben a Szatmárnémeti központja—Bariţiu utca—Aquastar élményfürdő közötti kerékpárút megépítése van tervbe véve. Ennek munkálatait várhatóan augusztusban kezdik el. A korábban többször szóba került átjáró — az állomás melletti temető és az Electrolux gyár között — kapcsán Antonescu elmondta, hogy a Szatmárnémeti Közlekedésbiztonsági Bizottság és a szatmárnémeti közlekedésrendészet támogatja az átjáró kialakítását, megkapták az Electrolux cég képviselőinek jóváhagyását a tulajdonukban levő vasútvonal felszámolását illetően. A találkozón elhangzott, jó úton halad az önkormányzat ennek a projektnek a megvalósítása terén. A beruházás 120 ezer lejbe kerül, mely a vasútvonal felszámolásával 30 ezer lejjel kevesebb, mint az lett volna az előzetes kalkuláció szerint, tájékoztatott a gyűlésen jelen levő Gheorghe Rentea, a metropolisz-övezet menedzsere. A nyugdíjasok sérelmezték, hogy a Decebal híd alatt levő autóbuszmegállóban nincs egyetlen vécé sem. A bizottsági ülést vezető Altfatter Tamás alprefektus elmondta, hogy korábban a megyeközpont polgármestere azt ígérte, 4–6 ökologikus vécét helyeznek majd ki az említett közterületre. A nyugdíjasok azt javasolták, hogy a Transurban Rt. járatain 65 éves korhatártól vezessék be az ingyenességet, úgy ahogy azt Coica korábban megígérte. Ugyanakkor a nyugdíjasok azt is szeretnék, ha az Állami Vasúttársaság (CFR) járatain való kedvezményes utazási jegyet a megyeközi autóbuszjáratokon, illetve a különböző szervezett kirándulások alkalmával is elfogadnák a magántulajdonban levő utazási cégek.

Szimbolikus ajándék

Altfatter Tamás a gyűlés végén átadott Mircea Bliderannak, a Tartalékos és Visszavonult Katonák Egyesülete elnökének egy kedvezményes strandbelépőt, ezzel támasztva alá azt, hogy a szatmárnémeti strandra 10 lejes kedvezményes jegyet válthatnak a nyugdíjasok. Mircea Marian, a Szatmár Megyei Nyugdíjasok Klubjának elnöke a gyűlés végén felháborodva kérte számon a sajtó képviselőin a korábbi gyűlésről szóló negatív hangvételű cikkeket. „Ezentúl mindenkit beperelek, aki hamis dolgokat állít rólam. Talán politikai megrendelésre” — fogalmazott Marian.

Sógor Beáta

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Felhőkarcoló
Ma, 21:00
Will Sawyer (Dwayne Johnson), aki egykor az FBI túszmentő osztagát vezette, jelenleg felhőkarcolókra specializálódott biztonsági szakértőként dolgozik. Legújabb megbízása miatt Hongkongba utazik, amikor a világ legmagasabb épülete hirtelen kigyullad, és őt kiáltják ki felelősnek. Will ellen körözést adnak ki, így kell megállítania az igazi felelősöket, tisztára mosnia a nevét, és legfőként megmenteni a családját, akik az épületben rekedtek... a tűzvonal fölött.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. július 17.
Ha mostanában új vállalkozásba kezdett, itt az ideje, hogy levonja a tanulságot és kijavítsa a nyilvánvaló hibákat, hogy hamarosan elérhesse, amit tervezett.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 17.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...