Ingyenes utazásért lobbiznak
Utoljára módositva: 2014-06-30 18:32:03

Dorel Coica két évvel ezelőtti ígéretére alapozva a 65 évnél idősebb nyugdíjasok számára is ingyenességet kért a Transurban Rt. járataira Mircea Marian, a nyugdíjasok klubjának elnöke.

Altfatter Tamás szimbolikusan átadott egy kedvezményes strandbelépőt Mircea Bliderannak

Az idősek gondjaival foglalkozó bizottság tegnapi ülésén Ramona Antonescu, a Prefektusi Hivatal gazdaságfejlesztéseket, sürgősségi helyzeteket, illetve a decentralizált intézmények tevékenységét monitorizáló osztályának vezetője válaszolt a Szatmár Megyei Nyugdíjasklub részéről korábban érkezett javaslatokra. Mint mondta, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivataltól megtudta, 2014-ben a Szatmárnémeti központja—Bariţiu utca—Aquastar élményfürdő közötti kerékpárút megépítése van tervbe véve. Ennek munkálatait várhatóan augusztusban kezdik el. A korábban többször szóba került átjáró — az állomás melletti temető és az Electrolux gyár között — kapcsán Antonescu elmondta, hogy a Szatmárnémeti Közlekedésbiztonsági Bizottság és a szatmárnémeti közlekedésrendészet támogatja az átjáró kialakítását, megkapták az Electrolux cég képviselőinek jóváhagyását a tulajdonukban levő vasútvonal felszámolását illetően. A találkozón elhangzott, jó úton halad az önkormányzat ennek a projektnek a megvalósítása terén. A beruházás 120 ezer lejbe kerül, mely a vasútvonal felszámolásával 30 ezer lejjel kevesebb, mint az lett volna az előzetes kalkuláció szerint, tájékoztatott a gyűlésen jelen levő Gheorghe Rentea, a metropolisz-övezet menedzsere. A nyugdíjasok sérelmezték, hogy a Decebal híd alatt levő autóbuszmegállóban nincs egyetlen vécé sem. A bizottsági ülést vezető Altfatter Tamás alprefektus elmondta, hogy korábban a megyeközpont polgármestere azt ígérte, 4–6 ökologikus vécét helyeznek majd ki az említett közterületre. A nyugdíjasok azt javasolták, hogy a Transurban Rt. járatain 65 éves korhatártól vezessék be az ingyenességet, úgy ahogy azt Coica korábban megígérte. Ugyanakkor a nyugdíjasok azt is szeretnék, ha az Állami Vasúttársaság (CFR) járatain való kedvezményes utazási jegyet a megyeközi autóbuszjáratokon, illetve a különböző szervezett kirándulások alkalmával is elfogadnák a magántulajdonban levő utazási cégek.

Szimbolikus ajándék

Altfatter Tamás a gyűlés végén átadott Mircea Bliderannak, a Tartalékos és Visszavonult Katonák Egyesülete elnökének egy kedvezményes strandbelépőt, ezzel támasztva alá azt, hogy a szatmárnémeti strandra 10 lejes kedvezményes jegyet válthatnak a nyugdíjasok. Mircea Marian, a Szatmár Megyei Nyugdíjasok Klubjának elnöke a gyűlés végén felháborodva kérte számon a sajtó képviselőin a korábbi gyűlésről szóló negatív hangvételű cikkeket. „Ezentúl mindenkit beperelek, aki hamis dolgokat állít rólam. Talán politikai megrendelésre” — fogalmazott Marian.

Sógor Beáta

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Az Emoji-film
Ma, 15:00
Még nincs minden felfedezve: feltérképezetlen univerzumok vesznek körül minket, még ha nem is tudunk róluk - talán azért, mert nagyon kicsik. Az okostelefonjában például mindenkinek van: egy boldog völgy, ahol a különféle szmájlik és hangulatjelek élnek és dolgoznak. Ám mindig mosolygós és kacsingatós békéjüket megzavarja egyikük, aki kerek fejébe veszi, hogy kideríti, mi van a völgyükön túl. Kalandos vándorútra indul, amelynek során neki és társainak egyre veszélyesebb alkalmazások kerülnek útj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A sötét torony
Ma, 19:20
Léteznek más világok is. Roland Deschain (Idris Elba) az utolsó Harcos, a hatlövetű mestere örök harcot vív Walter O Dimmel (Matthew McConaughey), a feketébe öltözött emberrel, hogy megvédje a Setét Torony épségét. A Torony ugyanis az univerzum tengelye, ha egyszer leomlik, minden világ elpusztul. A tét hatalmas - nem volt még ennél több, amit egy csapatában megnyerhetett vagy elveszíthetett valaki. A Jó és a Gonosz erői összecsapnak: csak Roland lovag és az ő különleges fegyverei akadályozhatjá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Számodra milyen az álomnyaralás?
Csakis a tengerpart jöhet szóba
Magashegyi túrázás az igazi
Városnézés és felfedezés a legjobb
Bulizás egy partinyaraláson
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 db fehér zselatinlap, 1 vaníliarúd, 5 dl habtejszín, 5 dkg + 1–2 tk. cukor, 25 dkg fekete ...