Ingyenes utazásért lobbiznak
Utoljára módositva: 2014-06-30 18:32:03

Dorel Coica két évvel ezelőtti ígéretére alapozva a 65 évnél idősebb nyugdíjasok számára is ingyenességet kért a Transurban Rt. járataira Mircea Marian, a nyugdíjasok klubjának elnöke.

Altfatter Tamás szimbolikusan átadott egy kedvezményes strandbelépőt Mircea Bliderannak

Az idősek gondjaival foglalkozó bizottság tegnapi ülésén Ramona Antonescu, a Prefektusi Hivatal gazdaságfejlesztéseket, sürgősségi helyzeteket, illetve a decentralizált intézmények tevékenységét monitorizáló osztályának vezetője válaszolt a Szatmár Megyei Nyugdíjasklub részéről korábban érkezett javaslatokra. Mint mondta, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivataltól megtudta, 2014-ben a Szatmárnémeti központja—Bariţiu utca—Aquastar élményfürdő közötti kerékpárút megépítése van tervbe véve. Ennek munkálatait várhatóan augusztusban kezdik el. A korábban többször szóba került átjáró — az állomás melletti temető és az Electrolux gyár között — kapcsán Antonescu elmondta, hogy a Szatmárnémeti Közlekedésbiztonsági Bizottság és a szatmárnémeti közlekedésrendészet támogatja az átjáró kialakítását, megkapták az Electrolux cég képviselőinek jóváhagyását a tulajdonukban levő vasútvonal felszámolását illetően. A találkozón elhangzott, jó úton halad az önkormányzat ennek a projektnek a megvalósítása terén. A beruházás 120 ezer lejbe kerül, mely a vasútvonal felszámolásával 30 ezer lejjel kevesebb, mint az lett volna az előzetes kalkuláció szerint, tájékoztatott a gyűlésen jelen levő Gheorghe Rentea, a metropolisz-övezet menedzsere. A nyugdíjasok sérelmezték, hogy a Decebal híd alatt levő autóbuszmegállóban nincs egyetlen vécé sem. A bizottsági ülést vezető Altfatter Tamás alprefektus elmondta, hogy korábban a megyeközpont polgármestere azt ígérte, 4–6 ökologikus vécét helyeznek majd ki az említett közterületre. A nyugdíjasok azt javasolták, hogy a Transurban Rt. járatain 65 éves korhatártól vezessék be az ingyenességet, úgy ahogy azt Coica korábban megígérte. Ugyanakkor a nyugdíjasok azt is szeretnék, ha az Állami Vasúttársaság (CFR) járatain való kedvezményes utazási jegyet a megyeközi autóbuszjáratokon, illetve a különböző szervezett kirándulások alkalmával is elfogadnák a magántulajdonban levő utazási cégek.

Szimbolikus ajándék

Altfatter Tamás a gyűlés végén átadott Mircea Bliderannak, a Tartalékos és Visszavonult Katonák Egyesülete elnökének egy kedvezményes strandbelépőt, ezzel támasztva alá azt, hogy a szatmárnémeti strandra 10 lejes kedvezményes jegyet válthatnak a nyugdíjasok. Mircea Marian, a Szatmár Megyei Nyugdíjasok Klubjának elnöke a gyűlés végén felháborodva kérte számon a sajtó képviselőin a korábbi gyűlésről szóló negatív hangvételű cikkeket. „Ezentúl mindenkit beperelek, aki hamis dolgokat állít rólam. Talán politikai megrendelésre” — fogalmazott Marian.

Sógor Beáta

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Sokkal több mint testőr
Ma, 19:15
Nem könnyű a testőrök sorsa. Pláne, ha egy folyton rinyáló gyilkost kell pátyolgatniuk. A profi védelmi ügynököt (Ryan Reynolds) egy nap szokatlan küldetéssel bízzák meg: halálos ellenségét, a világ egyik leghírhedtebb és legkeresettebb bérgyilkosát (Samuel L. Jackson) kell az oltalmazó szárnyai alá vennie. Bár eddig a stukker másik végéről szagolták a puskaport, az eltökélt testőrnek és a stiklikben járatos gengszternek ezúttal össze kell fognia, hogy - lehetőleg élve - eljussanak a hágai bírós
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 20.
Képes kiolvasni kedvese szeméből annak kívánságait és ez bizony elbűvöli őt. Alakítsák úgy időbeosztásukat, hogy az estét zavartalanul együtt tölthessék.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...