INS: személyenként átlagban 2609,7 lejt költöttek el Romániában a turisták
Utoljára módositva: 2019-09-16 14:49:51

Csaknem 1,21 millió külföldi látogatót szállásoltak el a romániai kereskedelmi szálláshelyeken az idei első félévben; a külföldi turisták összesen 3,15 milliárd lejt költöttek el az országban, ami személyenként átlagban 2.609,7 lejt jelent – derül ki az Országos Statisztikai Intézet (INS) hétfőn közölt kimutatásából.

 

Az év első hat hónapjában Romániába látogató külföldiek közül a legtöbben – 56,1% – üzleti célból érkeztek (kongresszusokon, konferenciákon, tanfolyamokon, vásárokon, kiállításokon vettek részt), 43,9% magáncélból jött (itt töltötte szabadságát, kulturális vagy sportrendezvényeken vett részt, meglátogatta barátait, rokonait, vásárolni, orvosi kezelésre jött, átutazóban volt stb.).

 

A statisztikák szerint a legtöbb pénzt, kiadásuk mintegy 49,9%-át szállásra költötték a turisták, akik túlnyomó többsége – 91,2% – szállást és reggelit magában foglaló ellátást választott.

 

Az INS kimutatásai szerint továbbá a külföldi látogatók 48%-a turisztikai ügynökségen keresztül jött, 34,1%-uk pedig maga szervezte meg az utazását.

 

A legtöbben, azaz a turisták 80,3%-a, repülővel érkeztek Romániába, 11%-uk saját gépkocsival, 7,1%-uk autóbusszal, 1,6%-uk pedig más szállítóeszközzel (vonattal, valamilyen vízi járművel, bérelt autóval, motorbiciklivel) jött az országba – mutat rá az INS közleménye.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. április 1.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...