Intés az építőknek
Utoljára módositva: 2019-09-06 09:09:17

 

Rendszeresen megkeresik a polgármestert a városban beruházó ingatlanosok, aki szabályos kivitelezésre inti őket.

A szatmárnémeti Henri Coandă utcában, a régi strandhoz vezető utca közelében tervez építeni egy ingatlanberuházó, tegnap nyilvános fogadóóráján kereste fel a szatmárnémeti polgármestert az esetben illetékes személy, hogy megtudakolja, hogyan kell elkészítenie a terveket, hogy megfeleljen a városban érvényes urbanisztikai szabályoknak. Kereskényi Gábor azt hangsúlyozta ki, hogy a város urbanistái külön figyelnek arra, hogy tényleg az épüljön az illető helyen, mint ami a városházi ügyintézés befejezésekor kiadott bizonylatban szerepel, hogy be legyenek tartva a mezsgyeszabályok, a jószomszédi viszony ne szenvedjen csorbát, és hogy a zöldövezetre és a parkolóhelyekre vonatkozó előírások be legyenek tartva. A zöldövezetek megléte közös érdek, hiszen nem csak a város jár jól, ha több a zöld, de a komfortosabb környezet miatt a vevők és lakók számára is csábítóbbak a szabályosan épült lakások. Kiemelt figyelmet fordít a város arra is, hogy az új építésű társasházak, tömbházak vagy cégszékhelyek esetén a szükséges parkolók száma is meglegyen. Az utóbbi tíz évben mintegy húszezerrel nőtt az autók száma Szatmárnémetiben, mutatott rá Kereskényi, ezért nem egy parkolóhelyet kell kialakítaniuk lakásonként az építtetőknek, hanem kettőt, ezt az elvárást már az engedélyeztetési procedúra legelején közlik a beruházókkal a főépítészi irodában.

A Henri Coandă utcába tervezett társasházzal kapcsolatban a polgármester elmondta, hogy az építő vegye figyelembe, mi szerepel az oda tervezett harmadik Szamos-híd tervrajzában, mert az amiatt fennálló megkötéseknek maradéktalanul eleget kell tenniük.

 

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 14.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...