Iohannis a caracali gyilkosságról
Utoljára módositva: 2019-07-29 09:13:33

A caracali gyilkosság kapcsán sajtótájékoztatót hívott össze vasárnap este Klaus Iohannis a Cotroceni-palotában. Az államfő kijelentette: minden eszközzel meg kell akadályozni, hogy ehhez hasonló tragédia megismétlődhessen.

Iohannis szerint a kormánynak el kell gondolkodnia azon, hogy vajon nem tekinthető-e a tragédia „erkölcsi szerzőjének”.

A Legfelsőbb Védelmi Tanács (CSAT) ülésén konkrét megoldásokat fog kérni Viorica Dăncilă miniszterelnöktől, Ana Birchall igazságügyi minisztertől és Nicolae Moga belügyminisztertől a helyzet rendezésére, ugyanis a rendőrök és az ügyészek között nem megfelelő az együttműködés, és mindezért az állampolgárok szenvednek. „Ha a hatóságok nem rendelkeznek megfelelő eszközökkel a bűnözés visszaszorítására, ezt a helyzetet gyorsan orvosolni kell! Ez nem mentesíti és nem igazolja az illetékesek hozzáállását” — mondta az elnök.

Azt is leszögezte, hogy a büntető törvénykönyveket nem a bűnözők, hanem az alapvető jogok védelmében kell módosítani, ezért kérni fogja az igazságügyi minisztert, mérje fel, szükséges-e a házkutatási procedúra szabályainak módosítása olyan esetekre való tekintettel, amikor emberélet vagy egy ember testi épsége forog veszélyben.

„A román állam intézményeinek ezúttal nem sikerült ellátni feladatukat, éspedig azt, hogy védelmezzék az élethez való alkotmányos jogot. Ez a sötét valóság, amelyet már sajnos nem lehet megváltoztatni. A felelősök kemény büntetésre számíthatnak” — mondta az elnök.

AGERPRES

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 23.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...