Iohannis: A miniszterelnök elsődleges feladata a kormány vezetése, és nem külföldi kampányutak megtétele
Utoljára módositva: 2019-10-01 10:26:38

Egy miniszterelnöknek az a dolga, hogy vezesse a kormányt, és nem az, hogy külföldi kampányutakra induljon, amelyek semmiféle előnnyel nem járnak Romániára nézve – jelentette ki hétfő este Klaus Iohannis államelnök.

‘Emlékeztetem a miniszterelnököt, hogy elsődleges feladata a kormány vezetése, a sürgető problémák gyors megoldása, és nem külföldi kampányutak megtétele, amelyek semmiféle hasznot nem hoznak Romániának, vagy, hogy még egyértelműbben fogalmazzak: amelyek nem hoznak semmit. Persze ez az inkompetens kormány elveszítette parlamenti többségét, és nem tudja, számíthat-e még a parlament támogatására. A kézenfekvő megoldás az lenne, ha ez a minden legitimitását elvesztett katasztrófakormány lemondana. De ez a kormány akkor sem vonult vissza, amikor a május 26-i referendum alkalmával 6,5 millió román állampolgár adta értésére, hogy rossz irányba viszi az országot. Tehát nem várhatunk felelősségteljes gesztusokat a Szociáldemokrata Párt részéről’ – jelentette ki a Cotroceni-palotában nyilatkozó államfő.

 

Iohannis megismételte, hogy ‘alig várja’ a bizalmatlansági indítvány célba érését és a kormány bukását, mert az államot csak akkor lehet újjáépíteni, ha új, helyes alapokra helyezik az állami közigazgatást, a feladatnak megfelelő, jó szakértelemmel rendelkező emberekkel.

AGERPRES/( RO – szerző: Irinela VIŞAN, szerkesztő: Florin MARIN, HU – szerkesztő: TOFÁN Imola)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...