Iohannis: A miniszterelnök elsődleges feladata a kormány vezetése, és nem külföldi kampányutak megtétele
Utoljára módositva: 2019-10-01 10:26:38

Egy miniszterelnöknek az a dolga, hogy vezesse a kormányt, és nem az, hogy külföldi kampányutakra induljon, amelyek semmiféle előnnyel nem járnak Romániára nézve – jelentette ki hétfő este Klaus Iohannis államelnök.

‘Emlékeztetem a miniszterelnököt, hogy elsődleges feladata a kormány vezetése, a sürgető problémák gyors megoldása, és nem külföldi kampányutak megtétele, amelyek semmiféle hasznot nem hoznak Romániának, vagy, hogy még egyértelműbben fogalmazzak: amelyek nem hoznak semmit. Persze ez az inkompetens kormány elveszítette parlamenti többségét, és nem tudja, számíthat-e még a parlament támogatására. A kézenfekvő megoldás az lenne, ha ez a minden legitimitását elvesztett katasztrófakormány lemondana. De ez a kormány akkor sem vonult vissza, amikor a május 26-i referendum alkalmával 6,5 millió román állampolgár adta értésére, hogy rossz irányba viszi az országot. Tehát nem várhatunk felelősségteljes gesztusokat a Szociáldemokrata Párt részéről’ – jelentette ki a Cotroceni-palotában nyilatkozó államfő.

 

Iohannis megismételte, hogy ‘alig várja’ a bizalmatlansági indítvány célba érését és a kormány bukását, mert az államot csak akkor lehet újjáépíteni, ha új, helyes alapokra helyezik az állami közigazgatást, a feladatnak megfelelő, jó szakértelemmel rendelkező emberekkel.

AGERPRES/( RO – szerző: Irinela VIŞAN, szerkesztő: Florin MARIN, HU – szerkesztő: TOFÁN Imola)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. április 4.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...