Iohannis: A PSD mindenféle manőverekkel próbálja magára irányítani a figyelmet
Utoljára módositva: 2019-11-12 09:18:41

A szociáldemokraták mindenféle manőverrel próbálják magukra irányítani a figyelmet, de ő a választókkal való találkozásokra akar koncentrálni – jelentette ki hétfő este Klaus Iohannis.

 

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnökjelöltje ezzel arra reagált, hogy Lia Olguţa Vasilescu, a PSD kampányfőnöke levélben fordult a Nemzeti Liberális Párt kampányfőnökéhez, Dan Motreanuhoz, kérve, hogy legalább két nyilvános vitát szervezzenek a második fordulóba jutott két államfőjelölt, Viorica Dăncilă és Klaus Iohannis között.

 

‘A PSD mindenféle manőverrel megpróbálja magára irányítani a figyelmet. Már most megmondom – de fogok erről beszélni a kampánygyűlésen is kollégáimmal -, hogy a második forduló előtti kampányban én a választókkal való találkozásokra fogok összpontosítani’ – mondta Iohannis a PNL központi székházában.

 

Az államfő arról számolt be, hogy már megkezdődött az első forduló kielemzése, és ez a kampánygyűlésen folytatódni fog. Első következtetésként azt emelte ki, hogy nagyon fontos volt a diaszpóra szavazását megkönnyítő jogszabály bevezetése, mert ennek köszönhetően rekordszámú külhoni román állampolgár élt szavazati jogával, anélkül, hogy sorba kellett volna állnia.

 

Iohannis szerint az első forduló másik nagy tanulsága a PSD-hez köthető: ‘Látják, hogy a PSD mindenféle manővereket használ, és ezért maximális éberségre van szükség, amikor a PSD-ről van szó. A maximális éberség nem félelmet jelent, azt viszont igen, hogy legyünk nagyon figyelmesek és menjünk el szavazni. Nagyon-nagyon nagy kár lenne megismételni a 2016 decemberében elkövetett hibát, amikor a parlamenti választásokon a románok távolmaradása miatt hatalomra került a PSD, amelyet aztán csak közel három év után sikerült eltávolítanunk a hatalom vezérlőpultjától’ – mondta.

 

Iohannis elégedetten nyilatkozott az első forduló eredményéről. A második fordulót előkészítő kampányról azt mondta: a fiatalokra fogja irányítani figyelmét, hogy az urnáknál való nagyobb részvételre bírja őket.

 

Klaus Iohannis a PNL kampánygyűlésén vesz részt a párt székházában hétfő este.

 

A tanácskozáson jelen van Ludovic Orban kormányfő és pártelnök is, valamint Raluca Turcan kormányfőhelyettes, miniszterek, és Robert Sighiartău pártfőtitkár is.

AGERPRES/ (RO – szerző: Florentina PEIA, szerkesztő: Georgiana TĂNĂSESCU, HU – szerkesztő: TOFÁN Imola)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. december 6.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db édeskömény, 1 db zöld alma, 1 db hagyma, 15 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 6 dl ...