Iohannis: Azt akarom, hogy együtt folytassuk
Utoljára módositva: 2019-08-10 15:03:30

Szüksége van egy jelzésre a román állampolgárok részéről, hogy támogatják őt, jelentette ki Klaus Iohannis államelnök szombaton, a fővárosi Egyetem (Universităţii) téren, ahol a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elindította az aláírásgyűjtési kampányt az államelnöki jelölés támogatására.

‘A PNL-vel együtt elindítottuk az aláírásgyűjtési kampányt. Nagyon sokan vannak itt, és örvendek, hogy jobb lábbal kezdjük el ezt az akciót. Remélem, hogy minél több állampolgár aláírja a jelölésemet támogató listát. Szükségem van erre a jelzésre a románok részéről, azt akarom, hogy együtt folytassuk. Fontosnak tartom ebben a pillanatban azt hangsúlyozni, hogy ‘együtt’, mivel együtt kell újraépítenünk a román államot. A PSD kudarcközeli állapotba taszította Romániát. Világos tehát: ez így már nem mehet tovább, szinte mindent újra kell építenünk. Hajlandóak vagyunk, én hajlandó vagyok erre, tudom, hogyan kell cselekednünk, és meggyőződésem, hogy a parlamenti választások után, legyenek azok beütemezés szerintiek, vagy előrehozottak, összehozok egy erős csapatot a PNL és a többi ellenzéki párt képviselőiből, amellyel elkezdhetjük a munkát egy normális, egy jobb Románia érdekében’ – fejtette ki Iohannis támogatói körében.

Az államfő utalt ugyanakkor a Victoriei térre tervezett tüntetésre is.

‘Augusztus 10-e – most egy éve valami olyasmi történt, ami nagyon szépen kezdődött. A román állampolgárok békés tüntetésre gyűltek össze, de az esemény a rendszerváltás utáni időszak egyik nagy tragédiájába torkollott. A PSD-s kormány botokkal, könnygázspray-vel támadt rá saját állampolgáraira. Én nem akarom, hogy ez valaha is még egyszer megismétlődjön’ – mondta Iohannis.

Hozzátette, ki kell hogy derüljön, mi is történt egy évvel ezelőtt, és reményét fejezte ki, hogy a szombati tüntetésen a kormány tartózkodni fog az erőszakos megnyilvánulásoktól, és csak azt teszi, amit tennie kell, nyugalmas körülmények között fenntartja a rendet.

AGERPRES

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...