Iohannis: Azt akarom, hogy együtt folytassuk
Utoljára módositva: 2019-08-10 15:03:30

Szüksége van egy jelzésre a román állampolgárok részéről, hogy támogatják őt, jelentette ki Klaus Iohannis államelnök szombaton, a fővárosi Egyetem (Universităţii) téren, ahol a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elindította az aláírásgyűjtési kampányt az államelnöki jelölés támogatására.

‘A PNL-vel együtt elindítottuk az aláírásgyűjtési kampányt. Nagyon sokan vannak itt, és örvendek, hogy jobb lábbal kezdjük el ezt az akciót. Remélem, hogy minél több állampolgár aláírja a jelölésemet támogató listát. Szükségem van erre a jelzésre a románok részéről, azt akarom, hogy együtt folytassuk. Fontosnak tartom ebben a pillanatban azt hangsúlyozni, hogy ‘együtt’, mivel együtt kell újraépítenünk a román államot. A PSD kudarcközeli állapotba taszította Romániát. Világos tehát: ez így már nem mehet tovább, szinte mindent újra kell építenünk. Hajlandóak vagyunk, én hajlandó vagyok erre, tudom, hogyan kell cselekednünk, és meggyőződésem, hogy a parlamenti választások után, legyenek azok beütemezés szerintiek, vagy előrehozottak, összehozok egy erős csapatot a PNL és a többi ellenzéki párt képviselőiből, amellyel elkezdhetjük a munkát egy normális, egy jobb Románia érdekében’ – fejtette ki Iohannis támogatói körében.

Az államfő utalt ugyanakkor a Victoriei térre tervezett tüntetésre is.

‘Augusztus 10-e – most egy éve valami olyasmi történt, ami nagyon szépen kezdődött. A román állampolgárok békés tüntetésre gyűltek össze, de az esemény a rendszerváltás utáni időszak egyik nagy tragédiájába torkollott. A PSD-s kormány botokkal, könnygázspray-vel támadt rá saját állampolgáraira. Én nem akarom, hogy ez valaha is még egyszer megismétlődjön’ – mondta Iohannis.

Hozzátette, ki kell hogy derüljön, mi is történt egy évvel ezelőtt, és reményét fejezte ki, hogy a szombati tüntetésen a kormány tartózkodni fog az erőszakos megnyilvánulásoktól, és csak azt teszi, amit tennie kell, nyugalmas körülmények között fenntartja a rendet.

AGERPRES

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...