Iohannis felfüggesztéséről hétfőn dönt a kormánykoalíció
Utoljára módositva: 2018-07-05 16:30:16

Hétfői ülésükön döntenek a koalíciós pártok vezetői arról, hogy kezdeményezik-e Klaus Iohannis államfő tisztségből való felfüggesztését — nyilatkozta csütörtökön a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke.

Liviu Dragnea azt mondta, tárgyalt már a témáról a koalíciós partner Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) elnökével, Călin Popescu-Tăriceanuval. „Közöltem vele, hogy az államfő felfüggesztése komoly opcióvá kell hogy váljon, mert mi csak itt ülünk és panaszkodunk, de ő nem tartja be az alkotmányt sem ma, sem holnap. Lehet, elküld még egy elnöki tanácsadót, hogy fenyegesse meg valamelyik alkotmánybírót, vagy lehet, hogy elküldte valamelyik tanácsadóját, hogy fenyegesse meg a legfelsőbb bíróság bíráit” — fogalmazott Dragnea.

Hozzátette, Tăriceanu egyetértett felvetésével, azzal, hogy „komolyan ki kell elemezni ezt a lehetőséget”, és hétfőn eldöntik, hogy kezdeményezni fogják-e az elnök felfüggesztését vagy sem.

Dragnea szerint Iohannis államfő csúfot űz az alkotmányból, „nem érdeklik a törvények”, „csak saját érdekei és saját védelme” foglalkoztatja.

„A tegnap a többség diktatúrájáról beszélt, pedig éppen az ő hozzáállása hasonlít a diktátorokéhoz. A többség képezi a demokrácia egyik alappillérét, azért tartanak választásokat, azért mennek el az emberek szavazni, hogy válasszák meg azt a többséget, amely aztán döntéseket hoz, törvényeket alkot, a kormányon keresztül igazgatja az országot. Őt ez a többség zavarja. Ez éppen a diktátorok fordított logikája: nem számít a többség, nem számítanak a szavazatok, csak az számít, hogy mit akar az az egy ember, aki maga alá rendelne minden intézményt” — hangoztatta a nagyobbik kormánypárt elnöke.

Dragnea rámutatott, azért nem vett részt a Külügyi Hírszerző Szolgálat (SIE) új igazgatója, Gabriel Vlase eskütételi ceremóniáján a Cotroceni-palotában, mert nem tudta elfogadni egy olyan elnök meghívását, „aki nem tartja be az alkotmányt, aki folyamatosan támadja az általam vezetett pártot, aki akadályozza a parlament tevékenységét, akinek a részéről nem érzünk hajlandóságot az intézményközi együttműködésre”.

AGERPRES

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Halálos iramban: Hobbs & Shaw
Ma, 16:35
Nyolc film után – melyek összesen csaknem 5 milliárd dolláros bevételt hoztak világviszonylatban – a sorozat most bemutatja az első spinoff filmjét, melyben Dwayne Johnson és Jason Statham tér vissza, mint Luke Hobbs és Deckard Shaw. Amióta a kigyúrt Hobbs, az amerikai Diplomata Biztonsági Szolgálat lojális ügynöke, és a törvényen kívüli Shaw, az egykori brit elit kommandós először összecsaptak 2015-ben a Halálos iramban 7-ben, a duó sorra osztogatta egymásnak a beszólásokat és a pofonokat, mik
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:10
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel a környezeted megóvásért?
Nem használok már műanyag szatyrokat
Energia- és víztakarékos háztartási gépeket vásárolok
Helyi termékeket vásárolok
Kisebb távolságok esetén nem ülök autóba, inkább a gyaloglást választom
A kényelemről nem tudok lemondani még akkor sem, ha az nem éppen környezetkímélő
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. augusztus 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db konyhakész csirke, só, bors, 2 tk. kakukkfű (szárított, morzsolt), 3 db biocitrom (vagy lime), 1 fej ...