Iohannis: Hatékony és karcsú közigazgatási rendszert
Utoljára módositva: 2019-12-10 19:12:16

Szerkezeti átalakításokra van szükség egy hatékony és karcsú közigazgatási rendszerhez — jelentette ki kedden Klaus Iohannis államfő, aki szerint időszerűvé vált a közméltóságok fizetésének befagyasztása.

Iohannis a Cotroceni-palotában nyilatkozott a sajtónak, ahol többek közt azt a kérdést is neki szegezték, hogy véleménye szerint mennyiben csökkentené a költségvetési hiányt, ha elbocsátásokba kezdenének a központi és helyi közigazgatásban. Az elnök úgy felelt, ez részleges megoldást kínálna. „A legnagyobb baj az, hogy tömegesen alkalmazták a PSD-seket, akiknek sok esetben megfelelő képesítésük sincs a szóban forgó állásra. De a PSD, látva, hogy elveszíti a kormányzást, utolsó pillanatban előretolta saját bandáit, és ha vissza akarunk térni egy hatékony, karcsú közigazgatási rendszerhez, akkor átszervezésre lesz szükség. Azoknak a személyeknek, akik szakmai okokból nem alkalmasak a feladatra, más munkahely után kell majd nézniük, míg a valódi szakembereket elő kell léptetni, hogy a nagy rendszerek (így a közigazgatás is) visszanyerjék hatékonyságukat” — jelentette ki Iohannis. A közméltóságok fizetésének befagyasztásáról az államfő úgy nyilatkozott, ezt az intézkedést „időszerűnek” tartja. Úgy vélekedett, a polgármesterek inkább szimbolikus jelentőségűnek fogják tartani bérük befagyasztását, és el fogják fogadni azt.

AGERPRES

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 29.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...