×
2020. 04 08.
Szerda
Dénes
13 °C
Derült
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

Iohannis: Szerdára összehívom a Legfelsőbb Védelmi Tanácsot a koronavírus ügyében

2020.02.24 - 20:13
Megosztas :
 • Iohannis: Szerdára összehívom a Legfelsőbb Védelmi Tanácsot a koronavírus ügyében

  Klaus Iohannis államfő hétfőn közölte: összehívja szerdára a Legfelsőbb Védelmi Tanácsot (CSAT), amelynek a koronavírussal kapcsolatos kérdéseket kell megvitatnia.

  'Nincs jelenleg egyetlen koronavírusos esetünk sem Romániában, de fel kell készülnünk, ha a dolgok rosszra fordulnak. Ezért úgy döntöttem, hogy szerdán, február 26-án 14 órára összehívom a Legfelsőbb Védelmi Tanácsot, hogy tájékoztatást kapjak az új koronavírussal való esetleges megfertőződések monitorozását és kezelését célzó konkrét intézkedésekről, valamint egy esetleges koronavírus-járvány során életbe lépő stratégiáról" - mondta Iohannis a Cotroceni-palotában.

  Tájékoztatása szerint a romániai hatóságok megtették a szükséges intézkedéseket a vírus terjedésének megakadályozása érdekében, de hatékonyan kell kommunikálni a lakossággal erről a kérdésről.

  'Arra kérem az állampolgárokat, hogy őrizzék meg nyugalmukat, megfelelően tájékozódjanak, legyenek óvatosak, tartsák be a higiéniai előírásokat és az orvosi tanácsokat' - mondta Iohannis.

  Az államfő a sajtó munkatársait arra kérte, hogy tartózkodjanak a szenzációhajhász és pánikkeltő hírek terjesztésétől, a politikusokat pedig arra, hogy ne próbáljanak meg hasznot húzni a helyzetből, és ne keltsenek félelmet a lakosságban.

  Hozzátette, a román állampolgárok körében aggodalmat keltett az olaszországi helyzet, és állandó kapcsolatban van az illetékes hatóságokkal, amelyek azokat a vesztegzár alatt levő területeket követik figyelemmel, ahol románok is laknak.

  AGERPRES/ (RO - szerző: Florentina PEIA, szerkesztő: Florin MARIN, HU - szerkesztő: TOFÁN Imola)

  Cookie