Iohannis szerint, a kormány kezdeményezzen egy törvénymódosítást!
Utoljára módositva: 2019-07-10 14:52:19

Klaus Iohannis államfő azt kérte szerdán a kormánytól, hogy haladéktalanul kezdeményezzen egy törvénymódosítást, amellyel helyrehozza az igazságügyben elkövetett bűncselekményeket kivizsgáló ügyosztály körül kialakult “rendellenes” helyzetet.

Arra a kérdésre, hogy szerinte mi kellene hogy legyen a következő lépés azok után, hogy a korrupcióellenes államcsoport (GRECO) legutóbbi jelentésében a bírák és ügyészek által elkövetett törvénytelenségeket kivizsgáló ügyosztály felszámolását kérte, Iohannis azt mondta, egyetért ezzel, majd hozzátette, nem sürgősségi rendelettel, hanem törvénnyel kellene megoldani a helyzetet.

“Mindenki megértette már, hogy ennek az ügyosztálynak a létezése rendellenes, nem kellene léteznie. A kormánynak haladéktalanul elő kellene állnia egy törvényjavaslattal, amely helyrehozza ezt a rendellenességet, és orvosolja a szakág többi problémáját. A vitának természetesen a parlamentben kell lezajlania, a döntés a parlamenté, nem a kormányé, de a kabinetnek kell kidolgoznia a törvényjavaslatot” – jelentette ki az elnök a Cotroceni-palotában adott nyilatkozatában.

Az államfő a “román emberek nevében” kérte a Szociáldemokrata Párttól, hogy “térjen magához”, és javítsa ki azokat a törvényeket, amelyeket maga rontott el”.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 29.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...