Iohannis visszaküldte a parlamentnek az állategészségügyi tevékenységet szabályozó törvényterevzetet
Utoljára módositva: 2019-07-05 14:08:29

Visszaküldte a parlamentnek újbóli megfontolásra Klaus Iohannis az állategészségügyi és élelmiszer-biztonsági tevékenységet szabályozó 2004/42-es kormányrendeletet módosító jogszabályt – közölte az Államelnöki Hivatal.

 

Az államfő által kifogásolt törvény kötelezné az állategészségügyi igazgatóságokat, hogy 5 évre szóló koncessziós szerződéseket kössenek a szervezetekbe tömörült állatorvosokkal, vagy 10.000 lejes összeget biztosítsanak az Országos Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Hatóság költségvetéséből minden szabadfoglalkozású állatorvosnak, akinek olyan szerződése van, amely feljogosítja állatorvosi tevékenységek folytatására nem kereskedelmi célú gazdaságokban.

 

Iohannis szerint a tervezet bizonyos kitételeit összhangba kell hozni a témába vágó más jogszabályokkal, és koherens, egyértelmű és kiszámítható törvényt kell alkotni ebben a témában. A tervezet ugyanis nem pontosítja például, hogy milyen körülmények között és milyen jogi feltételek mellett lehet megkötni a szerződéseket a szabadfoglalkozású állatorvosokkal – érvel az elnök.

AGERPRES/ (RO – szerző: Cătălina MATEI, szerkesztő: Georgiana TĂNĂSESCU, HU – szerkesztő: TOFÁN Imola)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 26.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...