Ipari park létesül Mezőpetriben
Utoljára módositva: 2012-09-26 20:12:35

Egy Vállajjal közösen megnyert, határon átívelő pályázat révén ipari park létesül Mezőpetriben. Az 1,3 millió eurós beruházás Marchiş Ottó polgármester szerint jövő nyárra elkészülhet.

Az ipari park tervrajza

A humán erőforrás hiánya évek óta gondot jelent Mezőpetriben — tudtuk meg Marchiş Ottó polgármestertől. A település lakossága évtizedek óta folyamatosan csökken, sok család hagyta el a falut. Az önkormányzat erre a problémára már régóta keresi a megoldást, amely nem egyszerű, hiszen egy elnéptelenedés alatt álló faluba először is lakosokat kellene csábítani. Munkahelyek nélkül viszont mindez felér a lehetetlennel.

Erre nyújthat lehetőséget az a Vállajjal közösen megnyert, határon átívelő európai uniós pályázat, amelyik egy ipari park létesítését célozza meg. A polgármester tájékoztatása szerint a létesítményt a mezőgazdasági társulással szemben 13 hektáron fekvő disznólegelőn építenék ki. A parkban az infrastruktúra kiépítése mellett indulásképpen egy 500 lapméterre tervezett csarnokot építenének, a helyszíni áramellátást pedig Érmihályfalváról oldanák meg, az ottani szolgáltató ugyanis 2 megawattos áramot tud biztosítani. „Nagyon bízom abban, hogy sok vállalkozó fog élni az ipari park nyújtotta lehetőségekkel, továbbá több család községünkbe települ — mondta reménykedve Marchiş Ottó. — Jelenleg az engedélyek beszerzése zajlik, majd a szerződések aláírása és a közbeszerzési eljárás után a kivitelezés is megkezdődhet.”

70 ezer lejből valósítják meg a parkot és a parkolót

A polgármester arról is tájékoztatott, hogy az önkormányzat egy parkot és egy parkolót kíván kialakítani a polgármesteri hivatal épülete előtt. A teljes mértékben önerőből finanszírozott munkálatok már folyamatban vannak. „Egy kisebb parkot tervezünk a hivatal elé, amelyikben zöldövezet, sétány, padok, valamint egy szökőkút is lesz. Emellett egy parkoló készítése is folyamatban van a hivatal mellett, hiszen a LEADER-iroda létesítése óta igencsak megnőtt a forgalom a helyszínen” — nyilatkozta a községvezető, aki hozzátette, hogy mindezt 70 ezer lejből fogják véghezvinni.

ifj. Deák Endre

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Downton Abbey
Ma, 20:30
Ősszel a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm kerül a közönség elé. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkot
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. szeptember 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...