Irány a tengerpart!
Utoljára módositva: 2019-06-18 18:24:51

Tegnap tíz perccel 9 óra után szállt a magasba a nyári szezon első Szatmárnémeti–Konstanca vasmadara, fedélzetén 42 utassal, akik alig 1 óra és 40 percnyi légutazást követően már meg is érkeztek a Fekete-tenger partjára.

A tavalyi nyár volt az első, amikor mondhatni töredékére zsugorodott a megyeközpontunk és a tengerpart közötti majd’ 1000 kilométeres távolság, köszönhetően a Tarom heti két alkalommal felszálló, menetrend szerinti járatainak — a madarak az idei szezonban is kedden és pénteken 9.10-kor indulnak Szatmárnémetiből, visszafelé pedig 11.15-kor fordulnak Konstancáról. Egy út ára 34 eurótól, míg az oda-vissza úté 59 eurótól kezdődik, s a nyaralni indulóknak jó tudni azt is: minden utas ingyenesen vihet magával egy 23 kilogrammos poggyászt, illetve egy 10 kilós kézipoggyászt is, a 12 éven aluli gyermekek pedig 50%-os árkedvezményben részesülnek. A jegyeket online a Tarom és a Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtér honlapjain, személyesen pedig a Tarom jegyirodájában, vagy az utazási irodák kirendeltségein lehet megvásárolni.

Akinek kevésbé sietős, netán fél a repüléstől vagy úgy gondolja, nem csak madártávlatból pillantana például a Kárpátokra, az vonatra is ülhet, hiszen pár nappal ezelőtt már megkezdte „szolgálatát” az évtizedek óta csak mangaliai gyorsként emlegetett járat, amely átlósan szeli át az országot, rengeteg várost érint és 947 kilométeren zakatol keresztül. A vonat 13.21-kor indul Szatmárnémetiből és másnap 9.12-kor fut be Mangaliára (szinte valamennyi tengerparti városban, üdülőhelyen megáll), visszafelé pedig 15.17-kor indul s másnap délelőtt, 10.13-kor gurul be Szatmárnémetibe. A másodosztályú jegy ára 137, az első osztályúé 196 lej, s természetesen hálókocsi-hely is váltható, a nyugdíjasok és a gyermekek 50%-os árkedvezményben részesülnek, míg az egyetemisták teljesen ingyenesen vonatozhatnak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...