Isărescu a béremelésekről: a rosszul adagolt gyógyszer többet árt, mint használ
Utoljára módositva: 2019-05-18 09:26:11

A rosszul adagolt gyógyszer többet árt, mint használ — jelentette ki pénteki sajtóértekezletén Mugur Isărescu, a Román Nemzeti Bank (BNR) kormányzója a kormány által bevezetett béremelésekre utalva.

A valós gazdasági növekedés mindenképpen dicséretes, de ezt lehetőleg a gazdasági egyensúly megbontása nélkül kell elérni, mert előbb-utóbb minden kiegyensúlyozatlanságot kezelni kell, és ha ezt nem történik meg „finoman”, megteszi a piac „meredeken”, ami a gazdasági bővülés visszaeséséhez vezethet — magyarázta a jegybank elnöke, amikor arról kérdezték, hogy büszkeségre ad-e okot az 5,5%-os gazdasági növekedés. „Szerencsésebb a kiegyensúlyozott növekedés, amely nem generál nagy hiányt” — mondta Isărescu. A jegybank elnöke szerint ami most történik, kiegyensúlyozatlanságot okoz, ami hosszú távon komoly veszélyeket rejt magában, és a BNR korrekciós közbelépésének korlátai vannak. Hozzátette: a BNR soha nem volt a gazdasági fejlődés ellen. „Az adagolás, ez a kulcsszó a béremelések esetében is. Persze választási évben nem könnyű helyesen adagolni, de figyelembe kell venni, hogy — akár az orvoslásban — a rosszul adagolt gyógyszer többet árt, mint használ” — szögezte le Mugur Isărescu.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...