Iskolalátogatásra ösztönöznek
Utoljára módositva: 2013-11-21 10:02:21

A Szatmári Máltai Segélyszolgálat ifjúsági csoportjának tagjai jelenleg 140–150 hányatott sorsú gyermekkel és fiatallal foglalkoznak hétről hétre.

Akik iskolába járnak, uzsonnának valót is kapnak

Hétvégeken (szombaton és vasárnap) 13 és 15 órától, két turnusban, két-két órás időtartamra várják a rászorulókat a szatmárnémeti Szent József római katolikus templom hátánál található ifjúsági központba. Akik igazolást hoznak arról, hogy rendesen járnak iskolába, a hétvégeken szervezett foglalkozások végén 1 kilogramm kenyeret és negyed kilogramm margarint kapnak — ezzel is serkenteni szeretnék az iskolába járási kedvet a civil szervezet önkéntesei. A gyermekek korosztályok szerint járnak a csoportfoglalkozásokra, a beosztott csoportvezető az evangéliumból való felolvasással kezdi a találkozót, ami rövid hálaadással folytatódik. Ezután a kisebbek rajzolnak, énekeket tanulnak, ha az időjárás engedi, játszani mennek a szemközti Kossuth-kertbe. A nagyobbak az ifjúsági házban önkéntesként dolgozóknak segítenek a takarításban, a kiosztásra kerülő étel előkészítésében, kisebb társaik felügyeletében — tudtuk meg az ifjúsági csoport tagjaitól.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Mamma Mia! Sose hagyjuk abba
Ma, 19:05
Tíz évvel azután, hogy a Mamma Mia! több mint 600 millió dollár bevételt hozott világszerte, visszatérünk a varázslatos görög szigetre, Kalokairire ebben az új musicalben, mely szintén az ABBA dalaira épül. A film ide-oda ingázik az időben, és megmutatja, hogy a múltbéli kapcsolatok miképp hatnak a jelenre. Így az eredeti szereplőkhöz csatlakoznak fiatal énjeik, köztük a fiatal Donnát alakító Lily James (A legsötétebb óra, Nyomd, Bébi, nyomd!, Downton Abbey).
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A védelmező 2.
Ma, 21:20
Amerikai fantasztikus thriller, akciófilm, krimi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 21.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...