Iskolalátogatásra ösztönöznek
Utoljára módositva: 2013-11-21 10:02:21

A Szatmári Máltai Segélyszolgálat ifjúsági csoportjának tagjai jelenleg 140–150 hányatott sorsú gyermekkel és fiatallal foglalkoznak hétről hétre.

Akik iskolába járnak, uzsonnának valót is kapnak

Hétvégeken (szombaton és vasárnap) 13 és 15 órától, két turnusban, két-két órás időtartamra várják a rászorulókat a szatmárnémeti Szent József római katolikus templom hátánál található ifjúsági központba. Akik igazolást hoznak arról, hogy rendesen járnak iskolába, a hétvégeken szervezett foglalkozások végén 1 kilogramm kenyeret és negyed kilogramm margarint kapnak — ezzel is serkenteni szeretnék az iskolába járási kedvet a civil szervezet önkéntesei. A gyermekek korosztályok szerint járnak a csoportfoglalkozásokra, a beosztott csoportvezető az evangéliumból való felolvasással kezdi a találkozót, ami rövid hálaadással folytatódik. Ezután a kisebbek rajzolnak, énekeket tanulnak, ha az időjárás engedi, játszani mennek a szemközti Kossuth-kertbe. A nagyobbak az ifjúsági házban önkéntesként dolgozóknak segítenek a takarításban, a kiosztásra kerülő étel előkészítésében, kisebb társaik felügyeletében — tudtuk meg az ifjúsági csoport tagjaitól.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországba (Bayern, Nürnberg környékére) tapasztalt betegápolókat keresünk (nők-férfiak)...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Robin Hood
Ma, 20:40
Felejts el mindent, amit a legendás tolvajról eddig hallottál. Azt hiszed, ismered őt, de nem is tévedhetnél nagyobbat. Robin of Loxley és egy mór harcos szilaj története ölt testet ebben a vakmerő és vagány históriában... A keresztes háború véres csatamezőin edződött nemes, Robin of Loxley (Taron Egerton) nem is sejti milyen kegyetlen és korrupt erővel kell szembenéznie, mikor visszatér angol földre, ahol a Nottingham-i seriff a szent háború ürügyén alatt teljesen kisemmizte alattvalóit. Robin
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. december 18.
Ön javíthatatlanul romantikus alkat, mégpedig nem csak a szerelemben, hanem élete minden területén, mert mindent idealisztikusan lát és él meg.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. december 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...