Iskolalátogatásra ösztönöznek
Utoljára módositva: 2013-11-21 10:02:21

A Szatmári Máltai Segélyszolgálat ifjúsági csoportjának tagjai jelenleg 140–150 hányatott sorsú gyermekkel és fiatallal foglalkoznak hétről hétre.

Akik iskolába járnak, uzsonnának valót is kapnak

Hétvégeken (szombaton és vasárnap) 13 és 15 órától, két turnusban, két-két órás időtartamra várják a rászorulókat a szatmárnémeti Szent József római katolikus templom hátánál található ifjúsági központba. Akik igazolást hoznak arról, hogy rendesen járnak iskolába, a hétvégeken szervezett foglalkozások végén 1 kilogramm kenyeret és negyed kilogramm margarint kapnak — ezzel is serkenteni szeretnék az iskolába járási kedvet a civil szervezet önkéntesei. A gyermekek korosztályok szerint járnak a csoportfoglalkozásokra, a beosztott csoportvezető az evangéliumból való felolvasással kezdi a találkozót, ami rövid hálaadással folytatódik. Ezután a kisebbek rajzolnak, énekeket tanulnak, ha az időjárás engedi, játszani mennek a szemközti Kossuth-kertbe. A nagyobbak az ifjúsági házban önkéntesként dolgozóknak segítenek a takarításban, a kiosztásra kerülő étel előkészítésében, kisebb társaik felügyeletében — tudtuk meg az ifjúsági csoport tagjaitól.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Pelyhes - Kalandra fel!
Ma, 17:00
Közeleg a hideg tél, ilyenkor a legtöbb madár délnek indul, hogy egy melegebb vidéken vészelje át a zord évszakot. Így tesz a kis Pelyhes családja is, ám Ő még túl pici a repüléshez, és egy véletlen folytán lemarad az indulásról. Mikor megérkezik a fagy, a kismadárnak minden bátorságára szüksége lesz, hogy megküzdjön a barátságtalan időjárással és megtalálja a családját. Szerencséjére a kalandban segítségére lesz megannyi új barát.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Peppermint: A bosszú angyala
Ma, 18:40
Riley North (Jennifer Garner), szerető anya és feleség élete egy pillanat alatt összeomlik, mikor férjét és kislányát egy brutális támadásban megölik. A kómából felébredt nő igazságot akar, de az elkövetőket – egy befolyásos kartell tagjait – a korrupt bíróság felmenti. Riley nem nyugszik, amíg le nem számol a tettesekkel: vérbeli harcossá képezi ki magát, hogy egytől-egyig kiiktassa a családja haláláért felelős bűnözőket. A mindenre elszánt magányos harcosnak nem csak az alvilág felbőszült embe
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Az apáca
Ma, 20:40
A démonok köztünk vannak – van, akinek egy életen át sikerül elkerülnie őket, és van, akinek az a foglalkozása, hogy szembenézzen velük. 1952-ben a napfényes Rómából kis küldöttség érkezik egy isten háta mögötti fogarasföldi kolostorba. Borzasztó dolgok történtek a szomorú falak között, a klastrom mindig félhomályos, mindig hideg és barátságtalan folyosóin, és a jövevények (egy apáca, egy szerzetes és egy novícius) bízik benne, hogy hamar kiderítik, ki állhat a háttérben, és hazatérhetnek bizton
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. szeptember 25.
Párkapcsolata és hivatása közül néha csak az egyikkel, azután csak a másikkal foglalkozik minden erejével és nem találja az arany középutat.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. szeptember 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2-3 db padlizsán, 2 fej lila hagyma, 2 db paradicsom, 1 dl olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, ...