Ismét az utolsó másodperc döntött
Utoljára módositva: 2014-05-16 20:05:33

Úgy tűnik, hogy a Szatmárnémeti Városi Sportklub férfi kézilabdacsapatának a játékosai képtelenek koncentrálni az utolsó másodpercekben, ugyanis az elmúlt egy hónapban a harmadik bajnoki mérkőzést vesztik el az utolsó másodpercekben.

Kisebb meglepetésre vereséget szenvedett a Szatmárnémeti VSK férfi kézilabdacsapata Craiován, a másodosztályos bajnoki idény záró mérkőzésén.

A jövő hétvégére tervezett, de előrehozott találkozó borzalmasan kezdődött Nicolae Istrate edző legénységének, amely nem volt képes áthozni az elmúlt hétvégi jó teljesítményt, amikor az éllovas Nagyváradi VSK-t szorongatták meg idehaza. Az olténiaiak már 4–0-ra vezettek, amikor megszületett az első szatmári találat, azonban a vendégeskedő VSK hamar felvette a tempót, és szünetig már kétgólos előnyt szerzett (11–13). Fordulás után a szatmáriak szerezték az első gólt, de a három gólos előny maradt a legnagyobb különbség, ugyanis ezúttal a hazaiakon volt a sor, hogy egyenlítsenek. Fej–fej mellett haladt a két csapat, az utolsó támadásából pedig 26-ra egyenlített a VSK. Az utolsó öt másodperc viszont a Craiováé volt, akik szabaddobásból szereztek gólt, és nyerték meg a mérkőzést.

Így, a Szatmárnémeti VSK két, egygólos vereséggel zárja a 2013/14-es szezont. Mint ismeretes, az elmúlt hétvégén a Nagyváradi VSK 29–30-ra győzött Szatmárnémetibe úgy, hogy az utolsó másodpercekben Istrate legénységénél volt a támadási és gólszerzési lehetőség, de az utolsó öt másodperc nem volt elég nekik az egyenlítésre. Most is öt másodperc döntött, és ismét három pontjába került a szatmáriaknak.

„Sajnos Cioroiu nem volt száz százalékos formába, már három hete csuklóficammal küzd, így nehéz védeni. Jurjnak izomhúzódása van, az ő játékát sem erőltethetem. Clipea nem akart játszani. Mindezt összevetve, nagyon nehéz dolgunk volt, mert alapembereink hiányoztak. De mindezt összevetve, szerintem jól játszottak a fiúk” – összegzett Istrate. A szakvezető értékelte az idényt is, szerinte a csapat jobb helyen is zárhatott volna, de a szerencse és a részrehajló bíráskodások is közre játszottak.

„A játékoskeretet tekintve, szerintem jó idényt zártunk, de az első négyben is zárhattunk volna. Néhány esetben pechesek voltunk, hiszen Kolozsváron az U ellen, hazai pályán a Nagyváradi VSK-val és most, Craiován is az utolsó másodpercekben vesztettünk. De voltak olyan meccsek is, amikor bírók vettek el tőlünk pontokat. Én nagyon sajnálom, hogy azok a meccsek úgy alakultak, mivel értékes pontok maradtak ott, amelyekkel feljebb lettünk volna a tabellán” – véli az edző.

A román szövetség egyébként már két hete nem frissítette a hivatalos honlapján az A–osztály B–csoportjának a táblázatát és a legutóbbi két forduló meccseinek eredményeit sem közölte, így a VSK továbbra is a 4. helyen szerepel. Viszont az utolsó két elvesztett bajnoki miatt vélhetően lecsúszik a csapat a tabellán a 6. pozícióba.

„A következő napokban fogom elkészíteni az értékelést, amit majd átadok a klub vezetőségének. Szerintem, a jelenlegi tizenhetes játékoskeretből tizeneggyel tudnék tovább dolgozni a következő idényben is. Ez attól is függ, hogy milyen tervei vannak a klub vezetőinek a következő évre nézve, és hogy mennyi pénzt biztosít a kézilabdának” – tette hozzá Istrate.

Férfi kézilabda, A–osztály, B–csoport, 22., utolsó forduló

CSU Craiova – Szatmárnémeti VSK 27–26 (11–13).

VSK: Pogyină, Cioroiu – Mureşan 7 gól, Mateş 6, Morar 3 (mindegyiket hétméteresből, Ungar 3 (1-et hétméteresből), Ciaca 2, Jurj 2, Pop R. 1, Pop A. 1, Tătăran 1, Santeiu.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Az Emoji-film
Ma, 15:00
Még nincs minden felfedezve: feltérképezetlen univerzumok vesznek körül minket, még ha nem is tudunk róluk - talán azért, mert nagyon kicsik. Az okostelefonjában például mindenkinek van: egy boldog völgy, ahol a különféle szmájlik és hangulatjelek élnek és dolgoznak. Ám mindig mosolygós és kacsingatós békéjüket megzavarja egyikük, aki kerek fejébe veszi, hogy kideríti, mi van a völgyükön túl. Kalandos vándorútra indul, amelynek során neki és társainak egyre veszélyesebb alkalmazások kerülnek útj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A sötét torony
Ma, 19:20
Léteznek más világok is. Roland Deschain (Idris Elba) az utolsó Harcos, a hatlövetű mestere örök harcot vív Walter O Dimmel (Matthew McConaughey), a feketébe öltözött emberrel, hogy megvédje a Setét Torony épségét. A Torony ugyanis az univerzum tengelye, ha egyszer leomlik, minden világ elpusztul. A tét hatalmas - nem volt még ennél több, amit egy csapatában megnyerhetett vagy elveszíthetett valaki. A Jó és a Gonosz erői összecsapnak: csak Roland lovag és az ő különleges fegyverei akadályozhatjá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Számodra milyen az álomnyaralás?
Csakis a tengerpart jöhet szóba
Magashegyi túrázás az igazi
Városnézés és felfedezés a legjobb
Bulizás egy partinyaraláson
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 db fehér zselatinlap, 1 vaníliarúd, 5 dl habtejszín, 5 dkg + 1–2 tk. cukor, 25 dkg fekete ...