Ismét az utolsó másodperc döntött
Utoljára módositva: 2014-05-16 20:05:33

Úgy tűnik, hogy a Szatmárnémeti Városi Sportklub férfi kézilabdacsapatának a játékosai képtelenek koncentrálni az utolsó másodpercekben, ugyanis az elmúlt egy hónapban a harmadik bajnoki mérkőzést vesztik el az utolsó másodpercekben.

Kisebb meglepetésre vereséget szenvedett a Szatmárnémeti VSK férfi kézilabdacsapata Craiován, a másodosztályos bajnoki idény záró mérkőzésén.

A jövő hétvégére tervezett, de előrehozott találkozó borzalmasan kezdődött Nicolae Istrate edző legénységének, amely nem volt képes áthozni az elmúlt hétvégi jó teljesítményt, amikor az éllovas Nagyváradi VSK-t szorongatták meg idehaza. Az olténiaiak már 4–0-ra vezettek, amikor megszületett az első szatmári találat, azonban a vendégeskedő VSK hamar felvette a tempót, és szünetig már kétgólos előnyt szerzett (11–13). Fordulás után a szatmáriak szerezték az első gólt, de a három gólos előny maradt a legnagyobb különbség, ugyanis ezúttal a hazaiakon volt a sor, hogy egyenlítsenek. Fej–fej mellett haladt a két csapat, az utolsó támadásából pedig 26-ra egyenlített a VSK. Az utolsó öt másodperc viszont a Craiováé volt, akik szabaddobásból szereztek gólt, és nyerték meg a mérkőzést.

Így, a Szatmárnémeti VSK két, egygólos vereséggel zárja a 2013/14-es szezont. Mint ismeretes, az elmúlt hétvégén a Nagyváradi VSK 29–30-ra győzött Szatmárnémetibe úgy, hogy az utolsó másodpercekben Istrate legénységénél volt a támadási és gólszerzési lehetőség, de az utolsó öt másodperc nem volt elég nekik az egyenlítésre. Most is öt másodperc döntött, és ismét három pontjába került a szatmáriaknak.

„Sajnos Cioroiu nem volt száz százalékos formába, már három hete csuklóficammal küzd, így nehéz védeni. Jurjnak izomhúzódása van, az ő játékát sem erőltethetem. Clipea nem akart játszani. Mindezt összevetve, nagyon nehéz dolgunk volt, mert alapembereink hiányoztak. De mindezt összevetve, szerintem jól játszottak a fiúk” – összegzett Istrate. A szakvezető értékelte az idényt is, szerinte a csapat jobb helyen is zárhatott volna, de a szerencse és a részrehajló bíráskodások is közre játszottak.

„A játékoskeretet tekintve, szerintem jó idényt zártunk, de az első négyben is zárhattunk volna. Néhány esetben pechesek voltunk, hiszen Kolozsváron az U ellen, hazai pályán a Nagyváradi VSK-val és most, Craiován is az utolsó másodpercekben vesztettünk. De voltak olyan meccsek is, amikor bírók vettek el tőlünk pontokat. Én nagyon sajnálom, hogy azok a meccsek úgy alakultak, mivel értékes pontok maradtak ott, amelyekkel feljebb lettünk volna a tabellán” – véli az edző.

A román szövetség egyébként már két hete nem frissítette a hivatalos honlapján az A–osztály B–csoportjának a táblázatát és a legutóbbi két forduló meccseinek eredményeit sem közölte, így a VSK továbbra is a 4. helyen szerepel. Viszont az utolsó két elvesztett bajnoki miatt vélhetően lecsúszik a csapat a tabellán a 6. pozícióba.

„A következő napokban fogom elkészíteni az értékelést, amit majd átadok a klub vezetőségének. Szerintem, a jelenlegi tizenhetes játékoskeretből tizeneggyel tudnék tovább dolgozni a következő idényben is. Ez attól is függ, hogy milyen tervei vannak a klub vezetőinek a következő évre nézve, és hogy mennyi pénzt biztosít a kézilabdának” – tette hozzá Istrate.

Férfi kézilabda, A–osztály, B–csoport, 22., utolsó forduló

CSU Craiova – Szatmárnémeti VSK 27–26 (11–13).

VSK: Pogyină, Cioroiu – Mureşan 7 gól, Mateş 6, Morar 3 (mindegyiket hétméteresből, Ungar 3 (1-et hétméteresből), Ciaca 2, Jurj 2, Pop R. 1, Pop A. 1, Tătăran 1, Santeiu.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 19:40
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 18.
Környezete nem tudja eldönteni, hogy ilyen tévedhetetlenek a megérzései vagy egyszerűen csak kiváló informátorai vannak.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...