Ismét „Együtt a Refiért!”
Utoljára módositva: 2014-11-10 10:27:37

Vidám műsorral vette kezdetét a harmadik alkalommal megszervezett „Együtt a Refiért!” jótékonysági est, amelynek során minden reményt felülmúlt az adakozókedv: 15 300 lej gyűlt össze.

Baj, nem baj — nézőpont kérdése minden

A Szatmárnémeti Református Gimnázium három évvel ezelőtt szervezte meg az első, „Együtt a Refiért!” elnevezésű jótékonysági estjét azzal a céllal, hogy az így összegyűlő összegből újítsa fel a gimnázium mindenki által csak „új épület” néven ismert szárnyát. A rendezvényt nagy érdeklődés övezte minden évben és nem volt ez másképp szombat este sem, amikor szinte kicsinek bizonyult a Református Gimnázium díszterme, hiszen közel kétszázan foglaltak helyet a székeken — egyházi méltóságok, sok, a Refi padjai közül kikerült, ma már sikeres közéleti és magánszférában már bizonyított személyiség, a jelenlegi diákok szülei, valamint olyan szülők, akiknek gyermeke bár befejezte iskolai tanulmányait, mégis úgy érezték: támogatniuk, segíteniük kell a gimnáziumot. Ezt a támogatást egy szórakoztató, színes és nagyon jól összeállított műsorral köszönték meg az iskola diákjai és tanárai.

Ropta a táncot az Ilonczai Zsombor által vezetett néptánccsoport

Elsőként az est fővédnöke, Nagy Sándor, a Nagykárolyi Református Egyházmegye esperese köszöntötte az egybegyűlteket: „Örülök, hogy itt lehetünk együtt mi, akik egy nemzethez és egy valláshoz tartozunk és ugyanaz a cél vezérel bennünket” — mondta, majd felelevenítette a három évvel ezelőtti első, illetve a mostani jótékonysági est előtti közös félelmeket: vajon lesznek-e érdeklődők, vajon eljönnek-e harmadszor is segíteni, vajon lesz-e mivel megvendégelni az adakozókat? „A válasz pedig Isten kegyelméből mindig igen volt” — fogalmazott az egyházfi. Az esperesi köszöntő után Mészáros Amanda népdallal nyitotta meg a műsort, majd Szilágyi Éva igazgatónő köszöntötte a jelenlévőket, ezután az előkészítő osztályosok, a picurok óriási lelkesedéssel és aranyos lendülettel előadott árnyjátéka következett — mosolyt varázsolva mindenki arcára. Mint ahogy mosolyt és jóízű nevetést váltottak ki a Kiss Bálint, Loga Szilárd, Berei Edina és Kánya Réka által elszavalt, a világot a gyermekek szemszögéből láttató versek is. A gimnázium tanáraiból álló kórus színes népdalcsokrot nyújtott át a közönségnek, egy dán népmese szabad feldolgozását mutatták be a második osztályos lurkók, Gáti Gábor pedig tréfás népmesével nevettette meg a közönséget. Ezt követően a hetedik osztályos lányok énekeltek népdalokat, majd a IX–XI.-esek egy balladisztikus hangulatú életképet mutattak be, amelyben egyszerre volt jelen az ének, a dráma és a misztikus hangulatot gerjesztő árnyjáték, végül pedig az Ilonczai Zsombor által vezetett tánccsoport ropta a táncot.

Az előadást követően a meghívottak a gimnázium tornatermébe vonultak át, ahol a pohárköszöntő után kezdetét vette a „halat, vadat s mi jó falat” vacsora és a nagyon jó hangulatú mulatság, amely egészen éjfélig tartott. Az est során minden résztvevő szíve és lehetősége szerint adakozhatott — s mint Szilágyi Éva elmondta: minden reményt felülmúlt az adakozókedv, hiszen 15 300 lej gyűlt össze. „Ezúton is köszönjük mindenkinek az adományát és igyekszünk meghálálni a bizalmukat” — mondta az igazgatónő. — A földszint, az első és a második emelet szintén a jótékonysági estek adományaiból lett felújítva. A most összegyűlt összegből az új épület harmadik emeletét tesszük rendbe, és nem csak a tantermeket újítjuk fel, de szeretnénk kialakítani egy zenetermet is.”

 

 

Szabó Kinga Mária

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gnome alone
Ma, 15:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Megjött apuci 2
Ma, 21:25
Brad (Will Ferrell) és Dusty (Mark Wahlberg) elérték a lehetetlent: barátok és apatársak lettek. Minden simán megy, amíg Dusty régi motoros, macsó faterja, Kurt (Mel Gibson) és Brad ultraérzékeny és érzelmes apja, Don (John Lithgow) meg nem érkeznek a karácsonyi ünnepekre. Kurtnak feltett szándéka, hogy éket verjen Dusty és Brad közé. Vajon a fiúk össze tudnak-e dolgozni, hogy bebizonyítsák Kurtnak, hogy működik a modern nevelésük, és sikerül összehozniuk a nagy családi karácsonyt? A nagysikerű
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. november 21.
Komoly önmegismerési folyamaton megy most keresztül. Rájön, hogy ki és mi illik Önhöz, illetve mi az, amiben nem érzi jól magát.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...