Ismét „Együtt a Refiért!”
Utoljára módositva: 2014-11-10 10:27:37

Vidám műsorral vette kezdetét a harmadik alkalommal megszervezett „Együtt a Refiért!” jótékonysági est, amelynek során minden reményt felülmúlt az adakozókedv: 15 300 lej gyűlt össze.

Baj, nem baj — nézőpont kérdése minden

A Szatmárnémeti Református Gimnázium három évvel ezelőtt szervezte meg az első, „Együtt a Refiért!” elnevezésű jótékonysági estjét azzal a céllal, hogy az így összegyűlő összegből újítsa fel a gimnázium mindenki által csak „új épület” néven ismert szárnyát. A rendezvényt nagy érdeklődés övezte minden évben és nem volt ez másképp szombat este sem, amikor szinte kicsinek bizonyult a Református Gimnázium díszterme, hiszen közel kétszázan foglaltak helyet a székeken — egyházi méltóságok, sok, a Refi padjai közül kikerült, ma már sikeres közéleti és magánszférában már bizonyított személyiség, a jelenlegi diákok szülei, valamint olyan szülők, akiknek gyermeke bár befejezte iskolai tanulmányait, mégis úgy érezték: támogatniuk, segíteniük kell a gimnáziumot. Ezt a támogatást egy szórakoztató, színes és nagyon jól összeállított műsorral köszönték meg az iskola diákjai és tanárai.

Ropta a táncot az Ilonczai Zsombor által vezetett néptánccsoport

Elsőként az est fővédnöke, Nagy Sándor, a Nagykárolyi Református Egyházmegye esperese köszöntötte az egybegyűlteket: „Örülök, hogy itt lehetünk együtt mi, akik egy nemzethez és egy valláshoz tartozunk és ugyanaz a cél vezérel bennünket” — mondta, majd felelevenítette a három évvel ezelőtti első, illetve a mostani jótékonysági est előtti közös félelmeket: vajon lesznek-e érdeklődők, vajon eljönnek-e harmadszor is segíteni, vajon lesz-e mivel megvendégelni az adakozókat? „A válasz pedig Isten kegyelméből mindig igen volt” — fogalmazott az egyházfi. Az esperesi köszöntő után Mészáros Amanda népdallal nyitotta meg a műsort, majd Szilágyi Éva igazgatónő köszöntötte a jelenlévőket, ezután az előkészítő osztályosok, a picurok óriási lelkesedéssel és aranyos lendülettel előadott árnyjátéka következett — mosolyt varázsolva mindenki arcára. Mint ahogy mosolyt és jóízű nevetést váltottak ki a Kiss Bálint, Loga Szilárd, Berei Edina és Kánya Réka által elszavalt, a világot a gyermekek szemszögéből láttató versek is. A gimnázium tanáraiból álló kórus színes népdalcsokrot nyújtott át a közönségnek, egy dán népmese szabad feldolgozását mutatták be a második osztályos lurkók, Gáti Gábor pedig tréfás népmesével nevettette meg a közönséget. Ezt követően a hetedik osztályos lányok énekeltek népdalokat, majd a IX–XI.-esek egy balladisztikus hangulatú életképet mutattak be, amelyben egyszerre volt jelen az ének, a dráma és a misztikus hangulatot gerjesztő árnyjáték, végül pedig az Ilonczai Zsombor által vezetett tánccsoport ropta a táncot.

Az előadást követően a meghívottak a gimnázium tornatermébe vonultak át, ahol a pohárköszöntő után kezdetét vette a „halat, vadat s mi jó falat” vacsora és a nagyon jó hangulatú mulatság, amely egészen éjfélig tartott. Az est során minden résztvevő szíve és lehetősége szerint adakozhatott — s mint Szilágyi Éva elmondta: minden reményt felülmúlt az adakozókedv, hiszen 15 300 lej gyűlt össze. „Ezúton is köszönjük mindenkinek az adományát és igyekszünk meghálálni a bizalmukat” — mondta az igazgatónő. — A földszint, az első és a második emelet szintén a jótékonysági estek adományaiból lett felújítva. A most összegyűlt összegből az új épület harmadik emeletét tesszük rendbe, és nem csak a tantermeket újítjuk fel, de szeretnénk kialakítani egy zenetermet is.”

 

 

Szabó Kinga Mária

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 18.
Környezete nem tudja eldönteni, hogy ilyen tévedhetetlenek a megérzései vagy egyszerűen csak kiváló informátorai vannak.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...