Ismét használhatók a kártyák
Utoljára módositva: 2019-08-07 08:56:23

Nem kevesebb, mint egy hónap kellett az informatikusoknak és külsős szakembereknek, hogy újra talpra állítsák az egészségügyi kártyák informatikai rendszerét. A CNAS közölte: ismét beindult a rendszer.

Pontosan 36 nappal azután, hogy teljesen leállít, ismét üzembe helyezték az egészségbiztosítási kártyák számítógépes rendszerét – hívta fel lapunk figyelmét a Szatmár Megyei Egészségbiztosítási Pénztár. A közlemény szerint a rendszer szervizelésére megkötendő szerződés aláírásáig egy, az egészségügyi rendszer szakembereiből álló csoport ügyeli fel az informatikai hálózat működését. Vasile Ciurchea, a biztosító országos elnöke szerint, nem megengedhető, hogy még egyszer hasonló leállás történjen, a rendszernek a továbbiakban folyamatos karbantartásra van szüksége. „Elnézést kérek a páciensektől és a szolgáltatóktól, amiért több, mint egy hónapon át nehészségeket okozott a rendszer. Felvettük a kapcsolatot a hazai egészségügyi rendszer különböző szakmai szervezeteivel, hogy arról tárgyaljunk, hogyan egyszerűsíthetnénk az orvosok túlbürokratizált munkáját, hogy több idejük jusson a betegekre és ezáltal minőségibb, színvonalasabb ellátást nyújthassanak” – tette hozzá Ciurchea.

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (CNAS) által működtetett rendszer július 11-én mondta fel a szolgálatot, jelentősen megnehezítve a háziorvosok, a gyógyszertárak, de szinte az országods egészségügy helyzetét. Mostanáig az egészségügyi szolgáltatásokat, a gyógyszer- és orvosi segédeszköz-kiadásokat offline módban, tehát hagyományosan, papír alapon végezték. A rendszer bevezetése óta, ez volt egyébként a legsúlyosabb és leghosszabb ideig tartó meghibásodás.

 

Bumbuluţ Krisztina

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Herkules legendája
Ma, 21:20
Herkules végzete születésekor elrendeltetett: Zeusz megjósolta, ő lesz az, aki legnagyobb harcosként a zsarnoki uralmat megdöntve elhozza a békét.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. augusztus 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...