Ismét használhatók a kártyák
Utoljára módositva: 2019-08-07 08:56:23

Nem kevesebb, mint egy hónap kellett az informatikusoknak és külsős szakembereknek, hogy újra talpra állítsák az egészségügyi kártyák informatikai rendszerét. A CNAS közölte: ismét beindult a rendszer.

Pontosan 36 nappal azután, hogy teljesen leállít, ismét üzembe helyezték az egészségbiztosítási kártyák számítógépes rendszerét – hívta fel lapunk figyelmét a Szatmár Megyei Egészségbiztosítási Pénztár. A közlemény szerint a rendszer szervizelésére megkötendő szerződés aláírásáig egy, az egészségügyi rendszer szakembereiből álló csoport ügyeli fel az informatikai hálózat működését. Vasile Ciurchea, a biztosító országos elnöke szerint, nem megengedhető, hogy még egyszer hasonló leállás történjen, a rendszernek a továbbiakban folyamatos karbantartásra van szüksége. „Elnézést kérek a páciensektől és a szolgáltatóktól, amiért több, mint egy hónapon át nehészségeket okozott a rendszer. Felvettük a kapcsolatot a hazai egészségügyi rendszer különböző szakmai szervezeteivel, hogy arról tárgyaljunk, hogyan egyszerűsíthetnénk az orvosok túlbürokratizált munkáját, hogy több idejük jusson a betegekre és ezáltal minőségibb, színvonalasabb ellátást nyújthassanak” – tette hozzá Ciurchea.

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (CNAS) által működtetett rendszer július 11-én mondta fel a szolgálatot, jelentősen megnehezítve a háziorvosok, a gyógyszertárak, de szinte az országods egészségügy helyzetét. Mostanáig az egészségügyi szolgáltatásokat, a gyógyszer- és orvosi segédeszköz-kiadásokat offline módban, tehát hagyományosan, papír alapon végezték. A rendszer bevezetése óta, ez volt egyébként a legsúlyosabb és leghosszabb ideig tartó meghibásodás.

 

Bumbuluţ Krisztina

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó kertes ház főúton, 25 méteres utcafronttal, 35...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. november 12.)


    KONYHA
    Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...