Ismét használhatók a kártyák
Utoljára módositva: 2019-08-07 08:56:23

Nem kevesebb, mint egy hónap kellett az informatikusoknak és külsős szakembereknek, hogy újra talpra állítsák az egészségügyi kártyák informatikai rendszerét. A CNAS közölte: ismét beindult a rendszer.

Pontosan 36 nappal azután, hogy teljesen leállít, ismét üzembe helyezték az egészségbiztosítási kártyák számítógépes rendszerét – hívta fel lapunk figyelmét a Szatmár Megyei Egészségbiztosítási Pénztár. A közlemény szerint a rendszer szervizelésére megkötendő szerződés aláírásáig egy, az egészségügyi rendszer szakembereiből álló csoport ügyeli fel az informatikai hálózat működését. Vasile Ciurchea, a biztosító országos elnöke szerint, nem megengedhető, hogy még egyszer hasonló leállás történjen, a rendszernek a továbbiakban folyamatos karbantartásra van szüksége. „Elnézést kérek a páciensektől és a szolgáltatóktól, amiért több, mint egy hónapon át nehészségeket okozott a rendszer. Felvettük a kapcsolatot a hazai egészségügyi rendszer különböző szakmai szervezeteivel, hogy arról tárgyaljunk, hogyan egyszerűsíthetnénk az orvosok túlbürokratizált munkáját, hogy több idejük jusson a betegekre és ezáltal minőségibb, színvonalasabb ellátást nyújthassanak” – tette hozzá Ciurchea.

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (CNAS) által működtetett rendszer július 11-én mondta fel a szolgálatot, jelentősen megnehezítve a háziorvosok, a gyógyszertárak, de szinte az országods egészségügy helyzetét. Mostanáig az egészségügyi szolgáltatásokat, a gyógyszer- és orvosi segédeszköz-kiadásokat offline módban, tehát hagyományosan, papír alapon végezték. A rendszer bevezetése óta, ez volt egyébként a legsúlyosabb és leghosszabb ideig tartó meghibásodás.

 

Bumbuluţ Krisztina

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. szeptember 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...