Ismét Kolozsvárral kezdünk
Utoljára módositva: 2018-02-06 11:24:36

A Női Közép-Európa Liga négyesdöntőjének rendezése után a honi női kosárlabda-bajnokság második felvonásában az egyik torna szerevezésére is pályázik Szatmárnémeti. Jövőhéten lesz válasz.

Akárcsak a másik két hazai versenykiírásban, a bajnokság második felvonásának első tornáján is a Kolozsvári Universitatea lesz a Szatmárnémeti VSK első ellenfele.

Mint ismeretes, a Román Kupa selejtezőjében a kolozsváriak legyőzték a hazai meccsükön Marius Dobă edző tanítványait, majd a szatmári visszavágón jegyzett sikerrel jutott a legjobb nyolc közé a VSK. Ezután a Nemzeti Liga első fordulójában is a kincses város csapata volt az első ellenfél, de ezúttal már nem hibáztak a piros-fehérek, oda-visszavágón nyertek. Most ismét az „egyetemisták” lesznek az ellenfelek a ráadás első tornáján.

Az alapszakasz legjobb öt csapata, illetve a 6-9. helyen záró együttesek külön csoportra osztva játszanak a bajnokság második felvonásában. A legjobbak két tornán, az alsóházban egyetlen tornán döntik el a helyezéseket a rájátszásra. A csoportokban elfoglalt pozíciók után ugyanis újabb összesített 1–9-es táblázat alakul ki, és ez lesz az alapja a rájátszás párosításainak: 1–8., 2–7., 3–6., 4–5.

A tornákat egy-egy helyszínen rendezik meg. Az első öt tornájának első két fordulóját egy városban, a másik három fordulót pedig másik városban rendezik meg egy-egy hétvége alatt. Az egyik torna rendezésére pályázik Szatmárnémeti is, a román szövetség várhatóan a jövő héten hirdeti ki a helyszíneket.

Mint arról beszámoltunk, a Szatmárnémeti a Női Közép-Európa Liga (CEWL) négyesdöntőjének (Final 4) rendezésére is pályázott. A tornát rendező cseh szövetség február 12-e után fogja kihirdetni a házigazda várost.

A Szatmárnémeti VSK a Nemzeti Liga alapszakaszát a 2. helyen zárta 11 győzelemmel és 5 vereséggel.

Statisztika

A Szatmárnémeti VSK a következő eredményeket jegyezte az alapszakaszban az első öt helyen záró együttesekkel (kiemelve a mérkőzés győztes csapata):

VSK – Sepsiszentgyörgyi Sepsi–SIC 58–78 (Sepsi-SIC – VSK 87–62)

VSK – Brassói CSTBv Olimpia 83–69 (Brassó – VSK 70–62)

ACSB Teleorman Alexandria – VSK 79–72 (VSK – Alexandria 86–76)

Kolozsvári Universitatea – VSK 64–75 (VSK – Kolozsvár 91–89)

Program

Az 1–5. helyezettek csoportja a bajnokság alapszakaszának végén elfoglalt helyük sorrendjében: Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC, Szatmárnémeti VSK, Brassói CSTBv Olimpia, ACSB Teleorman Alexandria, Kolozsvári Universitatea.

Az 1. torna programja (helyszín: ismeretlen)

1. forduló, március 10.

Kolozsvár – VSK

Brassó – Alexandria

a Sepsi-SIC szabad.

2. forduló, március 11.

Sepsi-SIC – Kolozsvár

VSK – Brassó

az Alexandria szabad.

A 2. torna programja (helyszín: ismeretlen)

3. forduló, március 16.

Alexandria – Sepsi-SIC

Brassó – Kolozsvár

a VSK szabad.

4. forduló, március 17.

Sepsi-SIC – Brassó

VSK – Alexandria

a Kolozsvár szabad.

5. forduló, március 18.

VSK – Sepsi-SIC

Alexandria – Kolozsvár

a Brassó szabad.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Downton Abbey
Ma, 18:35
Ősszel a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm kerül a közönség elé. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkot
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. szeptember 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...