Ismét Nagykárolyban állít ki Gnandt
Utoljára módositva: 2017-08-10 12:35:21

Az August Fest egyik nagyszabású programjának ígérkezik Stefan Gnandt szombati tárlatmegnyitója Nagykárolyban. A kiállítás apropója, hogy az alkotó vasárnap ünnepli 65. születésnapját.

Épp csak néhány héttel ezelőtt ért véget az a nagyszabású alkotótábor, mely a II. Nemzetközi Hagyományőrző Képzőművészeti és Alkotótábor nevet viselte, és választott otthonában, a magyarországi Pócspetriben zajlott, és Stefan Gnandt máris újabb kiállításra készül. Szombaton a Carei Fest keretében zajló August Fest rendezvényének egyik nagyszabású programjának ígérkezik a tárlatmegnyitó, mely 16 órától veszi kezdetét a Károlyi-kastély kiállítótermében.

Stefan Gnandt sokak régi jó ismerőseként tér vissza mindig Nagykárolyba, hiszen több szállal kötődik a városhoz: Mezőfényen született, Nagykárolyban járt iskolába, és bár messzire került otthonától, művészetére mindig is hatással voltak az itthon eltöltött évek. Tagja a Romániai Képzőművészek Szövetségének, valamint alapító tagja a nagykárolyi Provinciart Egyesületnek is. Igen termékeny művész lévén mindig fest, bárhol is van. Rendre szervezi az alkotótáborokat, állandó kiállításai is vannak, számos nívódíj tulajdonosa, és már több tíz állandó tárlata is volt. Kétféle technikával dolgozik: olajfestményeket készít, valamint egy kevert technikával is alkot, melyben használ grafikát, tusrajzot, akvarellt vagy éppen pasztellkrétát. Grafikái elvont, absztrakt alkotások, melyek jobbára érzéseket fejeznek ki.

„A szombati kiállítás egy kedves apropóval is bír: augusztus 13-án leszek 65 éves, és szeretném, ha a kiállításommal emlékezetesebbé tehetném a születésnapomat nemcsak magam, hanem a megnyitóra érkezők számára is. A nagykárolyi kiállításra az elmúlt év anyagaiból válogatott képeket hozom el. Ezek java része festmény, de egy kis grafikai ‘ínyencséggel’ is készülök. Lesznek még tájképek, kompozíciók, portrék, illusztrációk stb., és remélem, a közönség számára is kedvező lesz mindaz, amivel készülök. Ez alkalommal lesz egy kis nyitóprogram is. A megnyitóbeszédet Muhi Sándor mondja majd, valamint zenei produkcióval szolgál majd a Vitéz Júlia–Putovits Ábel duó. Én pedig nagy szeretettel várok mindenkit az eseményre” — mondta el lapunknak nyilatkozva a művész.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Mamma Mia! Sose hagyjuk abba
Ma, 19:05
Tíz évvel azután, hogy a Mamma Mia! több mint 600 millió dollár bevételt hozott világszerte, visszatérünk a varázslatos görög szigetre, Kalokairire ebben az új musicalben, mely szintén az ABBA dalaira épül. A film ide-oda ingázik az időben, és megmutatja, hogy a múltbéli kapcsolatok miképp hatnak a jelenre. Így az eredeti szereplőkhöz csatlakoznak fiatal énjeik, köztük a fiatal Donnát alakító Lily James (A legsötétebb óra, Nyomd, Bébi, nyomd!, Downton Abbey).
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A védelmező 2.
Ma, 21:20
Amerikai fantasztikus thriller, akciófilm, krimi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. július 21.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...