Ismét Nagykárolyban állít ki Gnandt
Utoljára módositva: 2017-08-10 12:35:21

Az August Fest egyik nagyszabású programjának ígérkezik Stefan Gnandt szombati tárlatmegnyitója Nagykárolyban. A kiállítás apropója, hogy az alkotó vasárnap ünnepli 65. születésnapját.

Épp csak néhány héttel ezelőtt ért véget az a nagyszabású alkotótábor, mely a II. Nemzetközi Hagyományőrző Képzőművészeti és Alkotótábor nevet viselte, és választott otthonában, a magyarországi Pócspetriben zajlott, és Stefan Gnandt máris újabb kiállításra készül. Szombaton a Carei Fest keretében zajló August Fest rendezvényének egyik nagyszabású programjának ígérkezik a tárlatmegnyitó, mely 16 órától veszi kezdetét a Károlyi-kastély kiállítótermében.

Stefan Gnandt sokak régi jó ismerőseként tér vissza mindig Nagykárolyba, hiszen több szállal kötődik a városhoz: Mezőfényen született, Nagykárolyban járt iskolába, és bár messzire került otthonától, művészetére mindig is hatással voltak az itthon eltöltött évek. Tagja a Romániai Képzőművészek Szövetségének, valamint alapító tagja a nagykárolyi Provinciart Egyesületnek is. Igen termékeny művész lévén mindig fest, bárhol is van. Rendre szervezi az alkotótáborokat, állandó kiállításai is vannak, számos nívódíj tulajdonosa, és már több tíz állandó tárlata is volt. Kétféle technikával dolgozik: olajfestményeket készít, valamint egy kevert technikával is alkot, melyben használ grafikát, tusrajzot, akvarellt vagy éppen pasztellkrétát. Grafikái elvont, absztrakt alkotások, melyek jobbára érzéseket fejeznek ki.

„A szombati kiállítás egy kedves apropóval is bír: augusztus 13-án leszek 65 éves, és szeretném, ha a kiállításommal emlékezetesebbé tehetném a születésnapomat nemcsak magam, hanem a megnyitóra érkezők számára is. A nagykárolyi kiállításra az elmúlt év anyagaiból válogatott képeket hozom el. Ezek java része festmény, de egy kis grafikai ‘ínyencséggel’ is készülök. Lesznek még tájképek, kompozíciók, portrék, illusztrációk stb., és remélem, a közönség számára is kedvező lesz mindaz, amivel készülök. Ez alkalommal lesz egy kis nyitóprogram is. A megnyitóbeszédet Muhi Sándor mondja majd, valamint zenei produkcióval szolgál majd a Vitéz Júlia–Putovits Ábel duó. Én pedig nagy szeretettel várok mindenkit az eseményre” — mondta el lapunknak nyilatkozva a művész.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Az Emoji-film
Ma, 15:00
Még nincs minden felfedezve: feltérképezetlen univerzumok vesznek körül minket, még ha nem is tudunk róluk - talán azért, mert nagyon kicsik. Az okostelefonjában például mindenkinek van: egy boldog völgy, ahol a különféle szmájlik és hangulatjelek élnek és dolgoznak. Ám mindig mosolygós és kacsingatós békéjüket megzavarja egyikük, aki kerek fejébe veszi, hogy kideríti, mi van a völgyükön túl. Kalandos vándorútra indul, amelynek során neki és társainak egyre veszélyesebb alkalmazások kerülnek útj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A sötét torony
Ma, 19:20
Léteznek más világok is. Roland Deschain (Idris Elba) az utolsó Harcos, a hatlövetű mestere örök harcot vív Walter O Dimmel (Matthew McConaughey), a feketébe öltözött emberrel, hogy megvédje a Setét Torony épségét. A Torony ugyanis az univerzum tengelye, ha egyszer leomlik, minden világ elpusztul. A tét hatalmas - nem volt még ennél több, amit egy csapatában megnyerhetett vagy elveszíthetett valaki. A Jó és a Gonosz erői összecsapnak: csak Roland lovag és az ő különleges fegyverei akadályozhatjá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Számodra milyen az álomnyaralás?
Csakis a tengerpart jöhet szóba
Magashegyi túrázás az igazi
Városnézés és felfedezés a legjobb
Bulizás egy partinyaraláson
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. augusztus 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 3 db fehér zselatinlap, 1 vaníliarúd, 5 dl habtejszín, 5 dkg + 1–2 tk. cukor, 25 dkg fekete ...