Ismét Nagykárolyban állít ki Gnandt
Utoljára módositva: 2017-08-10 12:35:21

Az August Fest egyik nagyszabású programjának ígérkezik Stefan Gnandt szombati tárlatmegnyitója Nagykárolyban. A kiállítás apropója, hogy az alkotó vasárnap ünnepli 65. születésnapját.

Épp csak néhány héttel ezelőtt ért véget az a nagyszabású alkotótábor, mely a II. Nemzetközi Hagyományőrző Képzőművészeti és Alkotótábor nevet viselte, és választott otthonában, a magyarországi Pócspetriben zajlott, és Stefan Gnandt máris újabb kiállításra készül. Szombaton a Carei Fest keretében zajló August Fest rendezvényének egyik nagyszabású programjának ígérkezik a tárlatmegnyitó, mely 16 órától veszi kezdetét a Károlyi-kastély kiállítótermében.

Stefan Gnandt sokak régi jó ismerőseként tér vissza mindig Nagykárolyba, hiszen több szállal kötődik a városhoz: Mezőfényen született, Nagykárolyban járt iskolába, és bár messzire került otthonától, művészetére mindig is hatással voltak az itthon eltöltött évek. Tagja a Romániai Képzőművészek Szövetségének, valamint alapító tagja a nagykárolyi Provinciart Egyesületnek is. Igen termékeny művész lévén mindig fest, bárhol is van. Rendre szervezi az alkotótáborokat, állandó kiállításai is vannak, számos nívódíj tulajdonosa, és már több tíz állandó tárlata is volt. Kétféle technikával dolgozik: olajfestményeket készít, valamint egy kevert technikával is alkot, melyben használ grafikát, tusrajzot, akvarellt vagy éppen pasztellkrétát. Grafikái elvont, absztrakt alkotások, melyek jobbára érzéseket fejeznek ki.

„A szombati kiállítás egy kedves apropóval is bír: augusztus 13-án leszek 65 éves, és szeretném, ha a kiállításommal emlékezetesebbé tehetném a születésnapomat nemcsak magam, hanem a megnyitóra érkezők számára is. A nagykárolyi kiállításra az elmúlt év anyagaiból válogatott képeket hozom el. Ezek java része festmény, de egy kis grafikai ‘ínyencséggel’ is készülök. Lesznek még tájképek, kompozíciók, portrék, illusztrációk stb., és remélem, a közönség számára is kedvező lesz mindaz, amivel készülök. Ez alkalommal lesz egy kis nyitóprogram is. A megnyitóbeszédet Muhi Sándor mondja majd, valamint zenei produkcióval szolgál majd a Vitéz Júlia–Putovits Ábel duó. Én pedig nagy szeretettel várok mindenkit az eseményre” — mondta el lapunknak nyilatkozva a művész.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Tapasztalt szakácsot keresünk Ausztriába. Telefon: 004369911015847.
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 19.
Szíve mélyén pontosan tudja már régóta, hogy csak ki kellett várnia a megfelelő időt, hogy végre közel kerüljenek egymáshoz kiszemeltjével.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. október 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...