×
2020. 04 08.
Szerda
Dénes
13 °C
Derült
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

Ismét napirenden az új gyalogoshíd

2020.02.22 - 10:24
Megosztas :
 • Ismét napirenden az új gyalogoshíd

  Harmadjára is nekifut a szatmárnémeti városvezetés a gyalogos- és biciklishíd megépítési folyamatának, megint meghirdette a tervezést-kivitelezést az európai szintű közbeszerzési hálózaton.

  Március 26-i határidővel a szatmárnémeti városvezetés újra meghirdette az elektronikus közbeszerzési rendszerben (SICAP) a megyeszékhelyi gyalogos- és biciklishíd tervezési és kivitelezési munkálatait. A harmadik licit ez a Decebal és a Golescu hidak közé tervezett új létesítmény ügyében, de az eddigi hirdetésekre nem akadt jelentkező. A munka két fázisának elvégzésére, azaz a tervezésért és a kivitelezésért 22 770 264 lejt ajánl fel a város, cserébe olyan cégek jelentkezését várja a munkára, amelyeknek már van hídépítési gyakorlatuk, ténylegesen is építettek már ilyet.

  Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere elmondta, hogy a gyaloghíddal két célja van a városnak: egyrészt ezt feltétlenül szeretnék beleilleszteni az autómentes közlekedést célzó bicikliút-hálózatba, hogy a kerékpárosok ezen át érhessék el az autós forgalommal való érintkezés nélkül a városnak a folyó két oldalára szakadt részeit, másrészt a Károlyi úti beruházások miatt a város kereskedelmi központja a régi és az új központból áttevődött a folyó bal partjára, így muszáj javítani a két városrész összeköttetésén, mert ha így marad, vendéglátóipari és kereskedelmi szempontból teljesen elértéktelenedik az óváros. „Sokan csak azt látják, hogy ez által a gyalogoshíd által a plázához és a hipermarketekhez való eljutást könnyítjük meg az új központ felől, de ne feledjük el, hogy egy híd mindkét irányba járható, tehát a lakónegyedes városrész felől is könnyebben eljutnak majd a régi városrészbe a bal parton lakók” — mutatott rá Kereskényi.

  Ha a városnak ez alkalommal sikerül tervezőre-építőre találnia, és nem lesz óvás a várhatóan április végén kihirdetett eredményt illetően, akkor a pár hónapos, részletes tervezési munka elvégzését követően nyár végén, ősz elején a kivitelezési munka is elkezdődhet a helyszínen.

  Princz Csaba

  Fotó: Habarics Zsolt

  Cookie