Ismét országos első lett Nagy Barbara
Utoljára módositva: 2014-04-18 15:23:24

Az avasújvárosi Nagy Barbara tavaly és idén is első lett a grafika tantárgyverseny országos szakaszán. A tizenkettedikes diáklány munkáira idén maximális pontszámot kapott.

Nagy Barbara

Sorozatban harmadik éve nyer első díjat a szatmárnémeti Aurel Popp Zene- és Képzőművészeti Líceum valamelyik diákja a képzőművészeti, tervezői és művészettörténeti diákolimpiász országos szakaszán. Ugyanakkor zsinórban második alkalommal lett első Nagy Barbara, aki idén — Slatinán — a XII. osztályosok grafika-versenyén maximális pontszámmal bizonyult a legjobbnak (100 pontot kapott az értékelő bizottságtól). Az iskola avasújvárosi illetőségű tanulója bevallotta, hogy az idei verseny nehezebb volt a tavalyinál, de felkészítő tanára, Lola Scripor hozzátette, hogy a XII. B osztályba járó tanuló rengeteget készült erre az olimpiászra. „Barbi nagyon tehetséges, és nagyon sokat készült erre a versenyre. Suliprogramon kívül is bejárt a műhelybe, hogy gyakoroljon. Érett látásmódja, kiforrott stílusa van, ami ritka ebben a korban” — mondta lapunknak a tanárnő, majd hozzátette: „Természetesen a tanulást sem hanyagolja el, hiszen érettségire készül. Az osztály legjobb tanulói közé tartozik.”

„Nehezebb volt az idei verseny a tavalyinál. Az első nap dokumentálódtunk a városban, majd következett a kizáró jellegű próba, ahol egy modell szerint kellett készíteni a vizsgamunkát. Továbbjutottam, így a harmadik napon egy dinamikus kompozíciót készítettünk egy megadott témára. Sokat készültem ezekre a próbákra, de arra a legmerészebb álmaimban sem gondoltam, hogy a munkáimat a maximális száz pontra értékelik” — nyilatkozta a lapunknak Nagy Barbara, aki az érettségi után a kolozsvári Képzőművészeti és Dizájn Egyetemen szeretné folytatni tanulmányait. Egy sikeres érettségi után, az olimpiászon elért eredményének köszönhetően, ide már nem kell felvételiznie.

Az Aurel Popp Líceum tizenkét diákja képviselte megyénket az olimpiászon, négyen díjjal tértek haza

A slatinai országos versenyen egyébként még két második helyezést és dicséretet hoztak el az Aurel Popp Líceum diákjai. A XI. B osztályból Madácsi Anna a textilművészeti próbán (felkészítő tanár: Varga Diána), míg a XII. C osztály diákja, Daniel Boboi a kültéri tervezés-próbában (felkészítő tanár: Lucian Sabău-Trif) lett a második. Grafika-próbában a XI. B osztály diákja, Borbély Szilvia (felkészítő tanár: Lola Scripor) munkája első dicséretet érdemelt.

A slatinai országos versenyen részt vettek még Béres Edina (XI. B, festészet), Bába Anita (XI. B, művészettörténet), Marius Clipei (XI. C, építészet), Angelo Dobie (XI. C, kültéri tervezés), Claudia Iarinco (XII. A, textilművészet), Kádár Mónika (XII. A, festészet), Claudiu Ţăran (XII. C, építészet), Sebastian Tarţa (XII. C, dizájn).

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A védelmező 2.
Ma, 21:10
Amerikai fantasztikus thriller, akciófilm, krimi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 23.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...