Ismét Szatmáron Mága Zoltán!
Utoljára módositva: 2019-02-27 15:49:15

Március idusán újra különleges élmény várja a zeneszeretőket — a világhírű Mága Zoltán hegedűművész visszatér Szatmárnémetibe s tart jótékonysági koncertet, ez alkalommal a Láncos-templomban.

Nagyon sokak számára emlékezetes marad a tavalyi virágvasárnap, amikor a virágözönben fürdő Németi református templomban örvendeztette meg virtuóz játékával a szatmáriakat Mága Zoltán hegedűművész — aki nem csak a Magyar Kultúra Lovagja, és a Prima Primissima díj birtokosa, de ötletgazdája a 100 Templomi Jótékonysági Koncert elnevezésű, egyedülálló kezdeményezésnek is, melynek fő célja (az örömszerzésen túl), hogy az összefogás jegyében segítséget nyújtson hátrányos helyzetű és bajba jutott embertársainak. Mága Zoltán számára ugyanis a jótékonykodás belső késztetés és soha nem tétlenkedik, ha a rászorultak megsegítéséről van szó. Mint egy interjúban megfogalmazta: „A cigányzene szerves része a magyar zenei kultúrának, büszkék lehetünk rá, hiszen a világon mindenhol ismerik, és erre nagy igény is van. Az a lényeg, ha kiállunk a színpadra, akkor bármilyen műfaj is legyen az a darab, azt jól játsszuk el, tetsszen a közönségnek. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy sokan szeretnek és tisztelnek, éppen ezért telt házas koncerteket tudok rendezni, és ezekből a sikerekből tudok számos esetben jótékonykodni, karitatív tevékenységeket folytatni.”

Segíteni érkezik ismét Szatmárnémetibe — Szatmár Megyei RMDSZ Nőszervezetnek újabb meghívására — , s hatmegállós erdélyi körútja nyitókoncertjének március 16–án, szombaton, 17 órától a Láncos-templom ad otthont. Akárcsak tavaly, most sem érkezik egyedül, meglepetés-sztárvendégének személye azonban csak a koncerten derül majd ki — a különleges előadásra a támogatói jegyek már mától megvásárolhatóak az RMDSZ szatmárnémeti székházában (Mihai Viteazul/Rákóczi utca 10. szám), hétköznap 9 – 16 óra között. Aki azonban nem csak a jegy összegével, hanem adománnyal is hozzá szeretne járulni az est céljának eléréséhez — a megyei kórház intervencionális kardiológiai laboratoriuma működtetéséhez szükséges eszközök (sztent, balon, katéter, stb) biztosítása, valamint a Láncos templom felújításának támogatása — , az a templom bejáratainál elhelyezett urnákban, illetve a perselyekben helyezheti majd el felajánlását.

 Szabó Kinga Mária

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. december 9.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db édeskömény, 1 db zöld alma, 1 db hagyma, 15 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 6 dl ...