Ismét új orvossal bővül a West Medica csapata
Utoljára módositva: 2020-01-22 10:30:57

A szatmárnémeti Károlyi úti West Medica Klinikán ez év januárjától kezdi el a tevékenységét dr. Lipták Lóránt Sándor idegsebész.

A szatmárnémeti születésű idegsebész a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban végezte tanulmányait, majd Marosvásárhelyen végezte el az orvosi egyetemet.

Dr. Lipták idegsebész a marosvásárhelyi rezidensi évek után az igen neves marosvásárhelyi magánkórházban, a Nova Vitában kezdte el szakorvosi tevékenységét. Ezenkívül rendel egy besztercei idegsebészeten is, és most úgy döntött, hogy egyelőre havi rendszeres rendelési szándékkal visszatér a szülővárosába is, hogy a szatmárnémeti páciensek is igénybe vehessék szaktudását, az évek alatt szerzett szakmai tapasztalatát.

 

Milyen panaszokkal ajánlatos idegsebészhez fordulni?

 

A gerincoszlop különféle betegségei a leggyakoribb panaszok közé tartoznak, amelyekkel ajánlott felkeresni az idegsebészeti rendelést, s ezek közül a leggyakoribb a gerincsérv és a porckorongsérv. Ezek nagyon gyakori betegségek, amelyek gyakori fájdalmat okoznak a betegnek a nyaki, a háti vagy deréktájéki szakaszon, de sok esetben ez a fájdalom átsugárzik a végtagokra is. A beteg gyakran nem is tudja, milyen súlyos dolog állhat a végtag-, nyak-, hát- vagy derékfájdalom mögött. Sokan hajlamosak egy kis fájdalomcsillapító és különféle krémek használatával hónapokig, sőt, évekig élni a fájdalommal, amíg végre felkeresik a szakorvost, és ilyenkor már gyakran csak a műtéti megoldás marad. Viszont ha az említett fájdalmakkal időben szakorvoshoz fordulunk, gyakran elkerülhető a műtét, és egyéb kezelésekkel nagyon jó eredményeket lehet elérni.

Az idegsebészeti szakrendelésen a pontos diagnózis felállításában rendelkezésre áll a CT- vagy MRI-vizsgálat is. A korai stádiumban diagnosztizált gerincproblémák esetében a gyógyszeres és fizioterápiás kezelések igen eredményesek lehetnek, ha viszont a panaszok továbbra sem csökkennek, akkor idegsebészeti műtétre van szükség, amely után a páciensek túlnyomó része teljesen panaszmentessé válik.

Emellett Lipták doktort felkereshetik azok a betegek is, akik úgynevezett idegzsába elnevezésű megbetegedésben szenvednek. Az idegzsába hirtelen előálló erős fájdalom, amelyet valamilyen, az idegekre nehezedő nyomás vált ki, és hosszabb időre nagyon megnehezíti a beteg életét, hiszen korlátozza a mozgásban, és sokszor iszonyú fájdalommal jár. Az idegzsába kezelése nem egyszerű, hiszen elsősorban a fájdalom okát kell feltárni, kezelése sokszor hosszadalmas. Mindenképpen pozitív tény, hogy az idegsebészeti tudományág mai vívmányainak köszönhetően már olyan hatékony kezelési lehetőségek állnak rendelkezésre, amelyeknek az alkalmazásával teljes tünetmentesség is elérhető.

Dr. Lipták Lóránt Sándor idegsebész legközelebb február 14-én rendel a Károlyi út 3. szám alatti West Medica Klinikán. Amennyiben fájdalmai vannak, ne halogassa ezek kivizsgálását, hiszen ha idejében szakorvoshoz fordul, sok szenvedéstől és akár a műtéttől is megkímélheti magát. A klinika székhelyén, a Károlyi út 3. szám alatt személyesen is lehet időpontot előjegyeztetni, de ezt megteheti akár telefonon a 0261.769.725-ös, a 0361.409.222-es vagy a 0745.572.099-es telefonszámon.

 

Dr. Lipták Lóránt Sándor idegsebész

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. április 6.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...