Ismét van focicsapata Túrterebesnek
Utoljára módositva: 2017-08-09 13:22:17

Ebben az idényben összesen hat csapat tér vissza a megyei fociéletbe kisebb, nagyobb szünet után. A madarásziak 3, a csanálosiak 2, a batiziak, a nagymajtényiak és a bogdándiak 1 évet hagytak ki, míg a túrterebesiek közel két évtized után neveztek.

Közel két évtized szünet ismét bekapcsolódik a megyei labdarúgó körforgásba Túrterebes. A helyiek ugyanis nevezték az ötödik ligába a Recolta csapatát, amely kizárólag helyi fiatalokkal vág majd neki az augusztus végén rajtoló idénynek.

A Túr-menti településnek a 90 évek végén, 2000-es évek elején szűnt meg a focicsapata. Azóta voltak próbálkozások az újraalakulásra, viszont támogatás hiányában ezek a kísérletek mind sikertelennek bizonyultak. Most úgy tűnik, hogy a helyi önkormányzat is projekt mellé állt, így a Recolta nevezhetett a 2017–2018-as idénybe. „A polgármesteri hivatal és a helyi tanács is mellénk állt, így az ő támogatásukkal indul újra a focicsapat. Idővel remélem, hogy helyi vállalkozók és a külföldön letelepedett barátaink is fognak segíteni” — mondta lapunknak Rákóczi Vendel klubelnök, aki maga is rúgta a bőrt a túrterebesiek „régi” csapatában. Hangsúlyozta, hogy egyelőre csak hobbi szinten űzik a focit, fizetéseket, meccsprémiumokat nem tudnak adni a játékosoknak. „Csak helyiekkel, községbeliekkel indulunk a bajnokságban. Volt már két edzésünk, amelyen 14–16 srác jelent meg. Ezek még nem játszottak nagy pályán, így ez is kihívás számukra. De úgy rendezzük majd az anyagiakat, hogy meccsek után valahol megvendégeljük őket — folytatta a klubvezető. — Hobbi szinten csináljuk ezt az egészet, fizetni egyelőre nem tudjuk a játékosokat, nem vagyunk azon a szinten, hogy ezt megengedhessük magunknak. Kicsiről indulunk, és meglátjuk, hova jutunk ezzel a projekttel” — tette hozzá.

Túrterebesen egyébként az elmúlt években felélénkült a sportélet, hiszen csatlakozva a Szatmár-Ferencváros határon átnyúló, utánpótlás korosztályos női kézilabda projekthez egyre több lányt vonz a szivacskézilabdára, ugyanakkor a felnőtt nők a magyar negyedosztályos kézilabda-bajnokságba is szerepelnek (nem hivatalosan), az iskola vezetősége pedig hagyományosan minden évben focitornát szervez a környékbeli diák fiúcsapatoknak. Mindezek legfőbb mozgató rugója az egykori testnevelőtanár, Nagy József, aki a focicsapat felkészítését is elvállalta.

Ebben az idényben egyébként további öt visszatérést is jegyezhetünk. A Nagymajtényi Gloria és a Bogdándi Speranța egy, a Csanálosi Kneho két év szünet után nevezett ismét a megyei pontvadászatba, és – akárcsak a túrterebesiek – a Liga 5-be iratkoztak be.

A Batizi Sportul is egy év szünet tér vissza a megyei fociéletbe. Arról már korábban beszámoltunk, hogy az egri Simon Elek vette át a csapat irányítását, a község önkormányzata pedig vállalta, hogy a negyedosztályba szerepeltesse a csapatot.

A Madarászi Șoimii 2014-ben játszott legutóbb bajnoki mérkőzést, és miután megnyerte a Liga 5 B-csoportját, a következő szezonban már nem tudta vállalni a további szereplést. Most ők is a negyedosztályba nevezték a csapatot.

A Liga 5 A-csoportjából a Hadadi Chesi és a Királydaróci Crasna lépett vissza.

A Liga 4 Nagykároly-vidéki szériájában egyébként három újonc is nevezett: az ötödosztályból feljöttek a gencsiek, a mezőteremiek és Lucăceni csapata is.

Értesülésünk szerint már ezen a hétvégén véglegesíti majd a Szatmár Megyei Labdarúgó Egyesület a Liga 4 Elite, a Liga 4 és a Liga 5 versenyprogramját is. Az első forduló meccseit augusztus 26-án és 27-én rendezik. Az újdonságokkal, osztályváltásokkal és visszalépésekkel együtt az idény felállása a következő lesz: 12 csapatos elitliga, 2×14 csapatos Liga 4 és (vélhetően) 2×7 csapatos Liga 5.

Ebben a szezonban várhatóan 42 város vagy község összesen ötvennégy csapat fog küzdeni a megyei bajnokságokban.

Liga 4 Elite

Pusztadaróci Recolta

Nagykárolyi Victoria VSK

Luceafărul Decebal

Avasfelsőfalui Energia

Avasújvárosi Talna

Bélteki Ştiinţa

Szamosdobi Voința

Mikolai Turul

Kismajtényi Crasna

Lippói Dari

Bábcai Voința

Avasújfalui FC.

Liga 4, A-csoport

Apai Victoria

Vetési Viitorul

Halmi Speranța

Aranyosmeggyesi Dacia

Óvári Someşul

Sárközújlaki SE

Szatmárudvari Someşul

Pálfalvi Unirea

Lázári Voinţa

Szatmárhegyi Viitorul

Meggyesgombási Venus

Királydaróci Atletic

Madarászi Șoimii

Batizi Sportul.

Liga 4, B-csoport

Kaplonyi SE

Kálmándi Schwaben

Kaplonyi Fortuna

Csomaközi Schamgosch

Tasnádszántói Vulturii

Szaniszlói Recolta

Mezőfényi Fröhlich

Piskolti Unirea

Érendrédi Real

Domahidai Olimpia

Börvelyi Stăruinţa

Gencsi SE

Mezőteremi Victoria

Viitorul Lucăceni.

Liga 5

Érkávási Olimpia

Újmárnai Platanul

Szopori Dacia

Egri Sasok

Pusztadaróci Recolta II–Szamosdara

Borválaszúti Prietenia

Erdődi Cetate

Szárazberki Unirea

Homoródi Codreana

Kökényesdi Ugocea

Csanálosi Kneho

Bogdándi Speranţa

Túrterebesi Recolta

Nagymajtényi Gloria.

Szöveg: Pesek Attila

A fotó egy illusztráció

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A védelmező 2.
Ma, 21:10
Amerikai fantasztikus thriller, akciófilm, krimi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 23.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...