Ismét van kikkel büszkélkedni
Utoljára módositva: 2019-10-10 09:03:59

Ezüstgyopár-, Mákvirág-, Bolyai Farkas- és Kós Károly-díjakkal jutalmazza a pedagógusok és a diákok kimagasló eredményeit a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége hétvégén. Ismét több Szatmár megyei oktatóval és diákkal büszkélkedhetünk.

A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége immár hagyományosan évente elismerésben részesíti a kiemelkedő tanulmányi eredményeket elért diákokat, valamint kétévente a felelősségteljes oktató-nevelő munka mellett közéleti tevékenységet is kifejtett pedagógusokat. A legjobbak kitüntetésére október 12-én, szombaton a szovátai Teleki Oktatási Központban kerítenek sort, a díjazottak között pedig Szatmár megyei oktatók és diákok is vannak — derült ki a szövetség lapunkhoz eljuttatott tájékoztatásából.

Az RMPSZ megyei és körzeti elnökeinek javaslatai alapján Ezüstgyopár-életműdíjban részesíti a pálya végéhez közeledő pedagógusokat, akik több évtizedes oktató-nevelő munkájukkal lelkiismeretesen szolgálták a romániai magyar közoktatást, életpályájuk példaértékű, munkásságuk, alkotásuk maradandóan értékmutató. A díj emlékéremből és díszoklevélből áll. Idén 43 pedagógus veheti át az Ezüstgyopár-díjat, köztük Szatmár megyéből Filip Zoltán, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium testneveléstanára és Gindele Imre, a nagykárolyi Simion Bărnuţiu Szakközépiskola igazgatója.

A Bolyai Farkas-díjjal a matematika terén kiemelkedő eredményeket elért erdélyi magyar diákokat részesíti elismerésben az RMPSZ Tehetséggondozó Tanácsa. Idén Bolyai Farkas-díjban részesül a IX. osztályos Éles Júlia (Kölcsey Ferenc Főgimnázium, felkészítő tanár: Ványi Emese).

A megye legjobb IX., X., XI. és XII. osztályos tanulója címre, azaz a Mákvirág-díjra azon középiskolás diákok pályázhattak, akik kiemelkedő eredményeket értek el tantárgyversenyeken, kulturális és sportrendezvények díjazottjai, valamint példás magatartású tanulók. A tanulók megyénként pályázhatnak a díjra, és elérhetik a bronz, ezüst, arany és gyémánt fokozatokat aszerint, hogy a pályázó diák egyszeri, kétszeri, háromszori vagy akár négyszeri kitüntetett. Az elismerés odaítélésének szempontjai a kiváló tanulmányi eredmények, hazai és nemzetközi versenyeken, iskolán kívüli tevékenységeken, kulturális tevékenységeken való részvétel, valamint a jó magaviselet. A díjazottak számára az oklevél, valamint érem mellett az RMPSZ jutalomtáborozást is biztosít. Ebben az évben 51 diák vehet át Mákvirág-díjat, köztük a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium négy tanulója: bronz fokozatban részesül a Bolyai Farkas-díjat is elnyerő Éles Júlia, szintén bronz fokozatot kap a tizedikes Kiss Krisztián, ezüst fokozatot kap a tizenegyedikes Lieb Hanna Fatime, a végzős, tizenkettedikes Kegyes Dávid-Valentin pedig arany fokozatú Mákvirág-díjas lesz.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. március 28.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...