Ismét „vizsgázik” Procaccini
Utoljára módositva: 2019-11-29 14:39:37

„Más szelek fújnak” Aradon és Szatmáron is azóta, hogy a két város női kosárcsapata októberben megmérkőzött egymással a bajnokság nyitányán.

A Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata a legerősebb csoportbeli ellenfél, az Aradi FCC Baschet otthonában kell megőrizze hibátlan mérlegét a Nemzeti Liga Nyugati csoportjában. A két együttes szombaton 19 órától mérkőzik meg egymással a Victoria Sportcsarnokban, és a papírforma a VSK-nak kedvez.

Érdekes, hogy mindkét csapat kispadján edzőcsere történt az október 10-i odavágó meccs óta. Szatmárról Goran Boskovicsnak, Aradról pedig Dejan Mudressának kellett távoznia. Ugyanakkor, múlt hétvégén mutatkozott be a két együttes új edzője: Szatmáron Mauro Procaccini, míg Aradon Manuel Angel Rodriguez Escudero. A VSK idehaza verte 68–54-re a Kolozsvári Universitateát, míg az FCC Baschet Kézdivásárhelyen győzött 77–55-re. Az is közös a két csapat múlt heti meccsében, hogy a szatmáriak és az aradiak is a második félidő elejét húzták meg, és így tudták megnyerni a bajnokit.

Ezek egy jó mérkőzés előjelei, azonban VSK-győzelemmel kell záruljon. Várhatóan szerephez jut Brittany Denson is, aki egy sérülés miatt néhány kényszerpihenőn volt. Hétfőtől viszont teljes értékű edzést végez, így bizonyára Procaccini is számolni fog az elmúlt idény legjobbjával.

Az első, szatmárnémeti találkozó egyébként rendkívül szorosra sikerült, de 62–54-es VSK-sikerrel zárult. Azután az aradiak még elvesztették a kolozsváriak elleni hazai bajnokit – ezután mennie kellett Mudressának –, de megnyertek hármat, így 8 ponttal a 4. helyet foglalják el a táblázatban. A VSK az első pozíciót foglalja el ötből öt győzelemmel.

Női kosárlabda, Nemzeti Liga, Nyugati csoport, 6. forduló

Aradi FCC Baschet – Szatmárnémeti VSK (szombat, 19 óra)

Nagyváradi CSU Rookies – Kolozsvári Universitatea

Kézdivásárhelyi SE – Marosvásárhelyi Sirius.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. január 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...