Isten által gazdagon megáldott héten vannak túl
Utoljára módositva: 2018-08-22 12:15:44

„Mert ahol a te kincsed van, ott van a szíved is.” (Máté 6, 21) Ezt a jézusi figyelmeztetést tanulhatták, gyakorolhatták az elmúlt héten a szamoskóródi és dobrácsapáti gyerekek a már hagyományossá vált vakációs bibliahéten.

A Szamoskóródi Református Egyházközség gyülekezeti központja és annak udvara hétfőtől péntekig megtelt különböző felekezetű gyermekekkel. Példaértékű figyelemmel hallgatták a bibliai történeteket, azokban pedig felfedezték azokat a kincseket, amelyek sohasem mennek ki a divatból, mint például Isten szeretete és kegyelme, a templom szentsége és az imádság fontossága, a tiszta szívű adakozás, Jézus megváltói munkája, az igazi gazdagság, ami pénzzel nem mérhető. Ezenkívül még sok énekléssel, közös játékkal, kézimunkával és falatozással telt el az idő. Ez utóbbiról a szülők gondoskodtak mindennap, ezúton is köszönjük a segítségüket. Szerdán Demeter Jácint kovácsmester jóvoltából a gyerekek rövid betekintést nyerhettek a vas megmunkálásába, és aki akart, tevékenyen részt vehetett a bibliai „kétfilléres” elkészítésében. A nap végén mindenki hazavitt egy Szamoskóródon kovácsolt érmét, amelynek ugyan nincs vásárlóereje, de mindenkor emlékeztet a jószívű adakozásra. A következő napokban a quilling technikával ismerkedtek meg a jelenlévők, amely segítségével a heti aranymondásnak készítettek díszkeretet.

Szombaton már nemcsak a gyerekeké volt a főszerep, hanem a felnőtteké is, hiszen a szamoskóródi és dobrácsapáti református gyülekezetek egyes tagjaival, továbbá néhány más felekezetű testvérünkkel egész napos kiránduláson vettünk részt. Az 51 fős csoport reggel áhítattal és közös imádsággal kezdte az utat, amelynek első célja a tordai sóbánya volt. Az utazás során a résztvevők arról is hallhattak, hogy 450 éve a világon először a tordai országgyűlésen mondták ki a vallásszabadságot, „mert a hit Isten ajándéka” (részlet az országgyűlés határozatából). Délután meglátogattuk Kolozsváron a Farkas utcai református templomot, ahol egy rövid áhítat idejére ismét elcsendesedtünk, majd megnéztük a város főterén lévő Szent Mihály-templomot és a Mátyás király emlékművet. Jó volt együtt lenni ezen az élményekben és lelkiekben gazdag kiránduláson. Hálásak vagyunk Istennek ezekért a kincsekért is.

Erdei Árva István lelkipásztor

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel a környezeted megóvásért?
Nem használok már műanyag szatyrokat
Energia- és víztakarékos háztartási gépeket vásárolok
Helyi termékeket vásárolok
Kisebb távolságok esetén nem ülök autóba, inkább a gyaloglást választom
A kényelemről nem tudok lemondani még akkor sem, ha az nem éppen környezetkímélő
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 23.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...