Isten által gazdagon megáldott héten vannak túl
Utoljára módositva: 2018-08-22 12:15:44

„Mert ahol a te kincsed van, ott van a szíved is.” (Máté 6, 21) Ezt a jézusi figyelmeztetést tanulhatták, gyakorolhatták az elmúlt héten a szamoskóródi és dobrácsapáti gyerekek a már hagyományossá vált vakációs bibliahéten.

A Szamoskóródi Református Egyházközség gyülekezeti központja és annak udvara hétfőtől péntekig megtelt különböző felekezetű gyermekekkel. Példaértékű figyelemmel hallgatták a bibliai történeteket, azokban pedig felfedezték azokat a kincseket, amelyek sohasem mennek ki a divatból, mint például Isten szeretete és kegyelme, a templom szentsége és az imádság fontossága, a tiszta szívű adakozás, Jézus megváltói munkája, az igazi gazdagság, ami pénzzel nem mérhető. Ezenkívül még sok énekléssel, közös játékkal, kézimunkával és falatozással telt el az idő. Ez utóbbiról a szülők gondoskodtak mindennap, ezúton is köszönjük a segítségüket. Szerdán Demeter Jácint kovácsmester jóvoltából a gyerekek rövid betekintést nyerhettek a vas megmunkálásába, és aki akart, tevékenyen részt vehetett a bibliai „kétfilléres” elkészítésében. A nap végén mindenki hazavitt egy Szamoskóródon kovácsolt érmét, amelynek ugyan nincs vásárlóereje, de mindenkor emlékeztet a jószívű adakozásra. A következő napokban a quilling technikával ismerkedtek meg a jelenlévők, amely segítségével a heti aranymondásnak készítettek díszkeretet.

Szombaton már nemcsak a gyerekeké volt a főszerep, hanem a felnőtteké is, hiszen a szamoskóródi és dobrácsapáti református gyülekezetek egyes tagjaival, továbbá néhány más felekezetű testvérünkkel egész napos kiránduláson vettünk részt. Az 51 fős csoport reggel áhítattal és közös imádsággal kezdte az utat, amelynek első célja a tordai sóbánya volt. Az utazás során a résztvevők arról is hallhattak, hogy 450 éve a világon először a tordai országgyűlésen mondták ki a vallásszabadságot, „mert a hit Isten ajándéka” (részlet az országgyűlés határozatából). Délután meglátogattuk Kolozsváron a Farkas utcai református templomot, ahol egy rövid áhítat idejére ismét elcsendesedtünk, majd megnéztük a város főterén lévő Szent Mihály-templomot és a Mátyás király emlékművet. Jó volt együtt lenni ezen az élményekben és lelkiekben gazdag kiránduláson. Hálásak vagyunk Istennek ezekért a kincsekért is.

Erdei Árva István lelkipásztor

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ingatlan
Eladó 5 ár belterület Amacon (víz, villany bevezetve),...
Tovább >>>
Szolgáltatás
Személyszállítás Szatmárról Németországba, Belgiumba és Hollandiába. Tel.: 0757957641.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK


NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit tervezel a hosszúhétvégére?
Kirándulást
Strandolást
Wellness-hétvégét
Nagyakarítást
Pihenést
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2019. április 24.
Meg kell tanulnia megfékezni haragját még akkor is, ha egyértelműen Önnek van igaza. Indulatainak erejét csillapítsa határozottsággá!
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. április 24.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 gerezd fokhagyma, 1 fej hagyma, 15 dkg burgonya, 2 ek napraforgóolaj, 80 dkg karfiol, 8 dl zöldségleves-alaplé, ...