Isten, haza, szabadság
Utoljára módositva: 2014-06-18 09:48:11

Első helyezést ért el a szavalóversenyen Kánya Réka

A zajtai Vitéz Gaál Lajos Közhasznú Kulturális Egyesület a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából harmadik alkalommal rendezte meg a „Cum Deo pro Patria et Libertate!” című versmondó versenyét. A versenyre a szatmári Erdőhát általános iskolái mellett ez alkalommal partiumi iskolák is nevezhettek legjobbnak ítélt szavalóikkal. Az alsós korcsoportok verseiket a család témaköréből választották, a felsős korcsoportok pedig a címnek megfelelően („Istennel a hazáért és a szabadságért!”) Isten, haza, szabadság témákból. A zsűri elnöke, Bartha Istvánné nyugalmazott magyartanárnő értékelésében méltatta a jól sikerült versválasztásokat és a kellő átélésről tanúskodó szavalatokat. A felsős korcsoportban 1. helyezést ért el és a zsűri külön dicséretben is részesítette Kánya Rékát, a Szatmárnémeti Református Gimnázium 5. osztályos tanulóját. Az egyesületnek szándékában áll, hogy a versmondó verseny megrendezésével hagyományt teremtsen. Célja ugyanis, hogy a történelmi Szatmár valamennyi általános iskolája legjobb versmondóinak lehetőséget adjon tehetségük bemutatására, tudásuk összemérésére.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. november 25.
Végre visszatért régi önbizalma! Úgy érzi, aki nem értékeli és nem ismeri fel különlegességét, vagyis nem szereti, az nem is érdemli meg Önt.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...