Isten, haza, szabadság
Utoljára módositva: 2014-06-18 09:48:11

Első helyezést ért el a szavalóversenyen Kánya Réka

A zajtai Vitéz Gaál Lajos Közhasznú Kulturális Egyesület a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából harmadik alkalommal rendezte meg a „Cum Deo pro Patria et Libertate!” című versmondó versenyét. A versenyre a szatmári Erdőhát általános iskolái mellett ez alkalommal partiumi iskolák is nevezhettek legjobbnak ítélt szavalóikkal. Az alsós korcsoportok verseiket a család témaköréből választották, a felsős korcsoportok pedig a címnek megfelelően („Istennel a hazáért és a szabadságért!”) Isten, haza, szabadság témákból. A zsűri elnöke, Bartha Istvánné nyugalmazott magyartanárnő értékelésében méltatta a jól sikerült versválasztásokat és a kellő átélésről tanúskodó szavalatokat. A felsős korcsoportban 1. helyezést ért el és a zsűri külön dicséretben is részesítette Kánya Rékát, a Szatmárnémeti Református Gimnázium 5. osztályos tanulóját. Az egyesületnek szándékában áll, hogy a versmondó verseny megrendezésével hagyományt teremtsen. Célja ugyanis, hogy a történelmi Szatmár valamennyi általános iskolája legjobb versmondóinak lehetőséget adjon tehetségük bemutatására, tudásuk összemérésére.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Dzsungel-mentőakció
Ma, 15:00
A dzsungelben évek óta békesség honol, mióta Maurice, a Hatalmas tigris harcos és kis csapata tartja fenn a rendet. Egészen addig, amíg meg nem jelenik Igor, legveszedelmesebb ellenfelük, akinek egyetlen célja a világon, hogy megsemmisítse a dzsungelt. Hogy a gonosz koalát megállítsák, a kis csapatnak egyesítenie kell minden tudását és erejét, és segítségül kell hívniuk a Bajnokokat, a dzsungel legendás védelmezőit is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Sokkal több mint testőr
Ma, 16:55
Nem könnyű a testőrök sorsa. Pláne, ha egy folyton rinyáló gyilkost kell pátyolgatniuk. A profi védelmi ügynököt (Ryan Reynolds) egy nap szokatlan küldetéssel bízzák meg: halálos ellenségét, a világ egyik leghírhedtebb és legkeresettebb bérgyilkosát (Samuel L. Jackson) kell az oltalmazó szárnyai alá vennie. Bár eddig a stukker másik végéről szagolták a puskaport, az eltökélt testőrnek és a stiklikben járatos gengszternek ezúttal össze kell fognia, hogy - lehetőleg élve - eljussanak a hágai bírós
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 21.
Mindenki barátságos és segítőkész ma Önnel, ami elsősorban kiegyensúlyozott és őszintén érdeklődő kisugárzásának köszönhető.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...