×
2020. 04 10.
Péntek
Zsolt
13 °C
Derült
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

Itt a Decathlon, jön a Cinema One

2019.10.03 - 19:22
Megosztas :
 • Itt a Decathlon, jön a Cinema One

  Csütörtök délután négykor léphették át a vevők először a szatmárnémeti Decathlon küszöbét, megnyílt a többi üzlet is a szatmárnémeti Károlyi úti Auchan mellé felépített Aushopping alléban. Még idén lesznek újabb nyitások, és év vége előttre ígérik a mozit is.

  Bármelyik eddigi sportüzlet választéka eltörpül a csütörtök délután négykor megnyílt Károlyi úti Decathloné mellett, ötvenféle sporthoz való eszközöket és holmikat lehet ebben megtalálni, tizennégy fős csapat szolgálja ki a vevőket az ezer négyzetméteres üzletben, hogy a több mint ötezer termék között megtalálják, amit keresnek. A sportbolt megnyitóján az Europa FM-ből ismert volt rádiós műsorvezető, Bogdan Miu volt a ceremóniamester, s az eseményre eljött a Decathlon romániai vezérigazgatója, François Mace is. Ő beszélt arról, hogy a sportbolt is támogatja a román termékeket, kiemelten kezeli és Romániában gyártott cédulával jelzi az ilyen termékeket. Első üzlete ez a cégnek az északnyugati régióban, fűzte hozzá Alex Domşa fejlesztési igazgató, márciusban Besztercén nyitottak, júniusban Déván, és következik a novemberi târgoviştei boltavató. Georgian Pipelea szatmárnémeti boltvezető mutatta be a tizennégy fős csapatot, amely tagjainak szakértőknek kellene lenniük, de a következő időszak vásárlásai során kiderül, hogy tényleg beleásták-e magukat egyes sportokba, szakszerűen ki fogják-e majd tudni szolgálni a szatmárnémeti igényeket. Mace még azt is mondta, hogy úgy vették észre, Romániában és Szatmárnémetiben is elég kevesen sportolnak, de szerinte ez azért van, mert nem engedhetik meg maguknak a profi vagy félprofi sporteszközöket. Fel fog lendülni a sportélet a Decathlon megjelenésének hatására, szögezte le, mert a legjobb ár-érték arányban adják az elérhető minőséget.

  Az Aushoppingban csütörtökön megnyílt a Casa Rusu bútorbolt is, amelyiknek a megnyitóján Cristian Rusu cégalapító beszélt arról, mit is akarnak elérni. Romániai gyártóról van szó, amelyik a farost vagy faforgácslap lakberendezési cikkeket gyárt, s az apróságokat is beleszámítva Szatmárnémetiben több mint hétezer cikkel várja a vásárlókat több mint ezer négyzetméteren. Rusu elárulta, hogy svéd-brit tőkével kelet-európai hódításra készülnek, így végre nem mi fogunk lengyel meg szlovák gyártmányú lábbelit és holmikat vásárolni, hanem gazdasági fejlődést generálva exportra gyártunk majd. A Casa Rusunak logisztikai szempontból is cél volt Szatmárnémetiben nyitni, kár, hogy nem tette meg korábban, és állítólag már régóta szúrta a szemüket, hogy Szatmár fehér folt volt a térképen.

  A megnyitón a szatmárnémeti városvezetés is képviseltette magát; Kereskényi Gábor polgármesternek és Maskulik Csaba városmenedzsernek volt pár szava az üzemeltetőkhöz és közvetve a város lakói felé is. Kereskényi a Casa Rusu beruházásnak azért örül, mert fontosnak tartja, hogy Szatmárnémetiben teret kapjanak a saját márkák, ezt egyébként a szintén román tulajdonban lévő Dedeman megnyitóján is elmondta pár éve. Maskulik Csaba városrendezési szempontból összegzett az egész Aushoppingot illetően: örömmel tapasztalta, hogy ezúttal egy olyan ingatlanfejlesztőről van szó, amelyiket nem csak a beton és az aszfalt érdekli, hanem parkosít és a zöldövezet-kialakításra is hangsúlyt fektet.

  A moziról a fejlesztő a csütörtöki eseményen nem beszélt, de rákérdeztünk, hogy a Cinema One mikor nyit. Pontos dátuma még nincs a nyitásnak, de a boltnyitások második hullámaként bejelentett december negyedikei dátumra még nem lesznek készen a termek. Annyit lehet egyelőre tudni a moziról, mondták el, hogy még az év vége előtt megnyitnák, az új Csillagok háborúja premierjét talán már meg is lehet majd ebben nézni.

  Princz Csaba

   

  Cookie