Itt a Decathlon, jön a Cinema One
Utoljára módositva: 2019-10-03 19:22:30

Csütörtök délután négykor léphették át a vevők először a szatmárnémeti Decathlon küszöbét, megnyílt a többi üzlet is a szatmárnémeti Károlyi úti Auchan mellé felépített Aushopping alléban. Még idén lesznek újabb nyitások, és év vége előttre ígérik a mozit is.

Bármelyik eddigi sportüzlet választéka eltörpül a csütörtök délután négykor megnyílt Károlyi úti Decathloné mellett, ötvenféle sporthoz való eszközöket és holmikat lehet ebben megtalálni, tizennégy fős csapat szolgálja ki a vevőket az ezer négyzetméteres üzletben, hogy a több mint ötezer termék között megtalálják, amit keresnek. A sportbolt megnyitóján az Europa FM-ből ismert volt rádiós műsorvezető, Bogdan Miu volt a ceremóniamester, s az eseményre eljött a Decathlon romániai vezérigazgatója, François Mace is. Ő beszélt arról, hogy a sportbolt is támogatja a román termékeket, kiemelten kezeli és Romániában gyártott cédulával jelzi az ilyen termékeket. Első üzlete ez a cégnek az északnyugati régióban, fűzte hozzá Alex Domşa fejlesztési igazgató, márciusban Besztercén nyitottak, júniusban Déván, és következik a novemberi târgoviştei boltavató. Georgian Pipelea szatmárnémeti boltvezető mutatta be a tizennégy fős csapatot, amely tagjainak szakértőknek kellene lenniük, de a következő időszak vásárlásai során kiderül, hogy tényleg beleásták-e magukat egyes sportokba, szakszerűen ki fogják-e majd tudni szolgálni a szatmárnémeti igényeket. Mace még azt is mondta, hogy úgy vették észre, Romániában és Szatmárnémetiben is elég kevesen sportolnak, de szerinte ez azért van, mert nem engedhetik meg maguknak a profi vagy félprofi sporteszközöket. Fel fog lendülni a sportélet a Decathlon megjelenésének hatására, szögezte le, mert a legjobb ár-érték arányban adják az elérhető minőséget.

Az Aushoppingban csütörtökön megnyílt a Casa Rusu bútorbolt is, amelyiknek a megnyitóján Cristian Rusu cégalapító beszélt arról, mit is akarnak elérni. Romániai gyártóról van szó, amelyik a farost vagy faforgácslap lakberendezési cikkeket gyárt, s az apróságokat is beleszámítva Szatmárnémetiben több mint hétezer cikkel várja a vásárlókat több mint ezer négyzetméteren. Rusu elárulta, hogy svéd-brit tőkével kelet-európai hódításra készülnek, így végre nem mi fogunk lengyel meg szlovák gyártmányú lábbelit és holmikat vásárolni, hanem gazdasági fejlődést generálva exportra gyártunk majd. A Casa Rusunak logisztikai szempontból is cél volt Szatmárnémetiben nyitni, kár, hogy nem tette meg korábban, és állítólag már régóta szúrta a szemüket, hogy Szatmár fehér folt volt a térképen.

A megnyitón a szatmárnémeti városvezetés is képviseltette magát; Kereskényi Gábor polgármesternek és Maskulik Csaba városmenedzsernek volt pár szava az üzemeltetőkhöz és közvetve a város lakói felé is. Kereskényi a Casa Rusu beruházásnak azért örül, mert fontosnak tartja, hogy Szatmárnémetiben teret kapjanak a saját márkák, ezt egyébként a szintén román tulajdonban lévő Dedeman megnyitóján is elmondta pár éve. Maskulik Csaba városrendezési szempontból összegzett az egész Aushoppingot illetően: örömmel tapasztalta, hogy ezúttal egy olyan ingatlanfejlesztőről van szó, amelyiket nem csak a beton és az aszfalt érdekli, hanem parkosít és a zöldövezet-kialakításra is hangsúlyt fektet.

A moziról a fejlesztő a csütörtöki eseményen nem beszélt, de rákérdeztünk, hogy a Cinema One mikor nyit. Pontos dátuma még nincs a nyitásnak, de a boltnyitások második hullámaként bejelentett december negyedikei dátumra még nem lesznek készen a termek. Annyit lehet egyelőre tudni a moziról, mondták el, hogy még az év vége előtt megnyitnák, az új Csillagok háborúja premierjét talán már meg is lehet majd ebben nézni.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...