Itt a vége, hetedik a VSK
Utoljára módositva: 2014-04-06 20:44:13

Lelkesedésből jelesre vizsgázott a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata a Gyulafehérvári CSU elleni második negyeddöntős mérkőzésen. Éles csapata ismét kikapott, így a hetedik helyen zár.

Tarţa–Laza Enikő (képünkön fehér mezben) rendkívül harciasan játszott egykori csapata ellen

Harminchat pontot vereséget szenvedett a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata a Gyulafehérvári CSU elleni második negyeddöntős mérkőzésen, így érvényesült a papírforma, és a fehérváriak játszanak a legjobb négy között a bajnoki rájátszásban. A különbség viszont csak részben tükrözi a pályán látottakat, a VSK ugyanis az első fél órában alaposan megszorongatta a jóval értékesebb ellenfelet.

A nehézkes kezdés után felvették a meccs ritmusát a szatmári lányok, majd az 5. percben Tarţa–Laza Enikővel szemben pontokat érő dobásnál szabálytalankodtak, a szabaddobásból szerzett ponttal pedig a VSK vette át a vezetést (8–7). a vendégek 10–15-re megléptek, de Orosz Andreea triplája lendületbe hozta a csapatot (15–17), majd Caila Desroches duplájával egyenlítettek az első tíz perc végén (17–17). A folytatásra is maradt a szatmári lendületből, azonban a tempós játék a hosszabb cserepaddal rendelkező CSU-nak kedvezett. Három triplával a 16. percig tizenháromra nőtt a fehérvári for (24–37), amit a VSK-nak sikerült tartani egészen a szünetig (30–43). A szünet után viszont ismét felszívták magukat Éles Péter tanítványai és egészen nyolc pontig dolgozták le a hátrányt (35–43), majd a két szatmári lány, Orosz Andi és Tarţa Eni még faragtak egyet a különbségből a 27. percig (44–51). A VSK egykori játékosa, Anemarie Părău az utolsó másodpercben szerzett távoli találatával tizenkét pont előnnyel kezdhette az utolsó negyedet a CSU (45–57), majd két perc elég volt nekik, hogy még nyolcat hozzátegyenek a különbséghez (45–65). Huszonnégy pontos hátránynál (48–72) véget ért a VSK meccse, így az utolsó két percet már öt juniorral, Nagy Anitával, Valentina Bolbával, Diana Moldoveanuval, Andra Neştével és Teodora Vasiléval zárt a hazai együttes. Moldoveanu volt csak eredményes közülük, míg a CSU valamennyi támadása ponttal zárult, így a 40 perc 50–86-os állásnál járt le.

A csapatkapitány Orosz Andreea (fehér mezben) volt a szatmáriak legjobbja

Összesítésben a CSU 2–0-ra nyerte ezt az összecsapást, így a papírformának megfelelően éremért fog játszani a folytatásban, a VSK pedig a 7. helyen zárja az idényt.

„Büszkék lehetünk a lányokra, mert nem adták fel a harcot, 30 percig ők is hittek a győzelemben. Voltak pillanatok, amikor jobbak voltunk a sokkal erősebb ellenfélnél. Szerintem idén letettük a jövő VSK-jának az »alapkövét«, erre dolgoztunk ebben az idényben” – összegzett a mérkőzés végén Éles.

Női kosárlabda, Nemzeti Liga, rájátszás, play–off, negyeddöntő, 2. mérkőzés

Szatmárnémeti VSK – Gyulafehérvári CSU 50–86 (17:17, 13:26, 15:14, 5:29).

VSK (pontok száma, lepattanók, gólpasszok): Adi (0, 1, 0), Vasile, Moldoveanu (2, 0, 0), Orosz (16, 3, 1), Voica (0, 1, 0), Bolba, Nagy, Neşte, Desroches (12, 11, 0), Tarţa–Laza (8, 3, 1), Jones (4, 4, 4), Cutaş (8, 4, 3).

A legjobb négy között játszik

Aradi ICIM, Gyulafehérvári CSU, CSM Târgovişte, Sepsiszentgyörgyi Sepsi–SIC.

A további helyezések

5. BCT Alexandria, 6. Brassói Olimpia, 7. Szatmárnémeti VSK, 8. Temesvári Danzio.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A védelmező 2.
Ma, 21:10
Amerikai fantasztikus thriller, akciófilm, krimi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 23.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...