„Itt minden műfajban bizonyítani kell”
Utoljára módositva: 2015-01-14 11:08:45

Bogár Barbara színművésznő Győrben született, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen szerzett diplomát, jelenleg a szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának tagja. A művésznőt pályájáról, szerepeiről, itteni beilleszkedéséről kérdeztük.

 

Bogár Barbara

— Bogár Barbarát többször láttuk már a színpadon, de elég keveset tudunk róla. Mesélne egy kicsit az életéről?

— Magyarországon, Győrben születtem, ott érettségiztem a Közlekedési Szakközépiskolában. Azért itt, mert kosárlabdáztam, és ebben az iskolában volt a legjobb a kosárlabdacsapat. A színházat már gyerekkoromban megszerettem, édesanyám súgó volt a Győri Nemzeti Színházban, sokszor vitt magával, rengetegszer néztem végig az előadásokat, és a kulisszák mögötti világ is nagyon varázslatos volt számomra. A középiskola alatt elvégeztem egy színitanodát, majd gyermekszínházban is játszottam. Még ekkor is kérdéses volt, hogy ezen a pályán haladok-e tovább vagy sem, míg egy színész ismerősöm ajánlotta a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemet, ott végzett ő is, egy nagyon jó barátnőm biztatására el is utaztam, és sikeresen felvételiztem.

— Érdemes volt Győrből Marosvásárhelyre menni?

— Ahogy teltek az évek, egyre jobban meggyőződtem arról, hogy jó választás volt Marosvásárhely, ugyanis ez a közeg olyan családias, mindenki ismer mindenkit, de legfőképp az osztályomért vagyok hálás. Nagyon jó volt az osztályközösség, mindig segítettük egymást, ha voltak is problémák, hamar megoldottuk.

— Hogyan került Szatmárnémetibe?

— Szatmárnémetiben első alkalommal harmadévesként játszottam a Sorompók Nélkül fesztiválon. Már akkor szimpatikusnak találtam Szatmárnémetit, azonnal megfordult a fejemben, hogy jó lenne idekerülni. Később, amikor mesteriztünk, kétszer is voltunk itt az osztállyal, ezek után Bessenyei Gedő István megkeresett és megkérdezte: volna-e kedvem csatlakozni a társulathoz? Természetesen azonnal igent mondtam.

— Milyennek látja a szatmárnémeti társulatot?

Frumen Gergő és Bogár Barbara

— Meglepően hamar befogadtak, nyitott volt mindenki, nem kellett feszengeni egy pillanatig sem. Nem kellett keresni az ismerkedés lehetőségét, mert ők jöttek és megkönnyítették ezt a dolgot. A Harag György Társulat egy klasszikus kőszínház, amelynek repertoárjában minden műfaj szerepel, ami nagyon jó, mert több műfajban is kipróbálhatja magát a színész, ugyanakkor minden műfajban helyt is kell állnia. Nem lehet az, hogy csak prózai színész vagyok vagy csak zenés darabokban játszom, hanem itt minden műfajban bizonyítani kell.

— Milyen fontosabb szerepei voltak eddig Szatmárnémetiben?

— Először a Rokonokban játszottam Magdalénát, azután volt egy beugrásom A nyugati világ bajnokába, ezután jött az Antigonéból Euridiké, a Koldusoperában Lucy és most játszom itt az első nagy szerepemet, az Én és a kisöcsémben Kelemen Katót.

— Hogy érzi magát ebben a szerepben?

— Bevallom, még mindig ismerkedünk. A próbafolyamat rövidebb volt, mint a megszokott, gyorsan kellett haladni, ráadásul ez egy zenés műfaj, így az énekeket és a táncokat is éppen úgy gyakorolni kellett, mint a prózai részeket, így reménykedem, előadásról előadásra fejlődik még a szerep. Ebben a szerepben három karaktert kell megformálni. Van a kicsit elkényeztetett gazdag lány, aki aztán kitalálja, hogy férfinak öltözve leckézteti meg kiszemeltjét, amiből végül szerelem lesz, majd átváltozik egy nagy nővé.

— Tervezi-e, hogy hosszabb ideig a társulatnál marad?

— Sajnos, nem vagyok tervező típus, de szeretném, ha még sokáig számítanának rám a színháznál.

Frumen Gergő, az Északi Színház Harag György Társulatának tagja játssza az Én és a kisöcsém című operett másik főszerepét. A művészt életéről, eddigi pályafutásáról kérdeztük — mint mondta, hosszabb ideig kíván a szatmárnémeti közönségnek játszani. A vele készült interjúért kattints ide!

Elek György

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Halálos iramban: Hobbs & Shaw
Ma, 16:35
Nyolc film után – melyek összesen csaknem 5 milliárd dolláros bevételt hoztak világviszonylatban – a sorozat most bemutatja az első spinoff filmjét, melyben Dwayne Johnson és Jason Statham tér vissza, mint Luke Hobbs és Deckard Shaw. Amióta a kigyúrt Hobbs, az amerikai Diplomata Biztonsági Szolgálat lojális ügynöke, és a törvényen kívüli Shaw, az egykori brit elit kommandós először összecsaptak 2015-ben a Halálos iramban 7-ben, a duó sorra osztogatta egymásnak a beszólásokat és a pofonokat, mik
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:10
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel a környezeted megóvásért?
Nem használok már műanyag szatyrokat
Energia- és víztakarékos háztartási gépeket vásárolok
Helyi termékeket vásárolok
Kisebb távolságok esetén nem ülök autóba, inkább a gyaloglást választom
A kényelemről nem tudok lemondani még akkor sem, ha az nem éppen környezetkímélő
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. augusztus 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db konyhakész csirke, só, bors, 2 tk. kakukkfű (szárított, morzsolt), 3 db biocitrom (vagy lime), 1 fej ...