„Itt van Isten köztünk …”
Utoljára módositva: 2014-06-20 17:26:07

Tegnap a Láncos-templomban tartotta évzáró ünnepségét a Református Gimnázium diáksága és tanári kara. Ebből az alkalomból a tanulmányi oklevelek átadására is sor került.

 

„Itt van Isten köztünk, jertek őt imádni …” — énekelték a Láncos-templomba bevonuló gyerekek és felnőttek, majd Ilonczai Zsombor lelkipásztor igemagyarázata következett. Amiként a 121. zsoltárban a zarándok megállt egy bizonyos útszakasz után, hogy megköszönje Istennek, amit a vándorlás során tőle kapott, úgy álltak meg tegnap az iskola tanulói és pedagógusai, hogy megköszönjék azt a sok segítséget, amit az elmúlt tanévben kaptak Istentől. Úgy tekintenek vissza az elmúlt hónapokra a tanulók, mint az iskola életének és saját életüknek egy kis szeletére. Hálát ad ilyenkor a gyerek, a pedagógus és a szülő, mert csak közös összefogással lehet eredményeket elérni. Sajnos egy olyan világban élünk, amikor a gyerek és a szülő keveset beszélget egymással, pedig a család Isten ajándéka, a szülőnek pedig kötelessége áldozatot hozni a gyerekért és a családért. Közös segítségünk a hatalmas Isten — hangsúlyozta az iskolalelkész —, aki nem csak tanít minket, hanem őriző pásztorunk is.

Vass Mária Terézia, az iskola aligazgatója kifejtette, hogy kevés olyan nap van az iskola életében, mint a tanévzáró, melynek egyformán örül diák, tanár és szülő. Sok eredményt értek el a diákok a tanulásban és tantárgyversenyeken. Az iskolában szerzett tudás nem más, mint felkészülés a későbbiekre. Az iskolának nagy szerepe van abban, hogy a fiatalokat irányítsa céljaik eléréséhez, olyan tudást ad, ami segít az álmok megvalósításában.

 

Műsor

 

Ebben az évben Mekker Melinda tanítónő felkészítésével a második osztályosok mutattak be rövid versekből és furulyazenéből álló műsort. Higyed Gyöngyi, az iskola gyerekkórusának karnagya oklevelet adott át a másodikosoknak, akik az idei anyák napi műsoron első alkalommal vettek részt a kórusban. Verset mondott Kánya Réka, majd ismertették a Mire jutottunk? vetélkedő eredményeit. Ez a vetélkedő abból állt, hogy az osztályok külön-külön állítottak össze egy mappát, melyben összegyűjtötték a tevékenységeikről szóló beszámolókat. Két első helyet ítéltek oda: a VI. (osztályfőnök: Varga Bressel Christiane) és a IX. C osztály (osztályfőnök: Loncsák Julianna) számára, második lett a VII. osztály (osztályfőnök: Higyed Gyöngyi), harmadik a X. C osztály (osztályfőnök: Papp Piroska). Király Éva nőszövetségi tag adta át a Láncos-templom díját Ary Dalma, Pop Titusz, Takács Gergő és Bota Krisztián számára. A tanévzáró a tanulmányi oklevelek átadásával ért véget.

 

 

Elek György

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ingatlan
Eladó 78 ár beltelek a Vetési úton. Tel.:...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
A legsötétebb óra
Ma, 19:20
Néhány nappal azelőtt, hogy Nagy-Britannia miniszterelnöke lett, Winston Churchill élete egyik legmeghatározóbb próbatétele elé került: megfontoljon egy kidolgozott békeszerződést a náci Németországgal, vagy határozottan kiálljon, és harcoljon az elveiért, a nemzet szabadságáért. A megállíthatatlan náci erők legázolták Nyugat-Európát, és az invázió veszélye a küszöbön állt; a közvélemény felkészületlen volt, a király szkeptikus, saját pártja pedig ellene szervezkedett. Churchill ilyen körülménye
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hogyan védekezel a megfázás ellen?
Különféle vitaminokat szedek
Rengeteg gyümölcsöt fogyasztok ilyenkor
Mindig figyelek arra, hogy kellően fel legyek öltözve
Nem szoktam megfázni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 23.
Irigylésre méltóan sok energiája van, senki és semmi nem tartóztathatja fel, ha valamit a fejébe vesz, márpedig ma tele van jobbnál jobb ötletekkel.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...