Izgalmas programokkal telt az atyai angol tábor
Utoljára módositva: 2019-07-18 14:23:13

Általános iskolások számára rendeztek nemrég angol nyelvtábort az atyai Kentaur Lovastanyán, amelyen 39 Szatmár megyei tanuló vett részt. A szervezők tájékoztatták szerkesztőségünket.

A diákok minden bizonnyal nem unatkoztak a táborban, hiszen az angol nyelven zajló beszélgetések, játékok, énekek, szabadidős foglalkozások mellett nem hiányoztak a csapatjátékok, vetélkedők és természetesen a tábortűz sem. A szatmári oktatókat — Bodnár Ágota, a Sportlíceum angoltanára, Pop Olívia, a Constantin Brâncuşi Faipari Líceum angoltanára, a tábor szervezői, valamint Jakab Ramona, a Constantin Brâncoveanu Általános Iskola pedagógusa — önkéntesek — Maria Rives és a kambodzsai Soneang Sam, valamint a kolozsvári állatorvosi egyetem két marosvásárhelyi hallgatója, Cristina és Miklós — is segítették a nyelvoktatásban és a foglalkozások lebonyolításában.

Az első napon főként az ismerkedésre helyeződött a hangsúly, a gyerekek megismerkedtek egymással, oktatóikkal és az önkéntesekkel, de minden napra jutott egy-egy olyan téma, amelyik különlegessé tette azt. A fiatalok többek között megismerkedhettek különböző gyermekjátékokkal, hagyományokkal és kultúrákkal, a tanyasi hétköznapokkal, az egészséges életmóddal. Minden napra jutott egy-egy műhelymunka és interaktív foglalkozások is: így jutott el hozzájuk a break dance oktató Boci, a Szatmár Megyei Kórház sürgősségi osztályának két önkéntese, akik a mindennapos higiéniai szabályokra tanították a gyerekeket, a szatmári SMURD képviselőitől megtanulhatták az elsősegélynyújtás alapvető szabályait, a szatmári rendőrség munkatársai a közlekedési szabályokra oktatták a diákokat, akik beülhettek egy igazi rendőrautóba is, míg a drogmegelőzési és tanácsadó központ képviselői az egészséges életmódot hirdették a táborban. Ha pedig mindez nem lett volna elég, akkor az Alpha K-9 kutyakiképzői révén egy kis bemutatót is megtekinthettek a gyerekek, valamint kipróbálhatták az airsoftot is.

Minden reggel, a meghívottakkal való találkozást követően a diákok és oktatóik megbeszélték a látottakat-hallottakat angol nyelven is, bővítették a szókincsüket, míg ebéd után játékos foglalkozások keretében használhatták fel és gyakorolhatták a délelőtt elsajátítottakat.

A táborozók ugyanakkor fel is léptek egymás előtt, megcsillogtatva tehetségüket különböző területeken, de egészséges és hagyományos magyar, román, spanyol és kambodzsai ételeket is készítettek közösen. Az egyhetes tábor, ahogyan az lenni szokott, közös tábortűzzel zárult, és lampionokat is meggyújtottak a résztvevők.

Az együttlét során ugyanakkor a lovaglás sem maradt ki a programok közül, ennek az egészséges sportnak az elsajátításában Boér Blanka, Szabó Eszter és Fleischer Dezső oktatók segítették a fiatalokat.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...