Izgalmas színházi előadások a PMN-en
Utoljára módositva: 2018-06-13 17:42:19

A Partiumi Magyar Napok idén is több mint 150 közkedvelt programmal, újdonságokkal, a magyar zenei élet legkiválóbb előadóival, valamint lenyűgöző külföldi és hazai színházi előadásokkal várja az érdeklődőket, melyekre már meg is vásárolhatóak a jegyek.

A 2018-as év legvarázslatosabb hete kétségtelenül az augusztus 20–26. közötti lesz, a PMN „színházi évadára” pedig már a jegyek is kaphatóak. Az elmúlt évek során a közönség megszokhatta, hogy a Partiumi Magyar Napok a minőségi szórakozás ideje, így az egyhetes rendezvény palettáján idén is kiemelt helyet foglalnak el a nívós színházi előadások.

Augusztus 20-án a Maros Művészegyüttes lép fel az Északi Színházban, a Ha te tudnád, amit én… című előadásunkban pedig egyrészt Maros megye, másrészt az erdélyi tájegységek legszebb táncaiból válogatták össze a legszebbeket. A nézők ízelítőt kapnak a küküllőmenti, kalotaszegi, keszűi, valamint palatkai autentikus néptáncokból, Kásler Magda pedig széki és ördöngösfüzesi népdalokat énekel, a Maros Művészegyüttes zenekara kíséretében.

A székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház augusztus 21-én, Lars von Trier A főfőnök című vígjátékával érkezik a Partiumi Magyar Napokra. Az Anger Zsolt által rendezett A főfőnök egy új keletű szöveg, amely egy évek óta láthatatlan, avagy nem létező főnökkel működő cég abszurd történetét meséli el. A darab nem csak abszurd történet, de társadalmi görbetükör is a felelősségvállalásról, amely a közöttünk élő embertípusok több fajtájára is rávilágít. Talán még magunkra is ismerhetünk a történetben.

Augusztus 22-én a Magyar Állami Opera a Figaro 2.0 — Gördülő opera című vígoperájával lép fel az Északi Színházban. Mozart Figaro házassága című operájának „gördülős” változata indult útnak Hábetler András operaénekes és rendező tálalásában. Az előadás érdekessége, hogy a mába transzportált vígoperát Köteles Géza modern hangszerelésében egy 12 személyes, különleges összeállítású zenekar kíséri.

Ugyancsak egy különleges előadással érkezik Szatmárnémetibe augusztus 23-án a Szegedi Kortárs Balett. A társulat mára összetéveszthetetlen művészi arcéllel rendelkezik, jellemző vonásai közül kiemelendő az előadói stílus sokféle hatáselemből összeálló egyedisége, magas technikai tudású táncművészek interpretálásában. Az előadások meghatározó jellemzője a színpad törvényeinek tisztelete, a szó valódi értelmében értett — a látvány erejét, hatását fokozó — teátrális eszközök használata.

A Partiumi Magyar Napok „színházi évadát” a békéscsabai Jókai Színház zárja majd augusztus 24-én Tamási Áron Ősvigasztalás című drámájával. A darab az életbe vetett hitről, az újrakezdés lehetőségéről szól, a műben benne szunnyadozik a túlélés ígérete: a megmaradás záloga nem a kesergés, hanem az akarás, útja pedig az összetartozás.

Az előadásokra jegyek elővételben az Északi Színház Horea utcai jegyirodájában június 22-ig kaphatók (minden hétköznap 10–17 óra, szombatonként pedig 10–13 óra között). Ezen időpont után egészen augusztus 15-ig kizárólag online, a www.biletmaster.ro oldalon lehet jegyet vásárolni, majd augusztus 15–24. között újra nyitva tart a színház jegypénztára, a szabadon maradt helyek értékesítése végett.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen karácsonyi ajándékokat részesítesz előnyben?
Általában élményt adok ajándékba
A hasznos dolgokat részesítem előnyben
Ár alapján választok ajándékot, ami éppen belefér a keretbe
Mindig megkérdezem az ajándékozottat, ő mit szeretne kapni
Nem szoktam ajándékozni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. december 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...