Jankafalva diadalmaskodott Kopácsin
Utoljára módositva: 2019-05-13 09:57:40

 

Öt egyházmegye tizenhárom csapata vett részt a hétvégén a Kopácsi István Egyháztörténeti Vetélkedőn és ifjúsági találkozón Erdődön.

Szombaton 10 órakor Jobb Domokos ombodi lelkipásztor, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület ifjúsági előadó tanácsosa nyitotta meg biztató igei gondolatokkal a versenyt Erdőd rendezvénytermében, majd Rácz Ervin szervező, egyházmegyei ifjúsági előadó köszöntötte a csapatokat.

Két fordulója volt a vetélkedőnek: egy csapatoknak szóló és egy egyéni rész. Az idei Kopácsi-vetélkedő tananyaga két részre oszlott: Egyetemes egyháztörténet kategóriában Augusztinusz egyházatyáról tanulhattak a jelentkezők, a magyar egyháztörténeten belül pedig Szenczi Molnár Albert volt a téma. A csapatvetélkedő tesztlapját Csatári Leila állította össze az előre megadott kurzus alapján.

Az egyéni versenyen fogalmazást, esszét vagy jegyzetet kellett írni a megadott címek valamelyike alapján. A műben elsősorban az egyéni gondolkodást, kreativitást pontozták, de fontos volt a tananyag ismeretének a tükröződése is.

Fél 2-kor, az ifjúsági istentiszteleten Kaszaniczki Csongor házigazda lelkipásztor örömmel köszöntötte az ifjú sereget, majd Petróczi Szabolcs bagaméri (Magyarország) lelkipásztor hirdette az igét az alkalom mottója alapján: „Az éjszaka múlóban, a nappal pedig elközelgett, vessük le azért a sötétség cselekedeteit, és öltsük fel a világosság fegyvereit.” (Róma 13,12) Ez volt azaz az ige, amit Augsztinusz először olvasott a Szentírásból. Ezt követően a lelkipásztor felesége, Petróczi Anita tartott előadást a vetélkedő névadójáról, Kopácsi Istvánról, előtte, közben és utána pedig a Szegletkő együttes dicsérte Istent énekben. A kilenc főből álló zenekar hét éneket énekelt lelket gazdagitóan.

A találkozó végén Varga Szilárd Csaba iskolalelkész, aki Higyed Emília tanárnővel együtt javította a fogalmazásokat, ismertette az egyéni vetélkedő végeredményét. Az első helyen Seres Sándor jákóhodosi versenyző végzett, akit Kulcsár Márk követett Szilágyperecsenből és Zsiga Zsanett Mikolából, valamint Veres Melitta Krasznáról és Varga Máté Ombodról.

A csapatverseny végeredményéből, amelyet a jelen levő lelkipásztorok értékeltek, kiderült, hogy a dobogó mindhárom fokán olyan csapat végzett, amely már legalább egyszer megnyerte a Kopácsi-vetélkedőt. Jankafalva másodszor nyert. A megszerezhető 101 pontból a dobogósok több mint 94 pontot értek el. A következő sorrenddel zárult a vetélkedő (zárójelben az egyházmegye): 1. Jankafalva (Érmellék), 2. Kraszna (Szilágysomlyó). 3. Mikola (Szatmár), 4. Erdőd és Láncos közös csapata (Szatmár), 5. Szilágyperecsen (Szilágysomlyó) 6. Szigetlankai fiúk (Szatmár), 7. Apa (Szatmár), 8. Jákóhodos (Bihar), 9. Szigetlankai lányok (Szatmár), 10. Jankafalva II. (Érmellék), 11. Ombod (Szatmár), 12. holtversenyben Józsefháza (Szatmár) és Érendréd (Nagykároly).

Mind az egyéni, mind a csapatverseny győztese megkapta a dr. Buzogány Dezső által felajánlott díjat, de mindegyik csapat értékes ajándékokkal, nyereményekkel tért haza. A lelki feltöltődés, valamint az Istennel és egymással való találkozás élménye minden jelenlevőt gazdagított.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. szeptember 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...