Januártól emelik a nyugdíjakat
Utoljára módositva: 2014-09-15 16:04:42

A tervek szerint 2015. január elsejétől 5 százalékkal növelnék a nyugdíjakat, jelentette be Rovana Plumb munkaügyi miniszter, ezáltal a juttatást ismét az inflációhoz igazítanák.

 

A munkaügyi miniszter, Rovana Plumb legutóbbi nyilatkozatában bejelentette: január elsejétől 5 százalékkal emelik a nyugdíjakat, ezáltal ismét az inflációhoz igazítják az idősek juttatását. A pénzügyminisztérium és a munkaügyi minisztérium ugyanakkor azt tervezi, hogy a kisnyugdíjasok esetében az inflációnál nagyobb mértékben emelje a nyugdíjakat. A kormány legutóbb 2014 elején emelte a nyugdíjértéket, 4 százalékkal. Az Országos Statisztikai Hivatal (INS) adataiból kiderül, hogy hazánkban az év első félévében 5,357 millió nyugdíjas élt, 56 ezerrel kevesebb, mint az előző év hasonló időszakában, s 18 ezerrel kevesebb az első negyedévben. Az év első hat hónapjában az átlagnyugdíj 846 lej volt, 4,8 százalékkal nagyobb a 2013-as esztendő első félévéhez képest, és 0,2 százalékkal több az első negyedévhez viszonyítva. A legnagyobb nyugdíjat átlagosan a bukarestiek (1068 lej), míg a legkisebbet a Giurgiu megyeiek (677 lej) kapták kézhez. Az INS májusra vonatkozó statisztikai adataiból kiderül, hogy a legnagyobb nyugdíj hazánkban 28 852 lej volt, mely juttatásnak egy bukaresti lakos örülhetett. A második legnagyobb nyugdíjat, havi 19 484 lejt egy Szatmár megyei lakos vehette át májusban. A Szatmár megyei nyugdíjasok országos viszonylatban hátulról a tizenegyedik helyet foglalják el, átlagosan havi 678 lejt kapnak kézhez, ugyanakkor megyénkben 46 minimális nyugdíjra jogosult személy él, mely az érvényben levő törvények értelmében jelenleg 350 lej.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. február 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...