Januártól emelik a nyugdíjakat
Utoljára módositva: 2014-09-15 16:04:42

A tervek szerint 2015. január elsejétől 5 százalékkal növelnék a nyugdíjakat, jelentette be Rovana Plumb munkaügyi miniszter, ezáltal a juttatást ismét az inflációhoz igazítanák.

 

A munkaügyi miniszter, Rovana Plumb legutóbbi nyilatkozatában bejelentette: január elsejétől 5 százalékkal emelik a nyugdíjakat, ezáltal ismét az inflációhoz igazítják az idősek juttatását. A pénzügyminisztérium és a munkaügyi minisztérium ugyanakkor azt tervezi, hogy a kisnyugdíjasok esetében az inflációnál nagyobb mértékben emelje a nyugdíjakat. A kormány legutóbb 2014 elején emelte a nyugdíjértéket, 4 százalékkal. Az Országos Statisztikai Hivatal (INS) adataiból kiderül, hogy hazánkban az év első félévében 5,357 millió nyugdíjas élt, 56 ezerrel kevesebb, mint az előző év hasonló időszakában, s 18 ezerrel kevesebb az első negyedévben. Az év első hat hónapjában az átlagnyugdíj 846 lej volt, 4,8 százalékkal nagyobb a 2013-as esztendő első félévéhez képest, és 0,2 százalékkal több az első negyedévhez viszonyítva. A legnagyobb nyugdíjat átlagosan a bukarestiek (1068 lej), míg a legkisebbet a Giurgiu megyeiek (677 lej) kapták kézhez. Az INS májusra vonatkozó statisztikai adataiból kiderül, hogy a legnagyobb nyugdíj hazánkban 28 852 lej volt, mely juttatásnak egy bukaresti lakos örülhetett. A második legnagyobb nyugdíjat, havi 19 484 lejt egy Szatmár megyei lakos vehette át májusban. A Szatmár megyei nyugdíjasok országos viszonylatban hátulról a tizenegyedik helyet foglalják el, átlagosan havi 678 lejt kapnak kézhez, ugyanakkor megyénkben 46 minimális nyugdíjra jogosult személy él, mely az érvényben levő törvények értelmében jelenleg 350 lej.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Tapasztalt szakácsot keresünk Ausztriába. Telefon: 004369911015847.
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
anyám!
Ma, 20:35
Az idősödő költő (Javier Bardem) és fiatal felesége (Jennifer Lawrence) egy nagy viktoriánus házban élnek vidéken. Egy nap egy idegen és felesége (Ed Harris és Michelle Pfeiffer) beköltöznek a házba, megzavarva a pár nyugodt életét...
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. október 23.)


  KONYHA
  Hozzávalók:1 fej vöröshagyma, 1 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 10 dkg zeller, 1 fej karalábé, 10 dkg káposzta, 10 ...