Januártól emelik a nyugdíjakat
Utoljára módositva: 2014-09-15 16:04:42

A tervek szerint 2015. január elsejétől 5 százalékkal növelnék a nyugdíjakat, jelentette be Rovana Plumb munkaügyi miniszter, ezáltal a juttatást ismét az inflációhoz igazítanák.

 

A munkaügyi miniszter, Rovana Plumb legutóbbi nyilatkozatában bejelentette: január elsejétől 5 százalékkal emelik a nyugdíjakat, ezáltal ismét az inflációhoz igazítják az idősek juttatását. A pénzügyminisztérium és a munkaügyi minisztérium ugyanakkor azt tervezi, hogy a kisnyugdíjasok esetében az inflációnál nagyobb mértékben emelje a nyugdíjakat. A kormány legutóbb 2014 elején emelte a nyugdíjértéket, 4 százalékkal. Az Országos Statisztikai Hivatal (INS) adataiból kiderül, hogy hazánkban az év első félévében 5,357 millió nyugdíjas élt, 56 ezerrel kevesebb, mint az előző év hasonló időszakában, s 18 ezerrel kevesebb az első negyedévben. Az év első hat hónapjában az átlagnyugdíj 846 lej volt, 4,8 százalékkal nagyobb a 2013-as esztendő első félévéhez képest, és 0,2 százalékkal több az első negyedévhez viszonyítva. A legnagyobb nyugdíjat átlagosan a bukarestiek (1068 lej), míg a legkisebbet a Giurgiu megyeiek (677 lej) kapták kézhez. Az INS májusra vonatkozó statisztikai adataiból kiderül, hogy a legnagyobb nyugdíj hazánkban 28 852 lej volt, mely juttatásnak egy bukaresti lakos örülhetett. A második legnagyobb nyugdíjat, havi 19 484 lejt egy Szatmár megyei lakos vehette át májusban. A Szatmár megyei nyugdíjasok országos viszonylatban hátulról a tizenegyedik helyet foglalják el, átlagosan havi 678 lejt kapnak kézhez, ugyanakkor megyénkben 46 minimális nyugdíjra jogosult személy él, mely az érvényben levő törvények értelmében jelenleg 350 lej.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Rossz anyák karácsonya
Ma, 17:00
Az év legvarázslatosabb ünnepén, mikor minden pillanat csupa öröm és boldogság... na, ilyenkor köthetik csak fel igazán a gatyájukat az anyukák: jön a rohangálás az ajándékok után, a dekorálás és a napokon át tartó főzés. Nem is csoda, hogy Amy (Mila Kunis), Kiki (Kristen Bell) és Carla (Kathryn Hahn) ismét fellázad. A túlhajszolt trió megint szembe megy az árral, és magasról tesz a karácsonyi hagyományokra. A szabadelvű anyák ezúttal is a kimenőre hajtanak, a lehető legkevesebb energiából akarj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Star Wars: Az utolsó Jedik
Ma, 19:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Star Wars: Az utolsó Jedik
Ma, 21:50
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 14.
Ma valahogy nem tudja kiszámítani, hogyan fognak viselkedni az emberek. Mind a magánéletében, mind hivatásában meglepő reakciókra számíthat.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. december 14.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...