Japán hét kezdődik
Utoljára módositva: 2014-06-17 20:07:47

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal a Japán barátai egyesülettel közösen szervezi a Japán Kultúra Napjai fesztivált, amelynek a szatmárnémeti Nicolae Porumbescu Művelődési Házban működő G. M. Zamfirescu Művelődési Ház ad otthont. A fesztivál ma délután öt órakor kezdődik egy festménykiállítással, majd fél héttől az Amida – do Dayori című filmet vetítik.

Szerdán háromtól ötig origami-műhely nyílik, ahol a papírhajtogatás fortélyait lehet elsajátítani, ugyanitt kirigami-oktatás is lesz, ahol a papírvágás tudományáról lehet érdekességeket látni és hallani.

Csütörtökön három és öt óra között udon-kóstoló lesz, ahol a tradicionális japán-metélté lesz a főszerep. Ugyanaznap a Kirimen műhely japán babáinak kiállítása lesz megtekinthető.

Pénteken háromtól ötig az Etegami műhely állítja ki festett üdvözlőlapjait, utánuk a Shuji műhely mesterei következnek majd, akik a japán írásjeleket mutatják be.

Szombaton, három és öt között a Kitsuke műhely tagjai mutatják be a kimono-viselet ruhadarabjait s magát az öltözködési szertartást.

A fesztivál rendezvényein való részvétel ingyenes.

[ohballada-1]

[ohballada-2]

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. olívaolaj, 1 fej vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, 45 dkg paradicsompüré, 2 tk. pirospaprika-pehely, 1 tk. szárított ...