Japán hét kezdődik
Utoljára módositva: 2014-06-17 20:07:47

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal a Japán barátai egyesülettel közösen szervezi a Japán Kultúra Napjai fesztivált, amelynek a szatmárnémeti Nicolae Porumbescu Művelődési Házban működő G. M. Zamfirescu Művelődési Ház ad otthont. A fesztivál ma délután öt órakor kezdődik egy festménykiállítással, majd fél héttől az Amida – do Dayori című filmet vetítik.

Szerdán háromtól ötig origami-műhely nyílik, ahol a papírhajtogatás fortélyait lehet elsajátítani, ugyanitt kirigami-oktatás is lesz, ahol a papírvágás tudományáról lehet érdekességeket látni és hallani.

Csütörtökön három és öt óra között udon-kóstoló lesz, ahol a tradicionális japán-metélté lesz a főszerep. Ugyanaznap a Kirimen műhely japán babáinak kiállítása lesz megtekinthető.

Pénteken háromtól ötig az Etegami műhely állítja ki festett üdvözlőlapjait, utánuk a Shuji műhely mesterei következnek majd, akik a japán írásjeleket mutatják be.

Szombaton, három és öt között a Kitsuke műhely tagjai mutatják be a kimono-viselet ruhadarabjait s magát az öltözködési szertartást.

A fesztivál rendezvényein való részvétel ingyenes.

[ohballada-1]

[ohballada-2]

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Tapasztalt szakácsot keresünk Ausztriába. Telefon: 004369911015847.
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 16:55
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 19.
Szíve mélyén pontosan tudja már régóta, hogy csak ki kellett várnia a megfelelő időt, hogy végre közel kerüljenek egymáshoz kiszemeltjével.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...