Japán hét kezdődik
Utoljára módositva: 2014-06-17 20:07:47

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal a Japán barátai egyesülettel közösen szervezi a Japán Kultúra Napjai fesztivált, amelynek a szatmárnémeti Nicolae Porumbescu Művelődési Házban működő G. M. Zamfirescu Művelődési Ház ad otthont. A fesztivál ma délután öt órakor kezdődik egy festménykiállítással, majd fél héttől az Amida – do Dayori című filmet vetítik.

Szerdán háromtól ötig origami-műhely nyílik, ahol a papírhajtogatás fortélyait lehet elsajátítani, ugyanitt kirigami-oktatás is lesz, ahol a papírvágás tudományáról lehet érdekességeket látni és hallani.

Csütörtökön három és öt óra között udon-kóstoló lesz, ahol a tradicionális japán-metélté lesz a főszerep. Ugyanaznap a Kirimen műhely japán babáinak kiállítása lesz megtekinthető.

Pénteken háromtól ötig az Etegami műhely állítja ki festett üdvözlőlapjait, utánuk a Shuji műhely mesterei következnek majd, akik a japán írásjeleket mutatják be.

Szombaton, három és öt között a Kitsuke műhely tagjai mutatják be a kimono-viselet ruhadarabjait s magát az öltözködési szertartást.

A fesztivál rendezvényein való részvétel ingyenes.

[ohballada-1]

[ohballada-2]

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Coco
Ma, 17:15
Annak ellenére, hogy családja ősidők óta megveti a zenét, Miguel arról ábrándozik, hogy egyszer neves muzsikus lesz, akárcsak bálványa, Ernesto de la Cruz. Rejtélyes események láncolatát követően a fiú előtt megnyílik a holtak bámulatos és színkavalkádos világa, ahol bizonyítani tudja tehetségét. Varázslatos útja során összeakad a simlis Hectorral, s ketten együtt próbálják megfejteni a titkot, ami fényt derít Miguel családjának valódi történetére.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Épouse-moi mon pote
Ma, 21:45
Yassine, a fiatal marokkói diák Párizsban tanul építészetet. Egy szerencsétlen eseményt követően Yassine elmulasztja az egyik vizsgáját, így elveszíti vízumát. Hogy gyorsan megoldást találjon a kialakult problémára összeházasodik legjobb barátjával. A gond csak az, hogy a nyakukra mászik egy ellenőr, aki a házasság valódiságát hivatott kivizsgálni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 12.
Szereti, ha elismerik érdemeit, márpedig kedvese most annyira a saját problémáival van elfoglalva, hogy nem értékeli kellőképpen az Ön eredményeit.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 12.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...