Járdafelújítás Nagykárolyban
Utoljára módositva: 2019-09-23 16:30:46

Javában zajlik a járdafelújítás, azzal párhuzamosan pedig a kerékpárút-kiépítés Nagykárolyban. A Kaplonyi utat két beruházási csomag is érinti, mégpedig az ún. mobilitási projektek.

A járdafelületek bővítése mellett egyebek között a bicikliutakat is a kisebbik, már zajló mobilitási projekt keretében valósítják meg. A nagyobb beruházás révén új aszfaltréteggel vonják be a város főbb útjait, így a kastély és a nagytemplom közöttit, illetve a vasútállomás felé tartó szakaszt. Szintén e projekt keretében elektromos autóbuszok fognak majd közlekedni Nagykárolyban. Az egyik járat érinti a Kaplonyi utat is — a Zsinór (Ágoston) utcáról tér rá a busz vonala erre az útra, azonban pár métert halad csak rajta, mivel visszakanyarodik a városközpont felé, az úgynevezett Sváb háromszög, azaz a Színház utca irányába. Ellenben e kisebb szakaszon sem lenne indokolt már idén elvégeztetni a járdafelújítást, illetve a vele párhuzamos kerékpárút-kiépítést, így az önkormányzat összehangolja azt a nagyobbik mobilitási projekttel. Így hát ebben az évben „csak” a Crişan, az egykori Tompa utcai kereszteződésig végzik el a munkálatokat, amelyeket már hetekkel ezelőtt elkezdtek, a rendőrségi palota előtti útrészről kifelé haladva. A munkálatok jelenleg is zajlanak. Néhol a járólapokat is elhelyezték és a kerékpársávot is kijelölték.

Terepszemlénk alapján pénteken az derült ki, hogy a táv felénél járhatnak menetirányt bal oldalon, a szemközti oldal még hátravan. A járdatest szűkösebb lesz, mint korábban volt, hiszen a kerékpároknak fenntartott sávot is ott kellett kialakítani. Mindazonáltal az általunk megkérdezett lakosok elégedettnek mondták magukat, mint kifejtették: végre jó, járható lesz előttük a járda. A helyhatóság igyekezett gondoskodni a két projekt megvalósítása közötti ütemkésés miatt kimaradó útszakasz járdafelületéről — saját erőből vékony aszfaltcsíkot öntött ki oda. Miután a lakosok megtudták, hogy ez mindösszesen csak ideiglenes, egy télre szóló megoldás, elfogadták azt. Előzőleg persze többeket megriasztott a járdafelújítás minősége…

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adományozni ünnepekkor?
Igen, ilyenkor mindig nagyobb hangsúlyt fektetek az adományozásra.
Előfordul, hogy valamely felhívás kapcsán én is adományozok
Ugyanúgy adományzok egész évben
Nem adományozok se ünnepekkor, se máskor
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. december 13.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db édeskömény, 1 db zöld alma, 1 db hagyma, 15 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 6 dl ...