×
2020. 04 10.
Péntek
Zsolt
13 °C
Derült
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.34 RON
Nagykároly

Járdafelújítás Nagykárolyban

2019.09.23 - 16:30
Megosztas :
  • Járdafelújítás Nagykárolyban

    Javában zajlik a járdafelújítás, azzal párhuzamosan pedig a kerékpárút-kiépítés Nagykárolyban. A Kaplonyi utat két beruházási csomag is érinti, mégpedig az ún. mobilitási projektek.

    A járdafelületek bővítése mellett egyebek között a bicikliutakat is a kisebbik, már zajló mobilitási projekt keretében valósítják meg. A nagyobb beruházás révén új aszfaltréteggel vonják be a város főbb útjait, így a kastély és a nagytemplom közöttit, illetve a vasútállomás felé tartó szakaszt. Szintén e projekt keretében elektromos autóbuszok fognak majd közlekedni Nagykárolyban. Az egyik járat érinti a Kaplonyi utat is — a Zsinór (Ágoston) utcáról tér rá a busz vonala erre az útra, azonban pár métert halad csak rajta, mivel visszakanyarodik a városközpont felé, az úgynevezett Sváb háromszög, azaz a Színház utca irányába. Ellenben e kisebb szakaszon sem lenne indokolt már idén elvégeztetni a járdafelújítást, illetve a vele párhuzamos kerékpárút-kiépítést, így az önkormányzat összehangolja azt a nagyobbik mobilitási projekttel. Így hát ebben az évben „csak” a Crişan, az egykori Tompa utcai kereszteződésig végzik el a munkálatokat, amelyeket már hetekkel ezelőtt elkezdtek, a rendőrségi palota előtti útrészről kifelé haladva. A munkálatok jelenleg is zajlanak. Néhol a járólapokat is elhelyezték és a kerékpársávot is kijelölték.

    Terepszemlénk alapján pénteken az derült ki, hogy a táv felénél járhatnak menetirányt bal oldalon, a szemközti oldal még hátravan. A járdatest szűkösebb lesz, mint korábban volt, hiszen a kerékpároknak fenntartott sávot is ott kellett kialakítani. Mindazonáltal az általunk megkérdezett lakosok elégedettnek mondták magukat, mint kifejtették: végre jó, járható lesz előttük a járda. A helyhatóság igyekezett gondoskodni a két projekt megvalósítása közötti ütemkésés miatt kimaradó útszakasz járdafelületéről — saját erőből vékony aszfaltcsíkot öntött ki oda. Miután a lakosok megtudták, hogy ez mindösszesen csak ideiglenes, egy télre szóló megoldás, elfogadták azt. Előzőleg persze többeket megriasztott a járdafelújítás minősége…

    Cookie