Járdajavítások Szatmárnémetiben
Utoljára módositva: 2019-07-31 13:09:54

Huszonnégy utcát érint a szatmári megyeszékhelyen az ez évi járdajavítási folyamat, év végére közel húsz kilométer hosszúságú gyalogútra kerül új burkolat. Hat utcában dolgoznak jelenleg.

Tavaly a régi városrész járdáira figyelt a szatmárnémeti városvezetés, ahol volt olyan utca is, amelyiknek ötven évvel ezelőtt lefektetett aszfalt volt a járdáin. Ebben az évben is folytatódik a Szamos jobb partján lévő utcákban húzódó járdák felújítása, de munkatelep van kijelölve a Szamos bal partján is több utcában. Majdnem húsz kilométer hosszúságban újulnak meg a járdák, a lefektetett aszfalt több mint húszezer négyzetméternyi járdafelületet újít meg.

 

Készen van

 

Befejezettnek tekintett járdafelújítások zajlottak az Unirii, az Ilarie Chendi, az Argeşului, az Anghel Saligny és a Mioriţei utcában, illetve készen van a Kossuth-kerti sétánykövezés is, tájékoztatta lapunkat a polgármesteri hivatal sajtóosztálya. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Chendin csak az Anton Pann és a Teilor utca közötti szakaszon dolgoztak, az Argeşului utcában pedig a második, szintén az Anton Pann és a Teilor utca közötti szakasz van meg. A már kész járdák teljes hossza szinte eléri a hét kilométert, ebbe beleértendő a Kossuth-kerti járdakövezés is.

 

Folyamatban van

 

Jelenleg hét utcában folyik a járdafelújítási munka, legutóbb, pár nappal ezelőtt a Marsilia utcában lett megnyitva a munkatelep. Dolgoznak a Turturelelor, a Ceahlăului, a Bârgăului, az Alecu Russo, az Alexiu Berinde és a Ştefan cel Mare utcában. Utóbbin a Zárda-templom előtt zajlik nagy erőkkel a járdaépítés, itt a többitől eltérően nem aszfalt kerül majd a gyalogútra, hanem a felújított egyházi épületekhez jobban illeszkedő járdakő.

 

Következik

 

A következő időszakban az Eugen Lovinescu, az Alexandru Ioan Cuza, a Crinului, a George Coşbuc, a Paris, a Iancu Jianu, a Marsilia, az Octavian Goga, az Oituz és az Aviatorilor utcában fognak járdajavításba kezdeni, a tervek szerint még a tél beállta előtt végeznének is ezekkel. Új burkolat kerül majd a Soarelui parki sétányokra és a park körüli járdákra is, valamint újraburkolják a Tei vendéglő előtti parkolót is.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. április 2.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...