Járdajavítások Szatmárnémetiben
Utoljára módositva: 2019-07-31 13:09:54

Huszonnégy utcát érint a szatmári megyeszékhelyen az ez évi járdajavítási folyamat, év végére közel húsz kilométer hosszúságú gyalogútra kerül új burkolat. Hat utcában dolgoznak jelenleg.

Tavaly a régi városrész járdáira figyelt a szatmárnémeti városvezetés, ahol volt olyan utca is, amelyiknek ötven évvel ezelőtt lefektetett aszfalt volt a járdáin. Ebben az évben is folytatódik a Szamos jobb partján lévő utcákban húzódó járdák felújítása, de munkatelep van kijelölve a Szamos bal partján is több utcában. Majdnem húsz kilométer hosszúságban újulnak meg a járdák, a lefektetett aszfalt több mint húszezer négyzetméternyi járdafelületet újít meg.

 

Készen van

 

Befejezettnek tekintett járdafelújítások zajlottak az Unirii, az Ilarie Chendi, az Argeşului, az Anghel Saligny és a Mioriţei utcában, illetve készen van a Kossuth-kerti sétánykövezés is, tájékoztatta lapunkat a polgármesteri hivatal sajtóosztálya. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Chendin csak az Anton Pann és a Teilor utca közötti szakaszon dolgoztak, az Argeşului utcában pedig a második, szintén az Anton Pann és a Teilor utca közötti szakasz van meg. A már kész járdák teljes hossza szinte eléri a hét kilométert, ebbe beleértendő a Kossuth-kerti járdakövezés is.

 

Folyamatban van

 

Jelenleg hét utcában folyik a járdafelújítási munka, legutóbb, pár nappal ezelőtt a Marsilia utcában lett megnyitva a munkatelep. Dolgoznak a Turturelelor, a Ceahlăului, a Bârgăului, az Alecu Russo, az Alexiu Berinde és a Ştefan cel Mare utcában. Utóbbin a Zárda-templom előtt zajlik nagy erőkkel a járdaépítés, itt a többitől eltérően nem aszfalt kerül majd a gyalogútra, hanem a felújított egyházi épületekhez jobban illeszkedő járdakő.

 

Következik

 

A következő időszakban az Eugen Lovinescu, az Alexandru Ioan Cuza, a Crinului, a George Coşbuc, a Paris, a Iancu Jianu, a Marsilia, az Octavian Goga, az Oituz és az Aviatorilor utcában fognak járdajavításba kezdeni, a tervek szerint még a tél beállta előtt végeznének is ezekkel. Új burkolat kerül majd a Soarelui parki sétányokra és a park körüli járdákra is, valamint újraburkolják a Tei vendéglő előtti parkolót is.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. október 14.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...